Monday, August 30, 2010

Terima kasih mak


hari ni buke pose makan..
pucuk ubi ade petai masak lemak..
fuh... aku memang suke gile lauk ni...
pape yang masak lemak aku memang suke weh..
sedap2.... hehehe =)

semalam tanye mak..
aku : mak esok nak masak ape...
mak : ang nak makan ape...
aku: aku pun jawab la... teringin nak
makan pucuk ubi ade petai masak lemak..
sebab kat bazar beranang time aku nak beli.. dia jual rm2..
mintak rm1.. xdapat. so kempunan la aku..
mak : owh.. mak tau tu..
~END OF DISCUSSION~
sambung balik makan tuk hari semalam...

tah la hari ni penat sangat2...
sebab basuh bilik air mandi ngan bilik air tuk melabur..
huhuhuhu.. sangat penat ye memberus dinding bilik air.. huh!!
dalam kul 6.30 pm tu leh lak aku tertido..!! teruk2 !!
sampai kan xtolong mak pun kat dapur tadi.huhu...
cian mak sorang2 siap kan juadah berbuka pose tuk kami semua..
bangun2.. jam dah kul 7.15pm..
huhuhu... mak cakap kejut xnak bangun..
maaf la mak.. penat la ari ni.. sori tau.. =) =)

bukak tudung salji.. wah2...wah2..
kecur air liur aku tengok mak masak kan tuk aku..
PUCUK UBI ADE PETAI MASAK LEMAK.. !!
hehehe.. seb bek lagu beberapa minit nak buke pose..
yum2.. sedap2..
apa lagi pas je azan aku terus ceduk nasi
dan belasah makan sungguh2..
sedap2... ilang kempunan aku.. hehehe
time kasih mak... =) =)

ai.. aku cakap kat korang2..
duk umah time pose ni.. cakap je nak makan ape..
mak pasti akan wat kan..
cayang la mak.. cayang sangat2..
sok nak jumpe iwan...
abis la kang bau mulut aku bau petai.. da la pose..
xpe2.. aku xkisah pun...
hehehe.. awak2.. maaf la ye..
da kempunan sangat nak makan...
kang agak2 saya sendawa bau petai tu..
tutup2 la mulut cepat... lalalalala =p =p =p

k la tata... =) =)

Sunday, August 29, 2010

At home


emm.. hari ni masuk hari yang ke3 aku kat umah...
de lagi 2 hari cuti aku..
leh x kalau jujur aku cakap yang aku memang da xde hati nak balik kolej..
hehehe.. noty u.. bukan pe.. cume lagi 3 hari jer lagi kan..
kan bez if cuti ni terys sambung je sampai start keje..
duk umah.. cari gadoh ngn adik2..
borak2 ngan mak... tolong mak.. ye la kan nak raye kan..

tapi ape leh wat.. semua nyer da ditentukan...
aku mesti pulang ke kolej..
untuk 3 hari je okey wahai cik norhidayu.bt.hamid.. hehehe =) =)
cewahhhh.. ayat xleh blah.. jadi minah jiwang pulak aku... hehehe...
tapi ade aku kisah ker?? hehehe.. janji aku xkaco hidup orang okey.. !!!

ha.. disebab kan semalam ak tido kul 3 pagi..
mek ko nak bagun sahur bukan men susah lagi tau..
huhuh.. cian mak kejut kan 3 orang anak dara dia ni..
mak jerit2 sambil panggil ayu..yana..alin... bagun2.. sahur2..
maka.. kami ni agak payah nak bangun okey..
mak pun apa lagi.. mak matikan kipas...
aduh.... panas la..........huhuhuhu...
dalam rela paksa aku bagun jugak.. lagi pun.. pagi kang nak kemas umah..
perlukan tenaga... so nak xnak bangun jugak...
ikutkan hati aku memang malas nak bangun..
mata ni ngantuk sangat2.. sangat2....

hehehe.. syok nyer bila sahur kat umah ni...
makanan da sememang nyer telah tersedia kat atas meja..
tinggal untuk disuap jer kat dalam mulut ni.. hehehehe
sayang mak la sangat2... umuahhhhhh3.... =)
pas sahur tu.. aku lepak2 jap tunggu solat subuh..
kang kalau tido mau mak jerit2 lagi..
bek aku bertahan dulu kan..
cian mak tau.... !!!

emmm.. hari ni sangat dahaga...!! huhuhu !!!
tpi xlapa... perut ni xwat hal pulak ari ni... dia bek jer..
dia tau aku nak wat keje..gud2..
satu umah aku kemas... so memang la penat...
tapi xpe... aku da bese ngan semua ni... da jadi rutin aku da... =) =)

hari ni buke pose aku minum sampai 3 gelas air..
hehehe.. aku wat air milo ais n oren ais...
aku bantai 3 gelas milo... aduh.. sebu da perut aku ngan air milo tadi..
tapi perut ni lapa pulak mintak diisi..
aku mek kuey teow goreng dulu.
pastu makan nasi sikit
ngan sayur kacang botol goreng
ngan kuah ikan keli masak lemak..
kenyang gile beb.. huhu...
abis la berat aku nek cam ni...
pose2 ni berat da turun tau..
turun 1 kg... dari 56kg turun 55kg... =)

mak ai... penat nyer la...
pas makan lek2 jap...
pastu solat maghrib n then ni lepak depan computer..
bez2.. sangat syok...
huhuhuhu =) =)
k la... bubye.. kang sok2 aku update lagi okey.. =) =)



Saturday, August 28, 2010

Kelapa muda

wah2.. sedap weh hari ni buke pose kat umah...
syok sangat2..sehingga menjilat semua jari.. huhuhu
mak masak udang masak merah, spaghetti, nasi goreng warne putih..
nasi goreng ni walaupun simple.. tapi aku suke giler.. sebab sedap..
adik2 aku pun suke.. bertambah2 kami sekeluarge makan tadi..
minum air kelapa muda fresh2 abah bawak balik 3 bijik..

rase cam malas da nak balik kolej..
huhuhu.. kan bez kalau ni da start cuti..
leh aku goyang2 kaki sampai lengoh.. hehehe...
lepak2 tengok tv.. gadoh2 ngan yana n alin.. hehehe..
syok2... tapi apakn daya.. masih ade 3 hari lagi
tuk induction course... sob3..
xpe2.. 3 hari xlame..





wah2.. suasana hari raye da terasa sangat hampir..
lagu2 raye sudah rancak berkumandang di radio2..hehe.
rase sedih, gembira semua ade la....
lagi beberapa minggu je lagi nak raya..
taun ni tema raye tuk family aku.. warne maroon..
tah la.. mak yang cakap..
xtau la jadi ker x kan..
minggu depan balik nak cari baju raya pulak..

baju raya?? adui.. ni part paling aku lemah sekali..
aku sememang nyer xreti nak cari baju raya..
semua mak yang pilihkan..
aku ni tau pakai jer.. hehehe..
ye la.. kalau masuk kedai baju tu kan...
kompem aku cam nak nangis...hahahaha
lame betol pilih.. tapi xdapat2.. sebab sangat xreti okey...
tapi bila mak pilih kan.... aku terus suka.. =) =)

k la tata.. =) =)




Friday, August 27, 2010

Balik sabak bernam

ooooo.. balik kampung..hehehe
wah2.. aku da smpai kat kampung da ni..
dalam kul 3.15 ptg aku sampai..

mak ai.. tadi memang dugaan btol la kan..
de ke bus dari kl tu lambat sangat samapi..
kul 12.30 baru sampai..
ikutkan patut nyer kul 12 bus aku..
saba jer la kan... huhuhu.. bulan pose ni...

sangat happy wo kali ni balik kampung..
tah la nape..
tapi memang sangat happy..
adakah disebab kan xpayah pk apa2 lagi pasal blaja..
hehehe.. mungkin kot...

sampai tadi g kedai mak..
tolong tengok2 mak kemas kedai..
taun ni mak jual lauk2 kat bazar..
taun2 lepas mak jual kuih muih..
mak cakap xde sape nak tolong mak wat kuih..
mak da xlarat nak wat sorang2..
dulu time aku skolah.. aku tolong2 gak mak..
ni aku da blaja kat kolej xde sape nak tolong mak..
adik2 aku kecik lagi.. huhu...

sampai umah.. lepak2 jap..
tido sebelah mak.. dengar mak bercerita..
hehehehe.. da lame xsembang2 ngan mak cam tu..
rindu sangat kat mak..




k la nak tolong mak setting makan tuk buke..
angah n kak ngah pun ade kat umah ni..
semalam diorang balik.. tapi malam ni nak balik klang da..
mak cakap sape tah ade keje esok..
kak ngah ke abang ngah.. xbape nak pasti la..

k la tata.. nak tolong mak n men2 ngan ajmal...

Finally


TATA.... =) =) kami dari diploma in pharmacy cohort 1 intake 2007..
huhu.. nak abis da.. 3 taun bersama.. banyak sangat kenangan... =) =)

wah2.. finallyyyyyyyy...
alhamdulillah la kan...
da abis da aku blaja....
tinggal minggu depan jer lagi..
tu pun 3 hari jer lagi... induction course !!!
huhuhu... cam xcaye jer... hehehehe =) =)
syukur sangat2 la... =) =)

cam xcaya jer la... sangat2 xcaya weh..
3 taun da aku n all the geng mengharungi segala perit dan getir..
mengharungi suka dan duka..
semua la kiteorang da harungi...
dan segala dugaan yang mendatang ni.. membuat kan kiteorang
semua ni tabah... tabah dalam segala2 nyer...

pasni semu kawan2 da membuat haluan sendiri...
da star keje.... da start de komitment baru...
semua da kena tanggung sendiri..
kite orang semua ni terikat 6 tau ngan hospital2 kpj
yang telah sponser kami blaja selama 3 taun ni...

insyaallah..de rezeki nak jugak continue study kan...
nak jugak rase de degree.. tapi kena tunggu 6 taun lagi la..
sebab xde duit la nak bayar..
rm60 ribu wo.. mane wa nak cekau kan... hehe
so berkhidmat la selama 6 taun lu..

macam2 perasaan yang tersirat kat dalam sanubari aku ni..
hehehehe...
gembira??? yup.. sebab da nak abis blaja.... sangat2 happy...
sedih??? pasti la... sebab da 3 taun ngan semua2 ni...
suka duka semua dapat rase..kire package la kan..huhuhu...

emmm... ntah la kan.. pas ni... da start keje...
1.10.2010 da start keje..
aku insyallah akan keje kat kpj selangor..kat shah alam..
sebab dapat sponser sane..
syukur2 sangat kan..
sebab dekat jugak ngan kampung aku...
kalau kena kerja pagi raye ker.. night duty ker..
masih sempat nak balik kampung..... hehehe =) =)
sabak bernam-shah alam dekat je la.. =) =)


ni time merdeka day... semua dak2 kena berniaga...
kite wat keputusan tuk jual air2..
macam2 ade.. laicikang.. abc.. float.. ice blanded..
sangat seronok.. banyak untung wo time ni..
n paling bez... semua dak2 klas terlibat dan memberi kerjasama yang erat..
hehehe... sayang u all la weh... hehehe =)
aku nyer tugas.. wat laicikang...
alhamdulillah.. abis air tu aku jual.. =) =) =)



time ni xdapat uniform lagi... =) klas bi.. sebulan.. =)
time ni bez sangat2.. baru mule2 nak kenal dunia blaja kat kolej... =)
penuh pahit n getir yang aku lalui...



time farewell party dak nurse group 3o kot... lupe sudah.. huhu


ni lak tme semster 4 kot.. last wat practical kat lab


kesekemaan disini terserlah okey.. hehehe =) =)
meh aku perkenal kan housemate kuh..
dari kiri meghadap skrin laptop @ computer
:
leha, kak ina, tasha, emi, aku, pae, phen, hajar, n ada...


actually kiteorang dapat cuti 5 hari.. start hari ni..
sampai la hari selasa...
selasa tu public holiday... MERDEKA..
wah2... seronok bangat ku rase kan...
cuti 5 hari ni.. aku balik kampung...
lepak2 kat kampung...
spend all my free time with my beloved family..
with my mak.. abah.. n adik yang terchenta... n tercayang... =)
walaupun minggu depan just lagi 3 hari je sia2 tuk blah dari cini..
aku tetap bersemangat tuk balik kampung... hehehe...

