Friday, December 31, 2010

New year


lebih kurang lagi 2 jam.. kite akan melangkah ke tahun baru.. 2011.. emm. sekejap je rasa nyakan. pejam celik.. pejam celik.. dah sampai ujung tahun 2010.. =) rase2 nyer azam 2010 dah terlaksana @ tercapai ker kan2?? apa azam 2010 aku ek??

azam 2010 aku nak abis belajar dan last sem x ade kena repeat paper pun.. alhamdulillah.. tercapai jugak.. susah jugak nak abis kan 6 semester tu... tapi berkat kesabaran, berdoa, doa dari mak abah..dan rajin tu kadang2 jer ade.. yang lain semua malas.. huhu..alhamdulillah habis jugak aku belajar =) =)

apa lagi azam 2010 aku ek?? entah la xingat.. walauapa pun azam aku untuk tahun 2010.. tercapai ker x ker.. benda yang dah berlalu.. tetap akan berlalu kan.. yang tinggal hanya lah kenangan.. anggap la semua tu sebagai kenangan... =)

ha korang?? azam 2010 dah tercapai ker?? kalau x.. jangan la sedih2 ye.. kite cube lagi tahun 2011.. =) =) hidup ni kena kuat kan.. huhu!!! =) =) kalau dah tercapai. alhamdulilllah kan.. korang berjaya melaksanakan impian korang.. aku tabik la.. =) =) tahniah2... =)

azam 2011 aku pulak apa ye??? hehehe... aku nak berat aku 55kg dan kebawah...nak sangat2.. berat aku dah naik la.. tu la asyik makan.. makan... makan.. sampai berat naik pun dah xsedar.. =p =p lagi2 azam aku nak.. nak.. hehe.. ntah la.. tengok la... =) =)

k la banyak mengantuk la..huhu




Saturday, December 25, 2010

i-city jom

i-city lagi????
ni pergi dengan cohort 2.. diaorang practical dekat kpj selangor..
malas nak story2... upload picture jer.. huhu...


terbang2.. aku mahu terbang... huhu

snap =)






cukup2.. jangan lebih2... saya bukan seorang yang penyabar... harap jangan cabar kesabaran saya.. harap saya tidak akan menyakiti hati sape2 .. biar la sape2 nak sakit kan hati saya... tapi.... tolong2... jangan lebih2... hehehe... =) =) peace... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Wednesday, December 22, 2010

Syukur

xde pape yang dapat digambar kan melainkan rase syukur yang xterhingga.. kerana diketemukan dengan seorang insan yang betol2 sabar melayan kerenah aku.. =) =) alhamdulillah.. aku ni bukan la diketegorikan sebagai seorang yang penyabar.. kalau ade pun cume 40% jer...!!!! 40%?? huh.. kenyataan.. memang aku ni banyak giler kekurangan.. =) =) time kasih la kepada individu yang berkenaan kan.....

macam2 dugaan yang aku hadapi.. tapi dia tetap sabar dengan aku.. tetap mampu tersenyum.. =) terima kasih sangat2.. =) =) biasa la kan.. bila sorang tu banyak cakap.. sorang lagi mesti pendiam.. bila sorang tu kelam kabut.. xreti sabar..hahaha.. sorang lagi tu mesti sabar.. sabar...sabar... relax.. cool kan..??? huhu.. adat la tu.. benda tu semua membuat kan hubungan kite seimbang..

dulu puas dah bersedih.. berduka... huhu... memang xleh blah lah kan... tapi sejak kenal dia... macam2 kenangan yang ada... huhu... biasa la kan adat bercinta.. =) gaduh2.. tu memang pekara biasa lah... tapi salah sorang mesti beralah.. kalau dua2 keras kepala nak menang jer.. memang susah lah kan.. ego?? memang ade la kan... tapi kadang2 kena tolak jauh2..tapi... kadang2 kena ade.. hahaha... tapi jangan la melampau kan??? kang dia cakap bye2 la.. xpun kite yang cakap.. hello??? bye2 okey!!

so dalam bab2 ni.. kite patut adil dan bertimbang rase....insyaallah.. selagi ade jodoh pasti ianyer akan berjalan dengan lancar.. dan baik.. =) =) kadang2 kite memang sayang n cinta sangat2 dia.. tapi kalau dia dah bukan milik kite.. kite kena la terima dengan hati yang terbuka.. sebab dengan ade nyer yang lalu.. maka kite akan berusaha untuk menjadi yang baik dan lebih baik bila ade yang baru... !! kenangan dan pengalaman lah selalu nyer mengajar kita untuk berfikiran secara matang =) =)

jodoh pertemuan semua ditangan NYA... kite ni hamba yang terlalu lemah untuk melawan apa yang telah ditetap kan.. =) semua manusia yang ade dekat dunia ni telah ade pasangan masing2.. cume kadang2 ade yang xjumpe lagi.. =) bercinta2.. tapi pastu putus kan.. kecewa?? memang la kan.. tapi yakin la... sebelum kite bertemu dengan yang tepat.. kite akan bertemu dengan yang salah dulu.dan macam2 dugaan. salah tu macam mane??? huhu.. bukan xbetol.. tapi ade jer yang xkena bila dengan dia.. last2 putus jugak.. pastu frust menonggeng.. =( kan2??

pastu berkat kesabaran kite selama ni.. berdoa.. berdoa dan bertawakal.. kite diketemukan dengan insan yang sudi terima segala kekurangan kite.. sebab semua manusia xsempurna...ade banyak salah silap... ade banyak perangai buruk.. bile kite dah jumpe orang tu. baru kite sedar.. masih ade lagi.. insan yang mencintai dan menyayangi kite.. cume kite kena sabar la kan.. =)

memang dan sememang nyer aku betol2 harap ni lah yang terakhir.. sebab aku dah penat.. penat.. dan penat...hehehehe... tapi.....................taaaaaaaaaaaapppppppppppppiiiiiiiiiiii.... kalau aku dah memang xde jodoh jugak dengan iwan ni..aku terima dengan redha..... sebab walau meraung sekuat mane pun.. merayu selama mane pun dekat seseorang.. kalau dia dah xnak kite.. dia tetap akan pergi..... pergi jauh2... tetap akan tinggal kan kite jugak... kan2??? so.. kite redhaaa je lah... tappppppppppppiiiiiiiiiiiii...........nak dia jer... hehehe.... ha cam ner tu??? =) =) =)

huhu... maaf la ni semua aku tulis berdasar kan pengalaman aku.. xde kena mengena dengan sape2 la yek... muhasabah diri... =) sebab kadang2 kite kena muhasabah diri sendiri kan2??? diri sendiri jer yang dapat ubah diri tu nak jadi apa.. kalau orang bagi nasihat berduyun2 pun.. kalau kite xnak berubah.. so??? ha cakap?? sape lagi nak ubah kan...renung2 kan dan selamat beramal.. hehehe... =) =)

aku terima semua yang telah.. sedang dan akan berlaku.. dengan hati yang ikhlas dan redhaa.....aku terima semua nyer.. aku hanya manusia yang banyak kekurangan... banyak sangat2......

awak2.. kalau awak boleh terima kekurangan kite.. kite pun same.. hehehe.. =) =)



Monday, December 20, 2010

Berjaya

hari ni duty aku anta discharge dekat wad.. xramai sangat patient yang discharge hari ni... so lepak2 jugak la kerja hari ni.. tolong priya n kak herda kat inpatient.. tolong kak z dispense.. yang lain... lepak2... hahaa.. eh2.. bukan xde kerja.. tapi xde kerja sangat hari ni.. cume xdapat la nak handle mengantuk..serius memang xdapat nak handle... nasib baik hantar discharge.. kalau kerja2 lain.. mau aku kena lelap jap 5 minit.. huhu.. !!

semalam pergi masjek jamek.. wow!! sangat2 ramai la orang2.. huhuhu.. lengoh2 kaki aku ni.. yelah sekarang ni kan tengah gile2 sale... dekat mane2 la kan.. 10% 50% dan jugak 70%.. huhu... memang gile la kan..!! huhuhu... relax2 beb jangan goyah... lepak2 sudah.. huhu.. =) =) terbaik la lawan nafsu shopping semalam.. memang aku berjaya... hehe..keperluan perlu diutamakan dari kehendak okey!!

okey la xde pape dah.. k chow~~~~





Sunday, December 19, 2010

Sleepy

xde gambar lah.. huhu.. ni gambar lame ni.. time g genting dengan housemate time blajar dulu..

waaaaaaa... sangat2 penat lah.. huhuhu...sejak dua tiga hari lepas.. aku demam.. + selsema + batuk.. tapi sekarang dah okey dah cikit.. alhamdulillah... syukur2... =) =)

tadi lepas balik kerja.. aku memang dah xtahan.. aku makan zyrtec-d dengan ubat batuk bena.. memang best lah.. lepas makan tu.. terus aku lena.. se lena2 nyer.. memang aku xtahu dah apa nak jadi.. jadi la dekat sekeliling aku.. huhuhu... dan ditambah pulak.. memang aku xcukup tidur serta penat... maka memang patut la aku tidak dapat sedar kan diri.. huhu..

okey la sangat penat.. sebab tadi pergi i-city dengan kawan2... so mahu tidur.. sebab esok mahu ketemu sama itu uncle iwan.. haha... =p =p .... k tata..... =) =)

Tuesday, December 14, 2010

Adam

sangat rindu same ini budak.. hehe... eiiiii... geram2.... =) =) adammmmmmmmmmmm......

Thursday, December 9, 2010

Harus jiwang

yes.... itu dia... ku benar2 cinta.. ku benar2 sayang... hehe... serius... =) =)

aku ingin engkau slalu..
hadir dan temani aku...
disetiap langkah yang menyakiniku..
kau tercipta untuk ku..
meski waktu akan mampu
memanggil seluruh raga ku..
ku ingin kau tahu.. ku slalu milik mu
yang mencintai mu.. sepanjang hidupku.....

sungguh.. hanya lah diri mu yang aku cintai..
dan
sungguh... ku kan disisimu hingga ku mati...

aku ingin engkau slalu..
hadir dan temani aku
disetiap langkah yang menyakini ku..
kau tercipta untuk ku...
meski waktu akan mampu..
memanggil seluruh raga ku..
ku ingin kau tahu.. ku slalu milik mu
yang mencintai mu..
sepanjang hidup ku...




Wednesday, December 8, 2010

Movie

emm.. ni cerita hari ahad tu.. =) emm.. hari ahad tu kan cuti.. setelah 2 minggu xjumpe iwan.. fuhhh.. memang rindu tahap gaban lah.. hehehehe =) =) sebab minggu lepas ada activity bersama2 kak herda.. kak syaf.. dan leha...

kiteorang tengok cerita the social network dan jugak the next three days.... mase tengok cite the social network..aku relax2 jer... layannn... =) tapi bile cerita the next three days.. memang aku penuh emosi... haha... cian iwan kena layan aku bercakap.. huhu.. =p =p

cerita the social network tu pasal facebook... memang lelaki yang cipta facebook tu kaya la kan.. =) .... cerita the next three days pulak pasal lelaki dia larikan bini dia dari penjara.. sebab dituduh membunuh.. memang sayang giler la dia dekat bini dia.. =) so.. sape2 yang nak tengok wayang bile2 mase jer.. boleh lah senarai kan cerita ni dalam top list korang2 ye.. bagi aku best cerita ni.. tapi bagi orang lain x tahu la kan.. =)

lepas tu.. lepak2 dekat bawah.. sebab kat mid untuk Christmas dia orang letak teddy bear yang besar2 bangat okey.. geram aku.. suke amik gambar jer lah.. nak beli besar macam tu.. hoooiii.. xnak aku.. kang xtidur malam aku.. takutttt.. heheeee...





terima kasih iwan ku sayang kerana sudi menjadi camera man ku.. hehe... =)

lepas jer balik tu.. terus gerak pergi klang... nak sambut bezday adam..tapi abg num 3 suruh turun dekat subang jaya.. dia baru balik date.. so alang2 dia ambik sekali la kan.. =)
adamm ku sayang selamat hari lahir ye... =) semoga menjadi anak yang solleh... 5.12.. hari jadi adam.. kak long pulak 6.12.. so sambut sekali la... =) kak long ku.. semoga panjang umo dan dimurah kan rezeki... =) dan berbahagia selama nyer bersama family..