Friday, December 31, 2010

New year


lebih kurang lagi 2 jam.. kite akan melangkah ke tahun baru.. 2011.. emm. sekejap je rasa nyakan. pejam celik.. pejam celik.. dah sampai ujung tahun 2010.. =) rase2 nyer azam 2010 dah terlaksana @ tercapai ker kan2?? apa azam 2010 aku ek??

azam 2010 aku nak abis belajar dan last sem x ade kena repeat paper pun.. alhamdulillah.. tercapai jugak.. susah jugak nak abis kan 6 semester tu... tapi berkat kesabaran, berdoa, doa dari mak abah..dan rajin tu kadang2 jer ade.. yang lain semua malas.. huhu..alhamdulillah habis jugak aku belajar =) =)

apa lagi azam 2010 aku ek?? entah la xingat.. walauapa pun azam aku untuk tahun 2010.. tercapai ker x ker.. benda yang dah berlalu.. tetap akan berlalu kan.. yang tinggal hanya lah kenangan.. anggap la semua tu sebagai kenangan... =)

ha korang?? azam 2010 dah tercapai ker?? kalau x.. jangan la sedih2 ye.. kite cube lagi tahun 2011.. =) =) hidup ni kena kuat kan.. huhu!!! =) =) kalau dah tercapai. alhamdulilllah kan.. korang berjaya melaksanakan impian korang.. aku tabik la.. =) =) tahniah2... =)

azam 2011 aku pulak apa ye??? hehehe... aku nak berat aku 55kg dan kebawah...nak sangat2.. berat aku dah naik la.. tu la asyik makan.. makan... makan.. sampai berat naik pun dah xsedar.. =p =p lagi2 azam aku nak.. nak.. hehe.. ntah la.. tengok la... =) =)

k la banyak mengantuk la..huhu




Saturday, December 25, 2010

i-city jom

i-city lagi????
ni pergi dengan cohort 2.. diaorang practical dekat kpj selangor..
malas nak story2... upload picture jer.. huhu...


terbang2.. aku mahu terbang... huhu

snap =)






cukup2.. jangan lebih2... saya bukan seorang yang penyabar... harap jangan cabar kesabaran saya.. harap saya tidak akan menyakiti hati sape2 .. biar la sape2 nak sakit kan hati saya... tapi.... tolong2... jangan lebih2... hehehe... =) =) peace... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Wednesday, December 22, 2010

Syukur

xde pape yang dapat digambar kan melainkan rase syukur yang xterhingga.. kerana diketemukan dengan seorang insan yang betol2 sabar melayan kerenah aku.. =) =) alhamdulillah.. aku ni bukan la diketegorikan sebagai seorang yang penyabar.. kalau ade pun cume 40% jer...!!!! 40%?? huh.. kenyataan.. memang aku ni banyak giler kekurangan.. =) =) time kasih la kepada individu yang berkenaan kan.....

macam2 dugaan yang aku hadapi.. tapi dia tetap sabar dengan aku.. tetap mampu tersenyum.. =) terima kasih sangat2.. =) =) biasa la kan.. bila sorang tu banyak cakap.. sorang lagi mesti pendiam.. bila sorang tu kelam kabut.. xreti sabar..hahaha.. sorang lagi tu mesti sabar.. sabar...sabar... relax.. cool kan..??? huhu.. adat la tu.. benda tu semua membuat kan hubungan kite seimbang..

dulu puas dah bersedih.. berduka... huhu... memang xleh blah lah kan... tapi sejak kenal dia... macam2 kenangan yang ada... huhu... biasa la kan adat bercinta.. =) gaduh2.. tu memang pekara biasa lah... tapi salah sorang mesti beralah.. kalau dua2 keras kepala nak menang jer.. memang susah lah kan.. ego?? memang ade la kan... tapi kadang2 kena tolak jauh2..tapi... kadang2 kena ade.. hahaha... tapi jangan la melampau kan??? kang dia cakap bye2 la.. xpun kite yang cakap.. hello??? bye2 okey!!

so dalam bab2 ni.. kite patut adil dan bertimbang rase....insyaallah.. selagi ade jodoh pasti ianyer akan berjalan dengan lancar.. dan baik.. =) =) kadang2 kite memang sayang n cinta sangat2 dia.. tapi kalau dia dah bukan milik kite.. kite kena la terima dengan hati yang terbuka.. sebab dengan ade nyer yang lalu.. maka kite akan berusaha untuk menjadi yang baik dan lebih baik bila ade yang baru... !! kenangan dan pengalaman lah selalu nyer mengajar kita untuk berfikiran secara matang =) =)

jodoh pertemuan semua ditangan NYA... kite ni hamba yang terlalu lemah untuk melawan apa yang telah ditetap kan.. =) semua manusia yang ade dekat dunia ni telah ade pasangan masing2.. cume kadang2 ade yang xjumpe lagi.. =) bercinta2.. tapi pastu putus kan.. kecewa?? memang la kan.. tapi yakin la... sebelum kite bertemu dengan yang tepat.. kite akan bertemu dengan yang salah dulu.dan macam2 dugaan. salah tu macam mane??? huhu.. bukan xbetol.. tapi ade jer yang xkena bila dengan dia.. last2 putus jugak.. pastu frust menonggeng.. =( kan2??

pastu berkat kesabaran kite selama ni.. berdoa.. berdoa dan bertawakal.. kite diketemukan dengan insan yang sudi terima segala kekurangan kite.. sebab semua manusia xsempurna...ade banyak salah silap... ade banyak perangai buruk.. bile kite dah jumpe orang tu. baru kite sedar.. masih ade lagi.. insan yang mencintai dan menyayangi kite.. cume kite kena sabar la kan.. =)

memang dan sememang nyer aku betol2 harap ni lah yang terakhir.. sebab aku dah penat.. penat.. dan penat...hehehehe... tapi.....................taaaaaaaaaaaapppppppppppppiiiiiiiiiiii.... kalau aku dah memang xde jodoh jugak dengan iwan ni..aku terima dengan redha..... sebab walau meraung sekuat mane pun.. merayu selama mane pun dekat seseorang.. kalau dia dah xnak kite.. dia tetap akan pergi..... pergi jauh2... tetap akan tinggal kan kite jugak... kan2??? so.. kite redhaaa je lah... tappppppppppppiiiiiiiiiiiii...........nak dia jer... hehehe.... ha cam ner tu??? =) =) =)

huhu... maaf la ni semua aku tulis berdasar kan pengalaman aku.. xde kena mengena dengan sape2 la yek... muhasabah diri... =) sebab kadang2 kite kena muhasabah diri sendiri kan2??? diri sendiri jer yang dapat ubah diri tu nak jadi apa.. kalau orang bagi nasihat berduyun2 pun.. kalau kite xnak berubah.. so??? ha cakap?? sape lagi nak ubah kan...renung2 kan dan selamat beramal.. hehehe... =) =)

aku terima semua yang telah.. sedang dan akan berlaku.. dengan hati yang ikhlas dan redhaa.....aku terima semua nyer.. aku hanya manusia yang banyak kekurangan... banyak sangat2......

awak2.. kalau awak boleh terima kekurangan kite.. kite pun same.. hehehe.. =) =)



Monday, December 20, 2010

Berjaya

hari ni duty aku anta discharge dekat wad.. xramai sangat patient yang discharge hari ni... so lepak2 jugak la kerja hari ni.. tolong priya n kak herda kat inpatient.. tolong kak z dispense.. yang lain... lepak2... hahaa.. eh2.. bukan xde kerja.. tapi xde kerja sangat hari ni.. cume xdapat la nak handle mengantuk..serius memang xdapat nak handle... nasib baik hantar discharge.. kalau kerja2 lain.. mau aku kena lelap jap 5 minit.. huhu.. !!

semalam pergi masjek jamek.. wow!! sangat2 ramai la orang2.. huhuhu.. lengoh2 kaki aku ni.. yelah sekarang ni kan tengah gile2 sale... dekat mane2 la kan.. 10% 50% dan jugak 70%.. huhu... memang gile la kan..!! huhuhu... relax2 beb jangan goyah... lepak2 sudah.. huhu.. =) =) terbaik la lawan nafsu shopping semalam.. memang aku berjaya... hehe..keperluan perlu diutamakan dari kehendak okey!!

okey la xde pape dah.. k chow~~~~





Sunday, December 19, 2010

Sleepy

xde gambar lah.. huhu.. ni gambar lame ni.. time g genting dengan housemate time blajar dulu..

waaaaaaa... sangat2 penat lah.. huhuhu...sejak dua tiga hari lepas.. aku demam.. + selsema + batuk.. tapi sekarang dah okey dah cikit.. alhamdulillah... syukur2... =) =)

tadi lepas balik kerja.. aku memang dah xtahan.. aku makan zyrtec-d dengan ubat batuk bena.. memang best lah.. lepas makan tu.. terus aku lena.. se lena2 nyer.. memang aku xtahu dah apa nak jadi.. jadi la dekat sekeliling aku.. huhuhu... dan ditambah pulak.. memang aku xcukup tidur serta penat... maka memang patut la aku tidak dapat sedar kan diri.. huhu..

okey la sangat penat.. sebab tadi pergi i-city dengan kawan2... so mahu tidur.. sebab esok mahu ketemu sama itu uncle iwan.. haha... =p =p .... k tata..... =) =)

Tuesday, December 14, 2010

Adam

sangat rindu same ini budak.. hehe... eiiiii... geram2.... =) =) adammmmmmmmmmmm......

Thursday, December 9, 2010

Harus jiwang

yes.... itu dia... ku benar2 cinta.. ku benar2 sayang... hehe... serius... =) =)

aku ingin engkau slalu..
hadir dan temani aku...
disetiap langkah yang menyakiniku..
kau tercipta untuk ku..
meski waktu akan mampu
memanggil seluruh raga ku..
ku ingin kau tahu.. ku slalu milik mu
yang mencintai mu.. sepanjang hidupku.....

sungguh.. hanya lah diri mu yang aku cintai..
dan
sungguh... ku kan disisimu hingga ku mati...

aku ingin engkau slalu..
hadir dan temani aku
disetiap langkah yang menyakini ku..
kau tercipta untuk ku...
meski waktu akan mampu..
memanggil seluruh raga ku..
ku ingin kau tahu.. ku slalu milik mu
yang mencintai mu..
sepanjang hidup ku...




Wednesday, December 8, 2010

Movie

emm.. ni cerita hari ahad tu.. =) emm.. hari ahad tu kan cuti.. setelah 2 minggu xjumpe iwan.. fuhhh.. memang rindu tahap gaban lah.. hehehehe =) =) sebab minggu lepas ada activity bersama2 kak herda.. kak syaf.. dan leha...

kiteorang tengok cerita the social network dan jugak the next three days.... mase tengok cite the social network..aku relax2 jer... layannn... =) tapi bile cerita the next three days.. memang aku penuh emosi... haha... cian iwan kena layan aku bercakap.. huhu.. =p =p

cerita the social network tu pasal facebook... memang lelaki yang cipta facebook tu kaya la kan.. =) .... cerita the next three days pulak pasal lelaki dia larikan bini dia dari penjara.. sebab dituduh membunuh.. memang sayang giler la dia dekat bini dia.. =) so.. sape2 yang nak tengok wayang bile2 mase jer.. boleh lah senarai kan cerita ni dalam top list korang2 ye.. bagi aku best cerita ni.. tapi bagi orang lain x tahu la kan.. =)

lepas tu.. lepak2 dekat bawah.. sebab kat mid untuk Christmas dia orang letak teddy bear yang besar2 bangat okey.. geram aku.. suke amik gambar jer lah.. nak beli besar macam tu.. hoooiii.. xnak aku.. kang xtidur malam aku.. takutttt.. heheeee...





terima kasih iwan ku sayang kerana sudi menjadi camera man ku.. hehe... =)

lepas jer balik tu.. terus gerak pergi klang... nak sambut bezday adam..tapi abg num 3 suruh turun dekat subang jaya.. dia baru balik date.. so alang2 dia ambik sekali la kan.. =)
adamm ku sayang selamat hari lahir ye... =) semoga menjadi anak yang solleh... 5.12.. hari jadi adam.. kak long pulak 6.12.. so sambut sekali la... =) kak long ku.. semoga panjang umo dan dimurah kan rezeki... =) dan berbahagia selama nyer bersama family..
















Tuesday, November 30, 2010

Carls junior

hari sabtu lepas.. lepas jer balik dari kerja.. terus siap2 untuk tonton movie.. unstoppable.. best cerita ini.. cerita ni membuat kan aku tergelak2 sampai kak ikin cakap aku macam budak2!! hehe.. xkesah lah aku.. hehe... =) =) syok2 tengok cerita ini.. so siapa2 yang bercadang untuk tengok wayang weekend ni. boleh la senarai kan cerita ni dalam top list anda.. huhu =)

ni first time makan burger kat carls junior dekat mid velly.. kak ikin yang ajak makan.. aku pun follow jer la.. lagi pun saje2 jer nak try kedai makan yang xpernah aku masuk lagi kan... so masuk2 aku order mushroom burger.. yum2!! sangat2 puas hati aku makan dekat sane.. dah la burger dia mak ai.. gedabak la besar kan.. kenyang aku makan.. tu pun aku makan yang single tau.. mek set medium...

okey la malas nak type banyak2.. tengok jer la picture kat bawah ni okey.. hehehe =)




saliha tengah nak rasmi burger..


tengok air dia.. ni set medium tau.. air dia yang medium macam air large dekat macd..
so bayang kan la air dia yang large dia macam mane kan..


kak ikin.. kawan tempat kerja..

lawan2.. minum air tu.. huhu.. ha cepat2 sape minum paling banyak..
huhu.. tapi xabis pun air nyer




okey la itu sahaja.. kang esok2 aku update lagi ek.. dah xde idea nak tulis apa... =) =)

Tuesday, November 23, 2010

Pulut + kari ayam

lepas je balik kerja hari sabtu tu.. terus balik umah... lepak2 kejap then pukul 4 lebih2 baru gerak pergi ktm shah alam.. lepas dah sampai dekat sana.. mak ai.. berapa lame da aku kena tunggu...xpe2 nasib baik la 2 stesyen jer shah alam nak ke klang kan...

sampai2 umah angah.. wow!! sedap2 mak buat pulut dengan kari ayam!! apa lagi aku melantak lah dulu kan.. lepas tu.. mata aku serius xbolehh nak tahan dah.. aku pun tidur la melelapkan mata dan badan ku yang sangat keletihan itu....

malam sabtu : rancangan mahu bawak adik2 pergi wet world.. huhu.. okey set!! konon2 nak bangun awal la kan.. huhu... tapi disebab kan malam tu tidur dah pukul 2.30 pagi.. mane nak bagun pukul 8 kan..!! malam tu xleh tidur sebab petang dah tidur!!

last2 dalam pukul 11.30pagi jugak pergi wet world... =) =) setakat ni tu jer yang mampu nak bawak adik2.. baru kerja kan... =) sampai dekat sane terus lah terjun kan.. hehe.. =) =)
kak long n along pun ikut jugak!!

kelakar la adam ni.. ingat kan berani .. tapi takut.. hehe.. dia berani bile dekat air cetek jer.. hehe.. alif yang baru 1 tahun tu yang beriya2 nak tenggelam kan kepala dia.. cute!! sangat2 cute.... matahari dah terpacak dekat atas kepala.. maka harus yer muke sesorang tu sunburn.. hehe.. =) tapi xkesah la kan.. kan nak bersuka ria.. ketepi kan semua yang merungsingkan kepala ini okey!!

tengah2 nak mandi2.. lepak2 dengan kak long tu.. entah mane datang idea nak pergi times square pulak.. nak bawak adik2 pergi theme park pulak kan.. so rojer2 dengan mak dan abah... set dorang pun nak ikut jugak..

sampai kat times square dalam pukul 5.5o pm gitu.. cari2 parking!! let's go bebeh.. hehe.. kite enjoy lagi kan. hehe.. =) =) along dan abg num 3 jage yana..alin..alif dan adam kat tempat budak kecik.. huhu.. terpaksa la diorang tu layan mainan budak kecik jer kan.. huhu =) =)

lepas aku dah bayarkan.. wow!! dapat discount 15% sebab ada jusco card.. jimat la dalam rm12++ tah la ye kot.. lupe la.. aku dengan kak long pulak nak gi main dekat yang adventure la.. huhu... last2 main 3 jer.. sebab kak long dah pening2.. xpe la. jom pergi dekat kids nyer tempat!! turn kami pulak jage budak2 tu.. along dengan abg num3 pergi pulak!!

walaupun rase cam wow!! xnak naik dah.. tapi still enjoy kan.!! harus pergi lagi lepas ni.. =) =) hehehe... seronok la.. hilang tension aku.. dekat citu boleh lah aku nak jerit puas2kan.. xde sape nak marah2!! hehehe. so agak2 rase nak menjerit g la genting or times square yup!!

along bawak makan char kuey teow dekat wangsa maju.. wowo!! ramai jugak orang2 lepak makan dekat citu..orang nak beli char kuey teow pu beratur yang 2 line pulak tu... tapi yang pasti nyer char kuey teow dia memang mantooopp la.. =) =)sangat2 puas hati dan murah okey!! ade udang 3-4 ekor.. + pulak sedap.. harga dia just rm3 jer!! huhuhu,, korang2 bayang kan.. murah x?? x?? ha jom la kite makan dekat sane okey!! =) =)

lepas makan balik lah..... ye la nak kerja kan.. huhu.. yang pasti nyer hari aku banyak kali menguap okey!! bahu aku sangat sakit disebab kan main dekat theme park tu.. =) =)


tengok apa tu ??

yana baju pink ( adik num6 )
alin baju biru ( adik num7 )

time dah nak balik dah ni.. =) =)

along.. =) huhu...

huhu... ngggguuuummmm!!!

yana ni baru darjah 4.. tapi tinggi buka kemain.. alin pun same..
adui.. jawab nyer kang aku lah paling pendek.. !! oh no!!! please jangan tinggi2 dah adik2 ku..
hehe... =) =)

kak long.. adam.. alif...

time ni aku ngah posing2.. budak adam ni jauh kot time tu..
sanggup dia berlari2 nak jugak posing macam cik de dia.. =)



Saturday, November 20, 2010

Sabtu

hari ini duty aku dispense.. dispense 2 jer..
penat la badan2 aku ni. sangat2 penat la..
macam biasa la kan.. hari sabtu memang ramai sangat patient nak amek ubat.

hari ini aku paring dengan kak rubeni..
aku penat sebab semalam tidur agak lambat okey!!
pukul 3 baru gatai2 nak tidur.. pastu ha amek ko.. nak kerja pun rase cam semput..
huhu... ha amek la padah nyer kan..

aku lupe gile hari ini aku kerja pukul 8 pagi..
dispense 2 yang kerja hari sabtu kerja pukul 8-3 petang..
aku pun relax2 jer boleh bangun pukul 7.30 pagi kan..
lepak2 jer bangun lambat2 kan.. huhu!! memang spoil betol la..

time ngah syok2 mandi tu.. huh!!! owh damn AYU!!
ko kerja masuk pukul 8 okey!! not 8.30 pagi okey!!!
huhu!! apa la lagi.. aku pun mandi la sepantas yang mungkin..
yang pasti memang pantas + perfect la mandi.. hehe..

pastu memang siap macam lipas kudung la kan..
nasib baik semalam dah siap2 gosok2 baju..
kalau x??? huhu.. memang pukul 8.30 pagi la aku pergi kerja kan..!!

sangat penat hari ini.. patient ramai.. tapi keadaan masih boleh di cover lagi..
walaupun penat.. bile berkerja dalam keadaan yang relax dan happening
memang xterasa la stress lah bile berkerja kan..

sekarang dekat rumah my second bro.. mak dan abah xbalik kampung lagi..
lepak2 cini dulu.. luse kot baru gerak balik kampung..
planing esok mau bawak adik2 dan anak sedara pergi mandi kat wet world shah alam..
ni semua atas permintaan adik2 yang tersayang.. kakak nyer tolong merealisasi kan jer
hehe..ummmmuuuahhhh3 cayang lah adik2 aku... =)

Friday, November 19, 2010

Kenapa

kadang2 kita xtahu kan.. xtahu nak cakap apa.
kadang2 xde sape2 yang dapat paham perasaan sedih yang kite alami..
huh.. bukan nak mengeluh...tapi tu lah hakikat kan...
hanya ALLAH jer yang tahu kan..
sebab DIA lebih tahu dari kite hamba2 nyer..

sedih.. terluka.. kecewa....... entah lah kan..
okey la.. k bubye... =( =(

Thursday, November 18, 2010

Raya aidiladha

selamat hari raya semua umat2 islam di seluruh dunia yang menyambut hari raya aidiladha... dikesempatan ini aku nak memohon maaf jika ada tersalah or tersasul cakap dekat sape2 la kan..
maaf zahir batin ye kawan2 yang dikenali siapa2 jer la kan... =) =)'

ingat kan raya tahun ni cam xmeriah kan.. sebab cuti raya tahun ni just dapat sehari jer.. abang2 aku pun same lah cuti pun sehari jer.. so macam mana nak balik kan.. selasa still kerja lagi kan...umm..mule2 rase sedih la jugak kan...nak buat macam mane kan.. kena terima dah kerja kan.

last2 call mak.. sebab rindu sangat2.. sekarang dah kerja wajib call mak twice a day okey!! sebab sayang mak la.. hehehe =) =) cakap dekat mak.. macam mane nak balik kan.. aku pun bagi la idea yang bernas.. mak datang la klang jer.. senang kan.. senang nak berkumpul adik beradik kan..mak pun setuju la kan... hehehe... lagi pun along duk kepong jer so senang sangat la kan...!!

sayang la mak.. maaf ye mak.. sebab kena datang cini.. cian mak kan.. time kasih mak sebab masak yang sedap2 untuk kiteorang... =) =) banyak sangat mak masak... =) =) time kasih mak...
seronok raye tahun ni sebab semua dik beradik aku ade.. tapi.................... yang xbez nyer ajmal anak angah kena tahan kat ward sebab kena jangkitan paru2... huhu.. sedih2.. cian dia... =) ajmal cepat cihat okey.. kang cik de bagi gule2... =) =)

banyak la masak.. ketupat... rendang.. kauh kacang.. semua sedap... kredit to my mom banyak2.. =) =) kasih sayang seorang ibu itu xternilai kasih nyer sampai kite pun kadang2 dapat merasai walaupun dalam diam.. sebab ibu yang mengandungkan kite kan.. =) =) time kasih mak.. =) =)

abang aku number 3 yang hantar aku balik... naik kereta along... aji pun ikut.. sebab dah janji nak bawak yana dan alin pergi i-city.. cian dorang sebab nak sangat pergi sane kan.. sebab dorang nak tengok sangat2 lampu2 itu okey!!

aku xikut sebab banyak lagi kerja yang tergendala nak buat.. lagi pun hari ni kerja kul 8.30 pagi.. so kena la rest banyak2 kan... =) =) hari ni pulak duty aku kena key in 2 okey!! huhu.. aku ni cepat mengelabah okey!! hehehe.... stress uuuuuuu... u tau x??? huhu... tapi alhamdulillah.. susah tu memang susah kan.. tapi kena jugak la cube kan.. kalau x sampai bile nak pandai kan..
so aku pun just go on jer la.. terima lah apa nak jadi kan... =) =)

time kasih banyak2 kat senior2 staff yang banyak mengajar aku... banyak pulak tu aku bertanye..!!! banyak pulak aku buat salah.. huhu... key in pulak lambat.. huhu.. maaf yer rakan2 saya budak baru belajar... time kasih to : emi, abg saiful, kak shikin, jais, kak rube, priya... thanx la... sebab sudi ajar aku yang lambat ni yer...=) =)

okey la... tatata .... =) =) nak tito.. esok kerja pagi jugak... kul 8.30 pagi... esok duty prepare =)

Thursday, November 11, 2010

Roomate


saje nak bagitau... hehehe ni lah
cik saliha... siti saliha.. aku panggil dia leha..
merangkap.. classmate aku.. housemate aku..
tapi bila da kerja ni.. jadi roomate aku la.. hehe..
time belaja dekat kpj college dulu.. =)

dulu2 masa mula2 start kerja.. kiteorang slalu kerja sama2..
tapi sekarang xdah.. kadang2 jer dapat jadual same time kerja nyer..
so... begitu la cerita serba sedikit nyer kan.. hehehe =) =)

k la.. =) ni jer nak bagi tau.. esok kerja petang.. =)
so leh la aku bangun lambat kan.. hehehe =) =)

Wednesday, November 10, 2010

Petang

hari ini seperti biasa lah... kalau aku update blog time2 cam gini
makna nya aku kerja petang lah kan??
yup... huhu.. a.ah hari ini kerja petang... =) =)

aku suka kerja petang kerana :
dapat bangun lambat... hehehe...
dapat tidur lambat... hehehe..

aku xsuka kerja petang kerana :
bila balik kena jalan laju2.. penat!! serius penat.. huhu..
bila dah balik.. lepak2... nak mandi mesti jam dah pukul 10 or 11..
ini sangat xbagus ye untuk kesihatan.. =) =) sila jangan contohi.. =p =p

tapi aku xkesah.. nak kerja petang ke pagi ke.. aku okey jer..
kita kan kalau nak jadi manusia yang disenangi..
jangan banyak mengomen.. banyak membebel..
ye kan?? ni asyik mengomen.. ini xkena.. itu xkena...
huhu.. xpaham aku kan..

Tuesday, November 9, 2010

Maaf

huhu... actually aku ada janji2 dengan adik2 aku..
aku janji nak bawak diorang pergi genting..
bulan 12 ni la.. kan dah cuti sekolah...
tapi risau pulak.. sekarang kan musim hujan..
jalan pun licin.. eii.. takut la aku....

nasib baik adik2 aku paham kan...
cayang la yana dan alin... ummmuuuaaahhh333.. hehe =) =)
kak ayu mintak maaf tau.. jangan sedih2 tau
kang bulan 3.. tahun depan ada cuti sekolah lagi kan
kite pergi time tu okey....... =) =)

okey lah... =) =)
p/s : cayang adik2 aku sangat2.. =) =)



Monday, November 8, 2010

Baju

yahoooo... semalam sangat seronok sekali..
pergi jalan2 dengan saliha.. @ leha lah..
mula2 destinasi yang ditujui ialah kl sentral
lepak-lepak untuk makan.. makan2...makan2.. borak2..borak2.
dan seterus nyer round2 dekat situ kejap..
pergi dekat kedai2 yang ade kat ruang legar dia..
huhuhu.. sangat2 seronok sebab dapat 2 pasang baju yang berkenan di hati..
aku amek 2 pasang leha pun amek 2 pasang..
walaupun harge nye hanya rm20... tapi aku sangat puas hati..
hehe.. disebab kan kiteorang amek 4 pasang terus.. jadi nyer.. dapat la rm70
so satu baju harga nyer jatuh rm15 jer...
wow.. sangat2 berbaloi2... puas hati pulak tu kan..

lepas dah dapat 2 pasang baju... destinasi seterusnyer
bergerak la ke sogo.. saje nak jalan2...
dekat sogo dapat lagi sepasang baju.. hehehe... seronok berganda2 la kan..
wow...!! ni lah aku kan.. bila nak beli baju tu..
ha... terus beli 3-4 pasang... pastu pakai la baju2 tu sampai muak..
huhu... pastu lame2 lagi la nak beli2 baju..
bukan apa... aku susah nak cari baju.. susah nak berkenan di hati..
tengok orang pakai cantik.. bile try kat fitting room.. aduh...
terus rase down.. sedih2.. huhu... tu la kan.. susah kan..

pas da dapat baju2.. terus gerak pergi masjid jamek..
pergi sane cari inner untuk baju2 tadi dan selendang2..
seronok la beb semua dapat kan.. huhuhu..
yang kelakar satu kedai ni..aku tanya berapa harge inner ni..
dia cakap rm15.. aku cakap berapa..
dia cakap sorry kak harga xboleh kurang...
hahahaha... lawak la kan budak ni.. aku x tanye pun dia da jawab...
macam tau2 je niat aku kat hati ni kan.... =p =p

jalan2... jalan2... dan terus berjalan.. sampai dapat semua barang2 kan..
lepas dah dapat semua yang dikehendaki tu.. terus la gerak pergi klcc
pergi klcc saje jer jalan2.. sebab jam baru pukul 4 petang..
nak balik... awal lagi kan.. so pergi la jalan2..
jalan2... jalan2... jalan2... dan terus jalan kan..
sampai penat gi pulak food court dia kat tingkat 3 kot..
lepak makan depan cermin yang meghadap tasik tu...
wow seronok.. huhuhu... sebab relax je rase nyer...
macam2 gelagat orang yang ada dekat dunia kan..

lepas jer da makan2 terus gerak balik la..
yes!!! dalam tren dapat tempat duduk... sangat seronok..
kesimpulan keluar semalam.. sangat seronok..
hilang strees dan segala tekanan yang membelengui jiwa ni.. hehe...
disamping itu dapat beli baju2 yang bagi aku agak berpuas hati la..
biasa la ... lain manusia lain cita rasa kan..
so.. yang penting benda tu dapat memuas kan hati kita
hehe... itu lagi seronok kan... tapi jangan la terlalu penting kan diri.. susah pulak.. hehe =)
so jadi la insan yang sentiasa balance kan segala nya.. =) =)

Friday, November 5, 2010

Khamis

hari ni kerja pukul 2 petang.. pukul 2 ting tong !!!
surprise !! datang2 dekat pharmacy tadi.. ade jamuan..
tapi x lah terkejut sangat sebab da tau sebenar nyer.. hehe..
tapi cam tak berapa nak confirm sangat la..

alih2 jadi jugak hari ni.. jamuan ni dibuat khas untuk
puan siti ... pharmacist yang baru start kerja sebab baru lepas cuti bersalin..
dan juga untuk abang naim....storekeeper
dia dapat kerja dekat tempat lain..
so dikesempatan ini mereka2 yang lebih senior merancangkan untuk
mengadakan jamuan untuk meraikan puan siti dan abang naim

aku datang2 tadi terus makan.. hehehe..suka2...
sedap wo makanan2 tadi.. aku suka sambal belacan tu
suka sangat2.. hehe.. tapi tadi aku menanggung kegatalan
dekat area2 pipi ni... waaaaaaaa... rase cam nak garu guna garfu je tau.

setelah ditepek dengan bedak sejuk.. baru okey cikit la..
entah la kenapa dengan diri aku ni.. allergy ke x dengan sambal belacan ni..
kadang2 aku makan okey!! kadang2 tu.. tu kan... jerawat suke la nak nek
especially kat area pipi ni.. ha amek ko..rase cam panas je area pipi..
lupa kan bab sambal belacan okey!! huhuhu..

walaupun dah petang ramai jugak la patient...
mungkin juga kerana esok adalah public holiday
maka mereka membuat keputusan untuk datang pada hari ini..
dan juga.. masa aku buat statistic tadi ramai juga patient yang discharge
alhamdulillah ramai juga patient yang dah sihat...

inpatient petang tadi pun agak busy jugak la...
patient yang dekat A&E xberapa nak ramai la..
fax yang diterima pun boleh dikira dengan jari jemari aku ini...

alhamdulillah.. kerja pada hari ini berjalan dengan lancar... =)



Isi hatiku

aku tak reti untuk melembutkan tingkah laku ku walau bagaimana cara pun..
sering kali aku cube untuk menjadi seorang perempuan yang sopan..
tapi aku lemas menjadi seperti boneka... boneka dipentas lakonan..

sopan ku disini bukan la dari segi luaran sahaja..
tapi ku lihat dan teliti secara keseluruhan juga..
mengapa perlu ia dipandang pada zahir nya??
apakah pada zahir sudah cukup untuk membuktikan segala nya??
segala keperibadian diri seseorang yang sebetulnya.. ??

mengapa harus menilai seseorang pada luaran sahaja..
adakah luaran yang ditonjol kan itu sudah memadai??
manusia ini pelbagi watak yang tersendiri..
sukar untuk ditafsir.. sukar untuk difahami..

sopan nyer pertuturan itu,adakah ia nyer cukup untuk kite fahami keseluruhanya??
adakah segala butir bicara yang dilafazkan itu ikhlas sejujurnya??
adakah cukup untuk kite tafsir kan secara menyeluruh isi kandung nya??

biar lah tetap begini.. seandai nya diri ini kekurangan
kesopanan dan kesusilaan.. mohon maaf dihulurkan..
siapa lah aku untuk melafazkan ketulusan hati seikhlas mungkin..

aku tidak pandai memujuk2.. tidak pernah pula ianya hadir dalam kamus
kehidupan aku sebagai seorang manusia di muka bumi ini....
aku hanya mampu terdiam apabila hadir nyer cerita yang menyayat hati...
tetapi jauh disudut hati ku ini.. aku turut simpati..

apakan daya... aku tidak pandai melakonkan watak2 yang indah..
tidak pula layak untuku memegang tittle miss world..
jauh sekali menjadi perempuan melayu terakhir..
dan tidak pernah sekali aku terfikir.. aku lah insan yang sempurna dimuka bumi ini..

tetapi aku sedar...aku lah insan yang susah mengenal erti sabar..
mudah melenting apabila hati disakiti.. dihancuri.. di siat-siat.. di robek-robek
akhir nyer aku tewas melawan nafsu amarah ku..
lancang sahaja mulut ku membidas dengan kata2 yang agak pedas..

mungkin.. aku sedar semua tu.. tapi aku juga seorang manusia.. sama sepertimu..
yang punya hati dan perasaan.. yang sering kali gagal untuk mengawal nya...
sakit nyer hati apabila disakiti.. pernah kah kau mengerti??

apakah mulut manis mu itu sangat manis apabila berkata-kata??
huh.. ambil la cermin sebesar mane pun.. aku sanggup membayarnye
supaya kau juga sedara.. bahawa... hati ku telah kau sakiti...

aku la insan yang sering kali tewas untuk melawan amarah ku..
aku ingin sekali berubah.. menjadikan boneka ku suatu realiti
realiti yang indah dan membuatkan ku bahagia

bukan hanya bertopengkan lakonan dipentas-pentas yang indah..
bukan hanya mempamerkan kebaikan dihadapan
tetapi dibelakang di canang seluruh keburukan orang lain..

biar la aku begini... kasar pada luaran.. tetapi dalaman aku sahaja yang mengerti..
tidak ku ingin kan simpati mu untuk aku menerus kan kehidupan ini..
aku masih mampu berdiri diatas kaki ku sendiri
untuk melayari kehidupan yang mendatang bersama insan2 yang tersayang.


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

renung2 kan da selamat beramal...

Thursday, November 4, 2010

Paring

semalam time tengah layan2 internet ni..
aku pun layan la lagu2 nasyid kan..
ummm.. tenang jer rase jiwa aku ni.
entah lah aura lagu2 nasyid ni lain kan..
bila kita dengar.. automatic semua sistem badan berada ditahap yang relex.. =)

hari ni kerja pukul 2 petang - 9 malam
pagi2 bagun lepak2... pagi ker??? hehe..
eh2.. pukul 10 tu still pagi tau... =) =)
bagun2 iron uniform kerja.. sarapan.. dan lepak2 tengok tv..
pastu lepak depan laptop ni.. sebab xde pape kerja da nak buat kan..

hari ni dispense jugak. paring dengan kak herda..
dispense petang ni kena wat statistic..
huhu... mule2 kerja petang kat dispense dulu..
pening jugak la aku rase.. wah2..huhu
mane nak siapkan statistic lagi..memang pening lah
nak dispense lagi. huhu.. tapi pukul 7 kaunter outpatient dah close dah..
so patient dari A&E datang nak ambil ubat. ambil dekat inpatient punyer counter

tapi alhamdulillah bila dah sebulan kerja kat cini
rase macam dah dapat nak sesuaikan diri aku ni..
harap2 semua nyer akan berjalan dengan lancar okey..




forever n ever... =)

Wednesday, November 3, 2010

Yakin lah

indah kan setiap kejadian yang tercipta disekeliling kite..