ye la... nak wat pe cuti 5 hari duk mantin ni??
laptop xde... internet lembap..
iwan keje... huhuhu... nak msg pun pas dia abis keje jer..
huhu... memang sangat buhsan la kan... =( =(
memang xde pape r nak wat kan...
balik umah lagi bez... tolong2 mak kat kampung..!!
bajak sawah ker.. toreh getah ker.. panjat pokok kelapa ker..
hehehe... gurau2 je la... =) =)

insyaallah.. gerak jap2 lagi.. dalam kul 8 gerak la...
cepat cikit sampai umah...
xsaba rase nyer nak balik hari ni...
mak.. abah.. yana... alin.. nantikan kepulangan diri ku ini.. =) =)
mak masak bez2 tau berbuka kang...rindu masakan mak..
masakan sendiri xsuke.. hehe... ( reti ker masak??? )
hehehe... ngah2 blaja la ni..
iwan sabar tau.. akan ku belaja jugak part yang ni...
huhu... doakan kejayaan saya untuk mencilok
segala ilmu dari mak saya yer cuti2 ni... hehehe...
apa dah.. mak aku bukak kedai makan..
tokey masak..
tapi anak pompuan nyer yang sulung ni..
masak xreti2 lagi.. =( =(

aku ni suke mengemas jer... masak kureng cikit...
mak kate cuti2 ni kena tolong mak masak..
hehehe... umo da21 da ayu oi..
blaja la masak kan... =) =)
hehehe... insyaallah.. kang aku blaja la ek.. =) =)

k la tata... nak siap2 nak gerak awal la... =) =)



video

ni video yang sempat dibuat... eh2.. bukan aku yang buat.. kawan yang lain wat.. hehe
sedih2.. korang2.. hope walaupun kite da abis blaja..
kite still kawan okey.. hehehe =) =)
3 taun ngan korang2 macam2 pengalaman yang aku dapat..
thanx korang2 sebab sudi jadi kawan aku..
mintak maaf la kalau aku de wat salah.. de sakit kan hati semua..
al maklum la aku ni manusia biasa..xlepas dari wat kesalahan..
wat dosa... so sempena bulan ramadhan ni..
aku mintak maaf ek... =) =)

Sunday, August 22, 2010

The last airbender

hehe.. da la nak exam isnin ni...
leh pulak aku kua ngan iwan ari ni....
iwan cakap nak wat OT ari ni..
selalu nyer setiap hari sabtu iwan suke wat OT..
so nak kua pun ahad jer la..

dalam kul 9.30 pagi dia da call aku..
ajak aku kua...
aku dalam ngantuk2 ni..
cam malas nak kua lak!! lagi pun nak exam isnin ni kan..
tapi iwan nak kua jugak!!
xsampai hati nak tolak kan.. hehe.. =)
ala tiap kali iwan ajak kua.. aku follow jer... ye la rindu kan.. hehe =) =)

yezzzzzaaaaa... iwan datang batang benar amek aku.. hehe.
tapi nek ktm jer la.. iwan xbeli keta lagi.. =) =)
so tup tap.. tup tap.. dalam kul 11 aku sampai ktm batang benar..
iwan sampai dulu.. so iwan la yang kena tunggu aku kan..
hehehehe.. i like it so much... hehehehe =) =)

sampai mid terus g beli tiket wayang..
wo.. bulan pose tengok wayang kan.. hehe..
ala tengok wayang jer kan... bukan wat wayang pun!!!

wa sangat bez....... tengok THE LAST AIRBENDER ...

cite ni memamg sangat seronok..
ade airbander(unsur angin)
ade firebander (unsur api)
ade waterbander (unsur air)
ade erthbander(unsur tanah)
aku bagi 5 starts la kat cite ni...
memang sangat bez okey!!!
rase cam nak tengok je lagi... hehehe =)
cam nak tengok THE LAST AIRBENDER 3D pulak..
hehehehehe =) =)

aang = avatar.. airbander..
katara = waterbander


putera zuko = firebander
sokka = abang katara

avatar movie.. avatar movie ni.. comei.. hehehe =)


