Monday, January 7, 2013

Pengalaman sendiri =)




hai... =) alhamdulillah berjaya jugak bawak kereta pergi tempat kerja. hehe. bangun2 pagi ingat nak bawak motor. last2 fikir balik.. alah kalau aku takut sangat. sampai bila aku nak berani kan. so bangun2 pagi dengan excited bagi tau encik iwan... "cyg2 hari ni nak bawak kereta" menanti dengan penuh kesabaran... haha... dia kata okey. yeaahhh. so dalam pukul 8.05 pagi dah keluar rumah. hantar dia dekat KTM.. aku pun gerak lah.  sangat lah lambat puan muda ayu bawak. hehe.. kesian kereta belakang. nasib ada tampal P.. lepas tu encik iwan tampal kan.. "mama in car "... hehe... selamat saya... =) xde lah kena hon... hehe =) =)




sampai hospital ada kena naik bukit cikit. okey dalam kepala duk ingat pesan encik iwan. sambil buat sambil bercakap... okey done... bukak pintu xreti bajet lagi... bukak pintu amek kad parking. okey done. dapat mengawal gemuruh di hati. hehe... alhamdulillah... berjaya jugak sampai. siap parking... pergi punch card. hehe.. oooohhhh saya budak baru belajar. hehehe. memang agak lambat. ada jugak kena potong dengan kereta tadi.. tapi nak buat macam mana.. first time bawak kereta besar macam ni... haha. xde lah besar mana.. cuma nak dibanding kan dengan viva dan kancil besar jugak lah... =) =)




pukul 5 petang balik.. turun lambat cikit sebab ada kerja nak kena buat. masuk2 dalam kereta tetiba kereta itu berbunyi... uwaaaa apa nak buat ni... apa aku dah tekan... hahahaha... okey terus bertidak... okey done. fuhhh lega... message encik iwan. sebab mengelabah... hehe. dah lega tu baru lah boleh drive... huhu. kelakar nya kalau ingat time tu. nasib xde orang sangat dah dekat tempat parking tu. fuhhhh legaaa. lepas tu drive lah sampai rumah. alhamdulillah berjaya pun bawak. lepas 2 minggu dapat lesen.. terus paksa2 diri berani kan bawak kereta. sebenar nya aii penakut okey. rasa macam nak bawak je motor tu. tapi bila fikir2 balik.. lepas tu confirm sakit pinggang... maka nekad jugak lah bawak je kereta tu...



0 comments: