Wednesday, April 28, 2010

Emak

mak...
mak orang sayang mak sangat2..
kalau diberi peluang untuk memilih orang nak sentiasa dekat ngan mak..
orang nak jage mak cam dulu2..
dekat jer rase ngan mak...

mak..
setiap kali orang ingat kat mak.. hati ni sayu sangat2..
sedih..xterucap dengan kata2..
orang sayang mak sangat2...
sangat2 mak..
sangat2 mak...

terima kasih mak sebab bersusah payah besar kan orang..
mak la mak yang terbaik kat dunia ni..
tanpa mak siapa la orang...
sempena hari ibu yang xlame lagi..
orang nak ucapkan TERIMA KASIH BANYAK2...
ORANG SAYANG MAK SANGAT2...

(NORAZIAH BINTI ABDUL AZIZ)

Sunday, April 25, 2010

Sungai tekala

ari ni 25.4.2010 kenangan yang agak bez..
umm... setelah sekian lame la kiteorang ni x gi mandi mandi satu umah..
so ditakdirkan pada ari ni tertunai la hajat kami itu... =)
hehehe.. bez sangat2 tau.. xtergambar dek kata2..
semua housemate aku join..

1) rina zein
2) faezah ft shoko
3) siti sara
4) farah phen
5) saliha ciq
6) natasha Brownies
7) Emilia Emolilo
8) shuhada Wan Zein

ha kite orang pakat2 nak g cini la.. HUTAN REKREASI SUNGAI TEKALA..
umm.. sangat seronok... =)
kul 7 leha da kejut aku suh tolong dye sediakan speghetti..
wa mata ku banyak ngntuk.. huhuhu...
so tup tap tup tap.. kiteorang berganding bahu menyediakn bekalan makanan..
hummmmmm =)

emm kire2 dalam kul 11 pagi kiteorang sampai..
seronok2..hehehe....
agak ramai la orang ari ni.. tapi xpe..kiteorang semua melangkah dengan perasaan yang
sangat gembira... wallaa la weh ~~~
hahahahahah =)

so kite orang pun cari la port yang kiteorang penah lepak lu...
la..... ade orang.. so xpe lek2 kan.. kiteorang setting2 lu barang2..




ni saliha ciq ngan faezah ft shoko ngah masak speghetti.. tapi mee la..
kuah da masak kat umah.
hehehehe...
wa sangat xsabar nak terjun kat dalam air.. =) =) =)



tempat ni sangat bez... hehehe... cam kolam.. leh berendam.. =)



kiteorang pun mandi2.. mandi2.. hapy2... hehehehe
agak2 dalam kul 3 lebih blah la..
salin2 baju dan berangkat pulang la kan..





emm ni je pic yang dapat aku upload..hehehe..
sebab gamba2 yang len tu secret la an2.. hehehe...

dalam keta aku tido jer..hehehe.. penat sangat2 badan aku ni..
sampai hostel kul 5 lebih..
blik basuh baju yang da penuh kat baldi.. =p
pastu lepak2 jap..
mandi.....
pastu makan speghetti.. sebab tadi de banyak lebih..
berganding bahu tuk menghabiskan nyer..hahaha
k la da nak tido..
mata pun manyak ngantuk..
badan pun manyak penat..

k la.. pape pun aku sangat seronok pada hari ini..
hehehehe...
xpe2 kang next month wat lagi ok...
moga2.. tertunai..
happyyyyyyyyyyyyyy =)









Muet

umm..hahahaha.. ntah la pe aku jawab MUET tadi..

~reading??
_ wat dalam keadaan yang sangat relax...hahaha... =) ???????
~writing??
_ question 1?? question 2?? umm.. semua hancus.. otak ku blur..hahaha.. pape jer aku jawab
~listening??
_ ha part ni lagi la nyer.. haha.. no komen ok.. ok la tu weh... =(


huhuhu.. hancus!! moge2 ok la kan.. tapi tah la.. no komen???

pas ni 11 may speaking lak.. wa....... aku btol2 xske speaking lo... xske2.. xske2..huhuhu...
harap2 la okey jer kan.. ~AMIN~

mak orang sayang mak sangat2.. sangat3... sangat4...sangat5...=)

Wednesday, April 21, 2010

With you

emm ni cte da lame da nih.. hehehe.. senin lepas..@ 12.april punyer cite.. hehehe..bluetooth device baru bli... ntah la nape ngan nset aku tu.. dulu pkai nset len.. da bli nset len.. pakai r memori kad nset lame tu..(JIMAT WEH..HAHAHA) da tu.. bile nak cucuk usb kat laptop@komputer xde pun gambar2 yg aku amek gne nset baru tu..yang de gmabar2 kat nset lame.. so kena r gne bluetooth device kan..huhuhu... so ari ahad baru2 ni.. g pc fair bli r bluetooth device.. murah jer.. RM10.. hehehe... =)


wa.. setelah agak lame gak xberjumpe ngan sidia(MOHD IDZUAN BIN ROSLY) akhir nyer.. 12.april.2010 kami pun berjumpe... iwan pun sibuk keja.. cuti pun hari senin jer.. sabtu n ahad keje.. cian dye... =) .
so seb bek ptg tu xde clas kan.. so kami pun kua la.. g mid velly jer... tup tap tup tap.. kul 3 sampai mid.. aku ngan emi time 2. dye nak bli adiah tuk pakwe dia....
so emi pun g la terus kan perjalan nyer seorg diri.. =)
aku lak jalan2 kat jusco jap bli barang2 yang dipesan oleh rakan2 aku.. hehehe =)
n xlame tu pakwe aku pun sampai...

emm.. tgk jam da kul 3 lebih2.. huh!!!
so g la bli tiket wayang.. iwan ajak aku tengok KL DRIFT 2
aku memang xkesah.. aku ikut jer..
wawawa.. aku sangat la suke.. sebab xramai orang pun.. hehehe...
ummmmmm... kul 7.30 tayangan tuk KL DRIFT 2..
ummmm???
xsempat la weh....
so tgk la CLASH OF THE TITIANS
KUL 5PM..


pas da bli tiket tu.. iwan cakap kat aku.. bos dia nak jumpe..
alaaaaaaaaaaaaaaaaaaa =(
kan kite ngah DATE ni...
time ngah cuti2 pun bos cari pe???
ummm =(
"awak kite kan ngah kua?? nape lak bos awak ni?? "
bos dia nak jumpe kat mcd kat bawah...
emmmm... aku pun ikut jer la..

jalan punyer jalan... akhir nyer sampai gak la mcd kat tingkat bawah...
cuak gak la...hahahaha.. ye la.. nak teman kan iwan jumpe bos dia..
huhuhuhuhu... mule2 aku cakap kat iwan.. aku nak tunggu kat lua jer..
tapi iwan pakse aku ikut dia....
?????????????????????????????????
so aku pun follow r iwan dari blakang..
huhuhu.. la nape lak ngan aku ni?? hahaha... cam xbp nak selesa la duk citu..
ade 2 org bos dia... dia xpe la paham la apa ngah dibincangkan.. aku ni??
iwan bagi duit suh g bli minum.. aku amek milo ice.. dia lak aku bli kan pepsi.. =)

tup tap tup tap.. hehehe.. sblum kul 5 bos iwan da perasan kot aku asyik tengok jam
bos iwan pun cakap da pukul 5 kan.. kay2 go la g tgk wayang...
hahaha.. bagus2.. ske2... tamat sudah perbincangan yang aku xpaham pun!!!
SORI CAYANG.. XPHAM LA..HEHE..PAHAM PUN 1/10 JER..HEHE

yeay2.. wayang da nak start.. hehehe.. seronok2..
aku pun tengok la ngan teliti nyer..
ei.. geli nyer aku tgk yg ppn kat pale dye de ular...
bbbuwekkkkkkkkkkk!!!!!!
I HATE SNAKE!!! geli2..geli2....geli2....

so kul 7 pun abis la wayang... ha pastu lapa la............
agak lame gak la mengidam makn big apple.. da lame gile xmakan..ummmm =(
teringin sangat nak makn...nak menikmati keenakan nyer..!!!!!! hahaha =p
yeay2 dapat gak aku makan big apple..hehehe..yum2...sedap2...
hehehe..
time kasih emi.. sebelum ni aku xtau pun kat ne big apple kat mid..
susah tol nak cari..huhuhuhu
skrang da tau... =)
aku bli 2 donut..
iwan bli 2 donut.. tapi iwan xbape ske makan benda manis2.. kang dia cakap sakit gg.. =)


NI AKU PUNYER.. HAHAHA.. lapa sangat tunggu iwan bli kfc.. aku makan cikit...hehehe =)

NI LAK IWAN PUNYER... =)

so da bli big apple tu g la kfc... mkn n lepak2 kat citu..
ummm... alhamdulillah kenyang gile perut aku..=)
da xlarat rase nyer nak jalan2 lagi..hehehe =)



da abis makan2.. jalan2..
da jalan2.. bagi msg kat emi..
then tunggu la kat ktm..
emi pun datang..
pun balik..
pun sampai la nilai....
pun abis...hahahahhaahaa =p

p/s: thanx awak.. hehehe =)

Monday, April 19, 2010

PC fair

ha weh2...hehehe... meh cini meh aku nak cite cikit ni... =)
gile la smalam penat gila... @ AHAD=18.4.2010
kat klcc de wat pc fair la kan..
so si cipa ni ajak aku teman kan dye..
wawawa... duk ngah xde duit nih..
hehehe... tapi aku gi gak..

nape erk nak gi gak??
1) nak teman cipa..dye yang ajak aku... =)
2)sebab aku bosannnnnnnnnnnn......
3) nak bli mouse=da rosak adik aku wat rosak..xbez xde mouse..hehehe
4) nak bli headphone=sje nak layan jiwa.. hahahaha..
5) nak bli bluetooth device..

so gerak dari hostel kul 10 lebih gak la kot..
asal nyer konon la poyos nak gerak awal kul 9..
hahahahaha... da tu ari sabtu nyer gatai sangat gi tido kul 4 pagi!!!!!
so cam ane nak bagun kul 8??? hahahaha
so kul 11 kot sampai ktm..
sampai2 g la breakfast kat kedai kat2 citu..
wa pagi2 nih cam xde mood lak nak makan kan??
so aku pun order r MILO AIS SATU DAN ROTI CANAI KOSONG..
huhuhu... mule2 lek jer aku makan..padahal tekak aku ni da mule xlalu..
tapi time ngah duk story2 ngan si cipa tu..
dye kata kat aku ngan muke yang bersahaja nyer..
"YANG PENTING ROTI NI XSEDAP"
ha.............aku setuju.. ha mek ko.. terus aku da malas nak makan.. hehe...

so da bayar2.. jumlah nyer RM2.50.. seb bek ok harge nyer..
fuhhhhhhh...hehehe =)
so kiteorang gerak la gi ke ktm..
bli tiket.. n tunggu tren... heheheh... ni ha keadaan ktm nilai yg xde org..
hehehehe..
tapi pastu ade la gak org an...
tapi malas aku nak duk amek gamba jer...



tunggu punyer tunggu tren pun sampai..
ha bukan men excited aku nk cari tempat duduk.. emmm
xde tempat kosong pun!!!!!!
huhuh!!!!!!
so aku pun cakap kat cipah..
jom r kite bersila jer kat lantai ni..
weh2..penat r nak berdiri.. DALAM SEJAM GAK LA DARI NILAI NK KE KL SENTRAL
seb bek tren yang kusi cam dalam bus 2.. so xbp nak nampak la muke kami..
hehehe... tapi yang agak lawak nyer.. pas
kite orng ni.. wat keputusan selamber gle...
diikuti la 3 org mamat pun ikut besila gak...
hahahaha... wa... bagus2.. ramai pengikut aku nih... =)
kite orang duk kat bawah tu sampai kat bandar serdang jer..
mak ai.. manusia telah mula memenuhi tren...
so?? ko xreti2 nak bgun... hehehe...

ha... sampai kat kl sentral tu... lepak2 jap n teruskan perjalanan ke klcc..
da smpai tu.. g la makan.. mak ai.. ramai nyer org kat klcc ari ni...
emmmmmmmmmmmmmmm.. =(
pe da kan de pc fair... mmg r cam ni keadaan nyer.
so kite org pk2 kiteorg pun mkan la kat mcd...
gile panjang... yang ak paling geram ngn satu amoi ni..
tau la ko nak bli ice cream tu 1 jer.. tapi beratur r.....
orang len lek jer leh beratur.. ko lak xsaba2!!!!!!!!

HA... MAKAN PUN DA ABIS!!!!
get ready nak g pc fair....hehehehehe...
energy pun da topup.. pe lagi... semangat la weh!!!
hahahahaha....
so mule2 kiteorg wat servey2 lu...
pas jer da siap wat satu round... start la aku nak cari barang2 aku..
and barang2 cipa...
agak penat la.. sbb ari ahad kan..last day pc fair kat klcc..
wow...sesak sangat..huhuhu...
emmmm..xpe2 yang penting barang2 yang aku nak ade..
n aku ske2...hehehe... sebab MURAH!!!!!!
hehehe....

penat gak la.. kat dalam tu jer da 2 jam lebih kot..penat...huhuhu...
so lepak jap kat depan kolam lua klcc tu.. amek satu gamba jer..hehehe...
da xtahan..panas..lepak jap jer.. sbb kat dalam pc fair 2 da berpeluh da..hehehe..

yang baju ijau tu..ngah amek gamba.. org lua kot.. sbb laki dye mat saleh..
mix kot dorang ni..

da xtahan.. aku pun masuk la kat dalam...yeay2!!!
sejuk2!!!!
hehehehe.......
ha pastu cipah la ajak nk g petrosains...???
ye kan?? hehehe... tapi xjadi masuk pun... aku suh dia amek kan gamba aku jer..
hehehehehehehehehe=)


wacha.........hehehehe =) peace... luv u =)
ha tup tap tup tap..kul 6 lebih blah dari klcc..
sampai nilai kul 9 lebih..tunggu kawan aku jap n gerak blik kolej..

wa sangat penat... smpai hostel.. aku testing2..hehehe..
alhamdulillah... walaupun murah...semuanyer berfungsi ngan bek sekali.. =)
kul 1.30 mata aku sangat da xtahan aku pun tido la... sebab sok de class... =)

dan hari ni dalam clas sangat la mengantuk sekali!!!!!!!!!
satu apu pun xmau masuk dalam pale otak aku ni..
5 minit pertama jer..pastu2.........
blah2.............xde pape da melekat kat pale....hehehehe =p


p/s : cipah time kasih tau.... time kasih tuk semua2...hehehehehehe =)

Friday, April 16, 2010

~Ye La KaN?? ~

ari ni xde clas.. so agak boring la kan..hahaha...( research xsiap lagi..huhuhu...) so aku bkak la laptop aku dan search la internet... bosan gak la... so aku pun type2 la apa yang ade kat dalam pale aku ni.. search punyer search... aku terjumpa la ayat2 ni dibawah......


Kahwinilah orang yang lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai diri orang itu. Itu lebih baik daripada mengahwini orang yang kita cintai tetapi tidak menyintai diri kita kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian diri sendiri daripada mengubah pendirian orang lain.

Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta… Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

Di suatu hari kau datang dan bertanyaku apa yang lebih penting padaku : Dirimu atau nyawaku. Dan aku mengatakan nyawaku lebih penting dan kau pun berlalu dengan penuh kekecewaan tanpa pernah kau sedari bahawa kaulah nyawaku itu. Sesungguhnya kau adalah cinta dan nyawaku dalam hidup ini…

Cinta pertama adalah kenangan. Cinta kedua menjadi pengajaran. Dan cinta yang seterusnya adalah satu keperluan kerana hidup tanpa cinta bagaikan masakan tanpa garam. Lantaran itu bajailah cinta yang dianugerahkan itu sebaik-baiknya. Agar ia terus mekar dan wangi sepanjang musim.

Cintailah orang yang engkau kasihi itu sekadarnya belaka, barangkali dia akan menjadi orang yang kau benci pada suatu hari kelak. Juga bencilah terhadap orang yang kau benci itu sekadarnya belaka barangkali dia akan menjadi orang yang engkau kasihi pada suatu hari nanti.

Usah diratapi perpisahan dan kegagalan bercinta kerana hakikatnya jodoh itu bukan ditangan manusia. Atas kasih sayang Tuhan kau dan dia bertemu dan atas limpahan kasihNya jua kau dan dia dipisahkan bersama hikmah yg tersembunyi. Pernahkah kau terfikir kebesaranNya itu?

SESUNGGUH NYER ALLAH ITU MAHA ADIL KEPADA SETIAP HAMBA2 NYA.. SETIAP APA YANG TERJADI TELAH DITENTUKAN OLEH NYER..

Wednesday, April 14, 2010

Doa perpisahan

Brothers

Doa Perpisahan

Pertemuan Kita Di Suatu Hari
Menitiskan Ukhwah Yang Sejati
Bersyukurku Ke Hadrat Ilahi Di Atas Jalinan Yang Suci

Namun Kini Perpisahan Yang Terjadi
Dugaan Yang Menimpa Diri
Bersabarlah Di Atas Suratan
Ku Tetap Pergi Jua

Kan Ku Utuskan Salam Ingatanku
Dalam Doa Kudusku Sepanjang Waktu
Ya Allah Bantulah Hamba Mu

Mencari Hidayah Daripada Mu
Dalam Mendidikkan Kesabaranku
Ya Allah Tabahkan Hati Hamba Mu
Di Atas Perpisahan Ini

"Teman Betapa Pilunya Hati Menghadapi Perpisahan Ini.
Pahit Manis Perjuangan Telah Kita Rasa Bersama. Semoga
Allah Meredhai Persahabatan Dan Perpisahan Ini. Teruskan
Perjuangan"

Kan Ku Utuskan Salam Ingatanku
Dalam Doa Kudusku Sepanjang Waktu
Ya Allah Bantulah HambaMu

Senyuman Yang Tersirat Di Bibirmu
Menjadi Ingatan Setiap Waktu
Tanda Kemesraan Bersimpul Padu
Kenangku Di Dalam Doamu
Semoga Tuhan Berkatimu

DALAM PERTEMUAN PASTI ADA PERPISAHAN...

SEBAGAI HAMBA NYE YANG MEMPUNYAI IMAN DAN AKAL..

PASTI KITE MAMPU REDHA DENGAN SEGALA KETENTUAN YANG BERLAKU...

~AMIN~


Saturday, April 10, 2010

Lapar lah


susah nyer ak nak cari makan kat ppe ni time2 ari jumaat, sabtu n ahad..
huhuhuhu... =(
patut r berat ak turun... hehehe.. bagus2...
tapi????????????
PERUT KU AGAK LAPOOOOOOOOOOOO...
"ayu.... carik makanan ak lapo ni..."
KATE PERUTKU KEPADA DIRI KU..
emmmmmm...

so ak pun ingat malas la nk g ADAM kan..
dak2 umah ak yag len nak g adam..
so ak ingat nak g bli kat depan hostel tu jer..g ngan kak ina la kan.
so da siap2 mandi n solat maghrib..
ak pun g la.. nak makn mee hon sup jer..
jalan2 ngn kak ina sambil2 cita
da sampai..
LOOOOOO KEDAI LAK TUTUP...!!!!!!!

xde rezeki kot nak makn mee hon sup..huhuhu..
so kak ina ajak g kdai len... tah cam ane amek keputusan..
nak join member2 yg len g adam..
huhuhu...
ok la blik blik jap tukar sua...
xlame 2 sampai la KEDAI MAKAN ADAM..
NEK LA ALONG.. SEB BEK ALONG DA DE KAT BAWAH..
YEAY2.... CEPAT LA SAMPAI ADAM...
hehehehe!!!!!!

ak pun wat la keputusan nak order nasi goreng western
ngn air laici..
yum2.. sedap nyer.. hahahaha...
~~ERRRRRRKKKKK.... ALHAMDULILLAH~~
perut ku da kenyang..hehehehe...





ni air laici yg ak mintak.. hehehehe =)



ha licin da ko.. mek ko.. hehehehe.. sebenar nyer xabis nk makn..
nasi nyer mmg byk..
hehehe.. tapi pakse gak abis kan.. ye lah.. rezeki kan...
ditambahkan lak harga nyer MENARIK GAK..
hahahaha.. so xbek la membazir kan..hehehehehe...
ALHAMDULILLAH... MLAM 2 AK BERJAYA XMEMBAZIR..

(",)

Friday, April 9, 2010

I can't live























Mariah Carey - I Can't Live (If Living Is Without You)
No, I can’t forget this evening
Or your face as you were leaving
But I guess that’s just the way this story goes,
You always smile....
But in you eyes your sorrow shows
Yes it shows

No I can’t forget tomorrow
When I think of all my sorrows
When I had you there but then I let you go
And now it’s only fair that I should let you know
What you should know

I cant live
If living is without you
I can’t live
I can’t give anymore
Can’t live
If living is without you
can’t give,
I can’t give anymore

Well, I can’t forget this evening
Or your face as you were leaving
But I guess that’s just the way this story goes,
You always smile
But in you eyes your sorrow shows
Yes it shows

can’t live
If living is without you
I can’t live
I can’t give anymore
Can’t live
If living is without you
I can’t live,
I can’t give anymore

Ohhhhhh(No can’t live)
No no no (No I can’t live)
I can’t live (No can’t live)
If living is without (No I can’t live)
I can’t live (No can’t live)
I can’t give anymore (No I can’t live)

Thursday, April 8, 2010

Broadband

huhuhu..meh cini nak cite skit...
ha smalam ak nk g bayar broadband kan..
aku pun g la ngan kawan aku..PHEN.. =)

then aku pun bagila message kat along(transport kat kolej ku) suh amek kiteorang..
hehehe..along cakap kul 6 ok.. tunggu punyer tunggu
last2 kul 6 leby adik along yang datang kan2...tapi xkesah la.. emm..ok la tu..
so de la 5 orang ni nak g pasar malam

pas anta dorg....kiteorg pun menuju la ke maybank nak kua kan duit dulu..
so pastu gi lah kedai celcom... kat situ de nak bayar broadband kan..
WOW..KECEWA NYA HATI AK... TEMPAT NAK BYAR BIL DA TUTUP!!!!!!!!!!!!!
ARGHHHHHHHHHHHHH..... TENSION..
DA LA NAK KUA SATU HAL..
BROADBAND LAK DA KENA POTONG...
HUHUHUHU =(

ak pun tanya la kakak kat citu...

aku : kak selain cini kat mana lagi ley bayar bil nih..??
kakak tu: kat seremban dik ...
aku : (ngan muka blur and kecewa) ha?? huh..xpe la kak.. ha kak kat pejabat pos leh x?
kakak tu: DIAM??? (nape kak?? hehehehe )

seb bek de abg tu cakap leh...hehehe.. =)
dalam hati aku hapy gak la..hehehe..
arap pejabat pos xtutup lagi.... =)

aku pun g la kat van along 2 balik.. n cakp bang da tutup.. huhuhu
and leh x anta kan g giant..????
seb bek adik along tu ok n sporting jer kan. huhuhuhu.. =)
time kasih adik along.. =)

so sampai kat giant ak pun g la pejabat pos.
HUH..SEB BEK TUTUP KUL 9MALAM!!!!
mule2 jenguk2 lua jer..
n nampak lah satu note.. ap jer yang leh bayar kat situ..
aku tgk TEPAT KAT ITEM NUM 12... HUHUHU
BAYARAN BIL CELCOM..
HUH... DE GAK LA KAN

tapi ak xtau la broadband leh byar or x kan....
so ak pun MEMBERANIKAN DIRI TUK MASUK
cuak lak tibe2 nak masuk kat dalam..
"LA BKAN PE PUN.. NAK G BAYAR JER AYU NI!!! BKN KO WAT SALAH PUN...???"
hahaha.. lawak tol la...
so ak pun masuk la kan.. wat2 bese sudah la kan...
ak pun tanya la abg kat kaunter 2...

aku : abg kat cini leh bayar broadband x?
abang tu : boleh jer.. adik amek num..

ak pun g la amek num..tekan la kua la num..hahahaha =p
n duk2 ngan hati yang xtenang...
huhuhu...
tgk sekeliling... semua org pegang bil.. ak pun cuak la kan..
da la bil xbawak ak just de num telefone broadband jer kan..
XINGAT PUN..HAHAHAH..SAVE DLAM NSET.. =)
takut kecewa xdapat bayar lagi...
huhuhuhu...
so ak pun MEMBERANIKAN DIRI LA G TANYE LAGI..

ak : bang saya xbawak bil ni.. cama ne?
abg tu : xpe dik.. amek ni isi jer.. letak num akaun n jumlah...

phen pun datang la..hehehe tadi dye singgah kedai ap tah.. ak stright je g pejabat pos..
takut lak tutp kan...hehehe


ak pun amek la.. abg tu ckap bgi num akaun n jumlah byaran..
umm ok..
HA??? NUM AKAUN BROADBAND?? MANE AK BAWAK..
AKU PUN CAL LA KAWAN AK YANG AK DA WAT 15 PAX...
HEHEHE.. KADT XBYK..CIKIT JER..
jimat pun jimat..12 per mint...hehehehe =)

huhu... then dye pun bagi la..fuh lega la kan... =)
ak ak MENGELABAH LAGI....
pen xde...ak pun duk la cari2.. ingat nk pinjam kat de bro tu.. tapi de awek dye lak..
xjadik ak...hehehe...
weh PEN MANE NI??? NAK MENJERIT AK LA!!!!!!!!!!!!!!!
TENSION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
huhuhuhu..lek2.. =)

ngah ak leka2 + geram carik pen kat citu.. phen tanye...

PHEN : AYU NUM KO BP???

AK PUN tunjuk.. ni ha..
tah bape kan ak xbp nak ingat angka nyer...hehehehe =)

PHEN: WEH NUM KO...DYE TUNJUK KAT SKRIN 2..
AKU : WEH AK XISI LAGI..XDE PEN NI..
PHEN: PE JER YG DYE NAK??
AKU: AKAUN N AMOUNT.. CAMA NE NI??
PHEN: KO G JER..KANH DYE BAGI PEN...

AK YNG NGH MENGELABAH...HEHEHE..
DA TUKAR NEXT NUMBER...HEHEHEHE
ADUIII...AYU???????
~LALALALALALALLALALAALALA~

de bro kat blakang tu sengih jer tgk ak ngh mengelabah...hahahaha..
ah xkesah la.. xpenting da semua tu... nyah ko dari pemikiran ak
yg ngah serabut ni..huhuhu !!!
so ak pun diri la kat kaunter 2.. tunjuk num ak..
hehehehehe..
gle xleh blah kan.. da terlepas tu mek la num baru...
hahahahahah...... =p

ak pun cakap la...

AKU : BANG XDE PEN. XISI PAPE LAGI NI =)
ABG PEJ POS : HA NAK MEK NI DIK TULIS AMOUNT N NUM AKAUN..

aku pun sambung la tulis...heheheh
aku pun tanye soalan lagi

AKU : BANG KAT NE NAK TULIS??
ABG PEJ POS : KAT CITU ..SUNGGUH SOPAN ABG TU... GUD2...

da siap tu abg tu pun tanya...

ABG PEJ POS :CELCOM KE MAXIS??
AKU : CELCOM
AKU : BANG SAYA NYER BIL DA KENA POTONG BP LAME LEH GNE BLIK??
ABG PEJ POS : 24JAM DIK..

DALAM HATI AK : "HA???24JAM???HUH!!! OK2 XPE LA KAN..
HEHEHEH"

AK TANYE LAGI... BANG NAK KENA CALL CENTER KER?
"A.AH LA.. SBB DA POTONG KAN.."
OK..

tah de lagi yang ak tanye..xingat...
huhuhuhu..sengih ko ye bang pejabat pos...
AK TAU LA AK MENGELABAH...
HAHAHAHAHA..
YE R XPENAH BYR BIL SENDIRI KAT PEJABAT POS...
SLALU TEMAN MAK KAT SEBELAH JER..
HAHAHAHAHA..
LANTAK LA KO ABG PEJABAT POS...
TIME KASIH LAYAN SY DENGAN SOPAN.. HEHEHE =)

huhuhu....gle sengal...hahahahahahaha =p

pas da settle semua bende tu..
ak pun masuk la giant.. nk bli biskut...
dan g lak kedai roti "KING"

waw!!! ak ni la la pantang tegk roti...
nak2 lagi perut yang tgh kebulur nih..ummmmmmmm =(
yum2..sedap nyer semua..
ak xdpt nak pilih..??
so ak pun mek la 3 jenis...heheheh...
semua skali...rm5.80
then da bli roti...
g KFC LAK...
waw gle nafsu makan kuat..
hahahah...
then mkn2 la...

pas abis mkn ak pun cal la celcom center...
ckap2 nyer cakp..
dye kate lagi 2 jam xidup gak call balik..

WA AK TEBIK LA NGN OPERATOR
BEK JER..HEHEHE..CAM 2 LA.. TIME KASIH OPERATOR..HEHEHE

da abis makn tu ak pun bg msg kat along..
" along amek kiteorg kat giant 20rg.."
along pun reply la..
"tunggu kat pak guard kat giant tu"

ak xtunggu pun.. agak2 along da smpai ak pun g la ngn phen..
then selamat pun smpai kat hostel..
huhuhuhu.....
~ALHAMDULILLAH~

ha ak ngn xbp nk sabar..hahaha
terus cari broadband..
JENG2..HEHEHE
YAHOOOOOO.. DA ACTIVE...
HEHEHEHEH=)
wa ske nyer..hehehehe..
alhamdulillah... =)

P/S: time kacih phen teman ak g giant tadi..hehehehe...
kang tunggu aset ak da berjuta2 ak blanja ko..hehehehe =)
ecehhh gurau jer..kang ak de duit lebih ak blanja ko ek... hehehehe
INSYAALLAH =)


Sunday, April 4, 2010

Dinner


ha ni nk cite pasal dinner kiteorg smalam... hahaha...
wa bez gak dinner smalam.. mkn semua bez2.. huhuhu...
ske sangat2.. happy and enjoy jer rase... (",)

MASA: 8.00PM-11.30
TEMPAT: THE ROYALE BINTANG SEREMBAN
TEMA : GLITZ & GLAMOUR
BAYARAN : RM70

kul 5.15pm kiteorg semua2 nih kene berkumpul la kat bwh 2.. bus akan bertolak..
hahaha.. lawak gle la...
kiteorg kan makeup2 ckit...
hehehehehe..saje je... kan nak jadik VIP malam 2..
hehehehe.... =)

so tah cam ane time up!!!!
perlu turun sekarang!!! owh... mati kiteorg.. nset masin2 duk bunyik suh turun bus da nak jalan... owh mak.... cam ane ni....????
ha seb bek ak da siap.. 2 org lagi xsip..ha mek ko kelam kabut la..
ak pun tolong2 la roomate ak ni wat pe yang patut..
huhuhu..
mmg berpeluh la badan ak.. huhuhuhu =)

hahaha..kiteorg la org last yang nek bus...hehehehehe.. klaka gle... aduh..kena jalan laju gle nk g bus.. kaki ak da sakit...!!!!!!! ha cam ane nih???????
wowoowwo.... =(
kat dlam bus ak bkak kasut ak.. hehehehe.
SAYA BUDAK BARU BLAJA PAKAI KASUT TINGGI..hehehe =)

aku wat keputusan tuk pakai dress warne itam n semua2 la itam...
huhuhuhu...
penat gak la sbb pkai wedges...
huhuhu...kecoh je pakai wedges je..tapi xleh blah nak jlan..
hahaha.. ni la first kasut paling tinggi penah aku pakai.
hahaha.. takut gak kan kat red carpet tersembam or tergolek2..
hahahaha..
lawak siot..mmg pengalaman yang xleh dilupakan
tapi lepas gak dugaan tu.. ak ngan jaya nyer berjaya memakai nyer sehingga abis majlis....
hehehehe
~~ALHAMDULILLAH~~

da sampai kat hotel 2.. kite org pun lepak2 la
wa lama nye nak makan.. perut ak lapa sgt nih..
huhuhuhu..cam ne nih??
ummm.. saba ayu..saba ek... =)
so lepak2...

dalam kul 8 lebih kot..de la org panggil kteorg semua nk arrange sape duk mane time mkn kang..
BIL STUDENT = 240RANG
3MEJA????
so..1 meja.. 8 org... !!!!!!!!!!!
huhu... cam ane nih????

ha makna nyer antara kami 9 org ni.. sorng kena tercampak la??
hummmmmm xbez nyer........... =(
pe leh wat kan.. so hajar pun pilih tuk join meja len..
nak xnak kena terima la kan???
emmm tpi xpe la still apy n enjoy lagi..hehehehehehe =)

so sblum masuk ke dlam hall tu.. kena la jln kat tangga... turun dr tangga.. waw..tinggi siot...
cam ane ak nk jalan???
huh!!!! ha????
so ngn berhati2 nyer ak pun turun la kan... hehehehe..
MAKLUM LA...XPENAH PKAI KASUT TINGGI..
huhuhu..cian2... hehehe =p

so sampai depan pintu tu... kena lak jln kat red carpet??
hahaha... malu gle siot.. muka cam merah jer..
hehehehehe.. =)
seb bek jlan berpasangn..
ak jln ngn pae..roomate ak.. hehehe =)
wah.. da xpandang kiri ke kanan.. pandang depan jer..
yelah semua yg dlam hall 2 pandang kot..
hehehehe..
VIP KAN?????
wawawawawa..heheheheheheh =)

dlm hati ak ni.. cepat la sampai kat meja.. hehehe..
ak pun terus la mek tempat menghadap depan..
bkan pe senang nk tegk.. xpayh nk toleh kiri or kanan..hehehe
~ALHAMDULILLAh~


ha.. jom2 kite tgk gambar time dinner 2... da byk sgt story dari tadi..
hehehehe.. jom r tgk... =)



haha lek2 jap amek gamba sblum dinner start.. =)



jom minum jom.. dahaga nih... hehehe =)


ha ni pun sblum start dinner...


HA NI LA KING N QUEEN OF THE NIGHT..
"GLITZ n GLAMOUR"


SEMUA NI housemate ak ni....



perasmian DINNER...


wa en fauzi sedang mempersembah kan bakat... hahaha.. pas ni leh la masuk af9.... =)


kami kat meja makn.. hehehe... sedap sgt2 lauk2 nyer....


hahaha... duk2 jap sambil2 amek gambar kan2... =p

posing jap.. hehehe

..hehehe.. pape pun kami semua sangat terhibur...
time kasih to pharmacy cohort 5 coz wat kan majlis ni tuk kiteorg...
thanx sgt2.... (",)

part paling xleh blah air mate ak ni nak jatuh turun ke pipi..
hahahahaha
time dorg bkak slide show
"LA MEMORI"
(btol ker x ak eja pun tah.... hahahaha=p )

sedih siot.. sgt2...
rase cam da nak abis sok jer...
wawawaw
xpe weh saba2.. 6 bulan jer nak abis nih...hehehehe =)
pas tu horeeeeeeeeeeeee...hehehehehe =)

ha pastu de la persembahan2...
ak pun layan kan jer..
tapi xbp la kan... sbb perut ak ni asyik mintak diisi jer.
hahahaha.. ak pun terpaksa la mengikut kehendak perut aku...
hehehe
just tengok2 gitu2 jer..perut perlu diberi keutamaan tau hehehe..
ye lah dari pagi xmakan pape.. makan biskut cicah milo jer..
(ha sbb 2 la berat ak ni turun duk kat hostel PPE..hehehehe)
so mmg cam org xjumpe nasi setaun la kan.. hahaha
tapi ak still lagi menCONTROLkan diri ak...
hehehehehe..yelah dah la VIP malam tu..
so kena la jage tingkah laku kan..=)

so pas makan nasi de la pulok kek ngan buah...
huhu..xlarat da ak nak makn..
just mek satu kek jer..huhuhu
ye r mane x nyer duk melantak makan tadi sungguh2..huhuhuhu
xpe2 ak happy mlam 2...

pas da abis tu kami semua amek la gambar2 tuk wat kenangan dimasa hadapan
dan ditunjukkan kat anak cucu kami...
hahahahaha...
GLE POYOS...!!!!!!!!

hye pe la nak jadik ngn housemate ak semua ni termasuk la ak
hehehehe..
da la nak g tu last skali nek bus...
nak blik pun last skali..heheheh..
seb bek de tempat nak duduk..
kalau x ak duk sbelah pakcik driver...hehehe
xpun kena la berdiri ko..
DARI SEREMBAN KE NILAI?????
huhuhu...
pengsan ak... huhuhuhu

pape pun ak n da geng2 ak happy la...
thanx kat junior ku...
ummmmmuhhhhhhhxxxxxxxxx =)



~CHOWZZZZ~



Friday, April 2, 2010

Practical di hospital

wawawa.. awal nyer ak bgun.. klau mak ak tau ni.. mesti dye sayang ak lebih2... hahahahah...=p
ALA AK TAU MAK AK SYG AK CAMANE AKU SAYANG DYE..... " ANAK MAK KAN" ~lalala~
umm... semua da siap.. kul 11.45pg aku nek bus.. so dok de mase dan xtau aku nak wat apa kan..
meh la aku nak update blog aku kan.... (",)

ha ni aku nak cite pasal PRACTICAL.. practical?????? huhuhuhu.. okey la tu kan...SYUKUR2...
ummmm.. kolej aku akan anta student2 nyer gi practical setiap semester.. + SPECIAL SEMESTER.practical lak len2 tempat... tapi kat KPJ HOSPITAL JER...so ade bek nyer kan.. kite leh biasa ngn environment time keje.. n then familiar ngan semua situasi.xde lah kang mule2 keje.. kaku cam xtau nak wat pe... tu xtau.. ni xtau..so time blaja ni la nk blaja. HUHUHU.. BAGI AKU LA KAN.. ORANG LEN XTAU LA AKU...HUHUHU =)

So start SPECIAL SEMESTER 1 aku and classmate ak da dihantar gi practical kat mane2 KPJ SPECIALIST HOSPITAL.... !! wa.. ak ni da la penakut... huhuhu.... TAPI WAT2 RELAX SUDAh..hehehe.. kena la control kan... hahahahaha.. kang kantoi la kan.... (",)
so ak n 5 org lgi dihantar ke KPJ IPOH SPECIALIST HOSPITAL KAT IPOH 2MINGGU. wa... gle takut kan... huhuhuhu.. yer r first time kan... huhuhuhu!! ha nak dijadikan cite ipoh ni busy gak la.. xmenang tangan kan...huhuhu.. so de la sorg staff suh ak prepare prescription...(ala yang doktor prescribe tuk patient2 nyer) so ak ngan blur pun wat la.. wa tulisan doctor satu habuk pun ak tarak paham... hahahaha.. aku pun duk2 tanye2 staff kat citu pe ni..pe tu.. aku pun cari la ubat2 nyer... wawawa.. GLE PUNYE GELABAH TGK STAFF WAT KEJE LAJU GLE.. HA AMEK KO... TIME AK NGAH PREPARE INDERAL TABLET(tah bp mg) AK LUPE NAK ZIP PLASTIC NYER... HAHAHAHA.. AK TONGGENGKAN.. JATUH R SEMUA TABLET NYER.. HAHAHA....30 TABLETS LAK 2.... hahahaha.. seb bek preseptor ak bek... huhuhu..!!!! ha 2 la cite kat ipoh yang ak xleh lupe... smpai skrg ak still ingat lagi.. huhuhu~~~

SECOND time semster 2 ak n 2 org kwn ak g KPJ KUANTAN SPECIALIST HOSPITAL 2MINGGU. time ni time pose.. so xde la banyak keje sangat kan... lek2 jer.. tapi boring la.. asyik duk tengok jam jer.. hahaha... ble masuk keje tgk jam..ummmm baru kul 8.30 a.m..huhuhu
gle ak baru masuk da tgk jam... hahahahaha.. setiap mase la duk tgk jam.. huhuhu...tunggu time rehat n balik... wawawawa... TIME2 POSE NI REHAT DIGUNAKAN TUK TIDO..TIDO...
huhuhu.. bkn pe nak tambah ENERGY... wawawawa.. GLE MENIPUKAN?? huhuhuhu =p
time ni bez... ak duk umah mmber ak seminggu n umah nenek ak seminggu.. mak su ak la duk anta g umah mmbr ak kat indera mahkota...maksu ak keje cikgu kat sekolah menengah semambu..so on da way dye anta la anak sedara dye yg bek ni... hahahahaha.. TIME KSIH MAKSU... (",) kat kuantan ak nyer duit belanja xsentuh pun tuk makn.. hahahaha.. semua nyer tuk ak wat beli barang2 pe ak nak... hahahah... SKE2..HEHEHEHE...~~ "opah, makngah, n sepupu2 ku.. time kasih lah semasa ak di umah opah.. layanan bek nyer.. time kasih2.. hehehehehehe ~~

pastu masuk SEMSTER 3 AK and the geng g lak WAT PRACTICAL TUK CDR... kami2 ni dapt DAMANSARA SPECIALIST HOSPITAL 3MINGGU..ha.... gle kan? huhuhu... nape gle??? xde pape la... wawawawawa =) . tapi damansara ni bez... still enjoy and learning... PHARMACIST INCHARGE.. ak ske dye.. dye seorag ppn yang berkarisma dan systemetic... ske la tgk dye.. (",) so kami2 ni wat la bende2 yang patut... sem ni kena tgk CDR kan.. so tgk la abg2 yang terlibat wat CDR.. ubat tuk canser.. huhuhu.. tgk dari lu jer.. yang selebih nyer abg 2 aja teori jer.. teori pun teori la.. pe ak dapat tangkap ak ingat la... hahahaha... bese la mendengar ni kan xbyk yg leh masuk dlm pale otak ak..huhuhu.. practice baru ak senang ingat...AK LA KAN.. ORG LEN XLAK AK TAU...huhuhuh~~~

SEMESTER 4 ak and the geng g practical kat AMPANG SPECIALIST HOSPITAL 2BULAN BP MINGGU TAH... wa... syok gak la practical kat cini.. besa.. staff ramai gak lak.. ramai mude2... kat cini busy gile beb..!! same cam ipoh.. huh. penat nyer ak rase.. tapi xpe demi mase depan ak.. ak kena la bekorban kan..
ak kan mude lagi.. so tenanga masih kuat ma... hahahahah... (",) da la g keje busy.. blik lak kena wat esemen.. wa... banyak nyer keje... huhuhuhu.. lek2 suda.. lek r weh.. jgn mengelabah2...
huhuhuhu..."COOL" ... huhuhu~~

SEMESTER 5 ak n de kakak classmate ak g practical kat KPJ SELANGOR SPECIALIST HOSPITAL 2BULAN BP MINGGU TAH.. huhuhu.. yang ni bez... STAFF2 SEMUA BEZ.. huhuhu.. caya la wa ckp lu... hehehehe =) ... ske sgt2 tau.. hahaha.... kat cini la berat ak turun 3KG... hahaha.. wa bangga tau.. uwekkkkkkkkkkkk =p ...... !!!!!! yela kat cini byk sgt esemen..da xlarat da nak wat tau tapi ak kuat kan semangat ak... nak kena wat case study lagi.. g la kat ward...WARD???? ummm mcm2 pengalaman wo walupun 2 ari jer g.. huhuhu... !!!! macm la.. hanye ALLAH jer yang tau kisah nyer.. tapi xpe ak terima semua nyer ngan hati yang terbuka.. semua ni dugaan kan... so kite kena lah tabah kan... =)

SEMESTER 6 akan tiba.. dan nk diikiutkan awal bulan 6 ni g la practical lagi kan... sampai akhir bulan 7. kate nyer ak akan g KPJ SELANGOR LAGI.. huhu..ok la kan.. leh ak explore lagi sal KPJ SELANGOR.... !!!! semua nyer di tangan ALLAH so pape pun ak terima nga hati yang terbukan la kan.. ak arap2 pas ni akan berjalan ngan terbek la... yelah da nak last sem kan...

~~AMIN~~

k la da xde pape da nak cite kang de lagi pape ak update lah blog ak ni kan..
ak cume arap yang terbek la kan dlm hidup ak nih... =)

Kisah nya

ummm.. sok da nk blik...
bus kul 11.45pagi.. turun ka pudu
umm.. slalunye kalau kul 11.45 gerak dari SABAK BERNAM,SELANGOR
maka akan sampai kat KL kul 2.45 kot..
huhuhu.. ntah lupe la... =p
tu pun kalau jln xjem la kan...
arap2 la PERJALANAN SOK BEK JER...
~~AMIN~~

STESYEN BUS PUDU??? umm xske la..
ramai org.. sesak... takut pun ade..
tapi kena r wat relax.. xkan nk tunjuk gelabah lak an...
huhuhuhuhu =)
kalau kat pudu 2 penoh la org pggl2 suh bli tiket..
umm.. wat xtau jer... pas 2 kang de la org ckp
SOMBONG...
ummm.. pape lah.. dlm ati ak tkut gak la...
huhuhu..yelah sorg2 kan...
dlm ati doa xputus2 mintak2 selamt la ak ni...

pas da smpai stsyn bus pudu amek LRT lak..
kan station PLAZA RAKYAT dekat ngn stsyn bus pudu..
so bratur la bli tiket an....
wawawa... xske nyer..hahaha!!!
WEH AYU XSKE BLI LA TOUCH N GO n blah...hahaha
kat dlm lrt mesti ramai org..
nak2 lagi time org2 blik keje kan..
UMM PE LEH WAT..
BKAN HARTA BAPAK AK PUN..

pas2 sampai kat BANDAR TASIK SELATAN..
nek tren lak..
TREN?????????????
WAWAWAWAWAWA....
xske nyer.. mesti ramai org kan.....
mcm sardin.. nak2 lagi time ptg2.. sabtu n ahad...
xpe la ak terima jer....
lagi pun da de kemudahan.....
huhuhuhuhu =)

pastu jauh la... sejam gak la nak smpai NILAI...
ek?? ntah la agak jer..
salah jgn marah.. hehehehe...
"STESYEN NILAI... STESYEN NILAI"
ha ak da smpai NILAI DA...ske2..hahahaha
pastu sampai tunggu la transport...
de transport..... bayar RM3...
nk tunggu da stu hal..ummmm =(
xpe la.. tu jer yg murah.. nek teksi RM15 kot...
huhuhu........ de duit ker?? wa mahal siot...
so klau xde duit jgn byk bunyi ek.. RELAX suda...
~~lalalalalalala~~

ha cam2 la tiap kali blik kg...
PENAT XYAH NAK CAKAP LA..
tapi xpe demi mak..abah.. n adik2..
ak REDAH JER...
huhuhuhu......
ak bersyukur sekurang2 ak masih ade anggota badan yang sihat sejahtera
tuk melalui hari2 yang mendatang...
~~AMIN~~