suke ngan gambar2 kat bawah ni... cantik sangat2.. =)



kehijauan pokok2 yang segar tumbuh disekitar air terjun
menyejukkan pemandangan setiap manusia yang melihat nyer..
serta air terjun yang mengalir deras mendamaikan hati..

indah ciptaan NYA.. air laut yang sangat luas..
didalam nyer tersimpan seribu satu rahsia untuk hamba2 nye..

air sungai yang mengalir.. tenang dan mendamaikan..
ditambah pula dengan kehijauan pokok2 disekeliling nyer..
sungguh indah sekali...

laut yang terbentang luas.. subhanALLAH... indah sekali..
langit yang membiru.. membuat kan hati kite pasti tenang apabila melihat..

sangat indah ciptaan NYA.. sangat sempurna....

YA ALLAH.. KUAT KAN LAH HATI DAN JIWA KU INI
UNTUK MENGHADAPI SEGALA DUGAAN YANG MENDATANG..


Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way

Everytime you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame

Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way

Turn to Allah
He`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way 2x
Insya Allah 2x
Insya Allah we`ll find the way

Tidur2

wah... penat nyer... walaupun dispense jer hari ini..
entah la kenapa aku rase amat penat badan ni kan..
pukul 2.10 petang baru tinggal kan pharmacy..
sebab sebelum balik tanggungjawab kite
kena tunggu next staff yang keje kat tempat kite tu..

lepas da siap semua2 lah.. bukak laptop sejam jer....
mata da mengantuk sangat2... dah tak boleh aku nak handle lagi mata ni
pukul 6 baru aku kembali ke alam yang nyata ini..
setelah berjam2.. tapi xlah lame sangat.. dalam 2 jam jer.. hehe
dibuai mimpi yang indah2 belaka..
sempat jugak mimpi ni datang bertandang bukan satu mimpi.. tapi berguni2.. huhu..

aduiii.... amat susah untuk aku membuka mata aku ini..
puas aku menggunakan segala ilmu untuk membulat kan mata..
tapi apakan daya tenaga aku sungguh lemah..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
hahahaha... huhuhu... wawawawa..
apa la aku ni.. nak berpuisi.. bersajak bagai pulak kan..
melalut dah aku ni.. tu la orang cakap jangan tidur petang...
kang lame2 otak tak berfungsi dengan baik.. huhu =) =)


motif upload gambar ni?? : indah nyer permadangan laut ni.. tenang jer... =)

harap2.. hati aku akan sentiasa tenang untuk menghadapi semua dugaan
yang mendatang dalam kehidupan aku..
sesungguh nyer insyaallah aku mampu menghadapi nyer..
sebab... ALLA S.W.T. akan menguji hamba2 nyer diatas kemampuan hamba2 nyer..
dan semua dugaan ni adalah untuk mematang kan kite..dan menguatkan jasmani dan rohani kite.. serta membuat kan kite lebih dekat kepade pencipta kita.. =) =)
insyaallah... amin ~~


Monday, November 1, 2010

Nasi lemak

hari ni hari isnin.. maka bangun2 pergi kerja okey..
hari ini aku kerje 8.30 pagi - 5 petang..
dan tugasan pada hari ini adalah......
aku kena hantar ubat kat ward2..
huhu.. tapi alhamdulillah bertuah aku hari ni..
sebab berape kali je aku turun naik ward..

berjalan macam biasa la hari ini....
kerja yang enjoy la... bez jugak la kan.. =)
pagi2 dah melantak makan nasi lemak satu bungkus..
huhu.. kenyang habis la.. minum pulak milo ais kan..
memang sendat la perut !!

tengah hari pulak.. makan nasi goreng kampung
ngan air sirap ais.. huhu.. memang seronok la
lemak2 aku ni nak bertambah dalam badan aku ni ka.. hehe.. =p =p
huhu.. nak kena diet ni.. risau lak.. kang xmuat pakai baju2
huhu.. sape yang susah?? ha... aku jugak kan..
da kena simpan duit gaji untuk beli baju2 baru.. huhu..
aisyh xnak aku... =p =p =p =p


cak... hehehe... tengok2 kurus kan saya.. hehehehe =) =)


Sunday, October 31, 2010

Happy


hari jumaat tu pergi i-city dengan adik beradik aku..
sangat seronok okey.... happy sangat2 la kan..
happy sebab dapat jugak jumpe semua adik beradik aku
mule2 along call nak xikut dia gi i-city.. dah kul 10 da time tu..
aku yang tengah bosan dan teramat bosan ni pun nak la ikut..

along cakap ajak la aji n abang aku number 3 sekali
dah sampai klang.. angah pun ikut gak..
so ikut la semua adik beradik aku kakak2 ipar aku
serta anak buah aku... wow!!
seronok nyer.. hehehe =) =)

malas la nak cite banyak2.. hehe.. layan jer la gambar2 ni ek.. =) =)
muke terencat aku.. hehehe.. =) xreti da nak posing macam mane.. =p
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

ngan along...

kak long...

angah ngan anak dia.. ajmal..

ngan kak ngah

ngan abang num 3.

ni lak adik aku num 5...

ni la adam.. nak sedara aku yang sulung.!! geram ngan dia..

along jer yang xde.. sebab dia yang amek gambar.. hehe =)

kak long...dan kak ngah..