"aang" yang pegang watak avatar dalam the last airbender movie ni..
muke dia cam same sangat2 ngan avatar yang cartoon nyer..
comei la budak ni.. hehehe =) =)
cute je tengok dia gune kuasa avatar dia...

heheh... memang aku kasi 5 starts la tuk movie ni..
sangat berpuas hati =)
pastu g lepak 2 jap...

iwan nak berbuka kat pizza hut.. tapi penuh pulak..
g domino pizza pun same..
last2 kiteorang g berbuka kat mcd jer...
pas buka tu terus balik la..
kang aku sampai kat batang benar lambat pulak..
iwan kat bandar tasik selatan jer...
pastu tukar nek lrt pulak... =)
dia duk ampang jer... =) =) nek lrt kejap jer..
ktm yang lame... =) =)

k la tata.. titi... tutu...
wish me luck tau tuk exam final tuk ari isnin n rabu ni... =) =)
GO2 AYU... GO2 AYU...
SEMOGA AKU BERJAYA TUK EXAM FINAL NI...
AMIN.... =) =)


Wednesday, August 18, 2010

Screen rosak

wa.. banyak sedih la..
laptop aku screen nyer rosak..
huhuhu...
da kena anta kat kedai..
seb bek warranty nyer 3 taun kan..
huhu....

ha cam gini la keadaan nyer.. tapi ni copy kat internet...hehehe..
hampeh betol tau.. da la de esemen yang nak di print..
seb bek sem ni nyer esemen kalau sape2 yang gi practical 2 atau lebih orang..
isi dalam buku same xpe.. janji edit kan presentation buku tu..
mean buku ko kena la len2 cara persembahan.. xleh same..
seb bek aku gi ngan leha.. so leha bagi aku amek jer dia nyer..
huhu.. seb bek kan.. thanx leha.. kalau x mau aku nangis guling...

actually penah jugak time semester 4.. time tu practical kat kpj ampang puteri..
esemen da siap da.. tinggal nak print jer..
nak dijadikan cite kan... time nak print tu..pendrive aku lak wat hal.. rosak..
xleh bace langsung.. da suh orang it tolong cek kan...
dia kate pendrive aku rosak..
huhuhu.. memang aku nangis xdapat nak dibendung lagi la..
ye la.. da 4 kali aku wat.. asyik xtersave jer.. huhu...
masuk kali ke-5.. da siap.. n tinggal nak print jer..
tup2 pendrive rosak..
memang sedih sangat2.. dan sangat la penat tau !!
call iwan.. ngadu2.... last2 iwan ajak g lowyat beli pendrive baru..
dapat la pendrive toshiba 4g.. hehehe... dulu pakai imation 1g jer..
sangat seronok + sedih jugak la...
tapi hikmah nyer.. aku dapat A tuk subject tu.. alhamdulillah.. =) =) =)

berbalik kat cite tadi.. hehehe
bosan gak la xde laptop ni.. huhu...
ni pun pinjam laptop pae...time kasih tau pae.. =) =)
3 minggu baru siap.. !!
dia cakap kalau nak cepat hantar la kat hp nyer HQ kat damansara..
tapi nyer........... damansara tu jauh la..
lagipun xde sape nak hanta kan... huhuhu...
so xpe la 3 minggu pun 3 minggu la kan..
yang penting laptop aku kembali bernyawa.. huhuhu!!

xpe2 ayu ok...
kan nak exam ni...
so blaja je la okey.. xpayah nak berinternet2 nih...
hehehe =) =)
lagipun final exam nak dekat da nih..
lagi beberapa hari jer.... go2 chaiyok!!!
tah la final exam kali ni.. cam takut jer... huhuhu!!!
kalau ade fail kena resit paper.. xpas jugak join dak junior cohort 2 !!
tunggu dorang nek semester 6.. blaja balik !!

wah2.. mintak2 dijauhkan...
malu kot... kawan2 da abis blaja... da start keje..
kite xabis2 lagi ... TAKUT WOOOOOOOOO !!!
mintak2 exam ni pass.. aku kena study smart ni.. + study hard...
lagi pun ni yang last tuk diploma ni...
mintak2 aku dapat abis kan ngan happy....
~AMIN~

so nak update pun jarang2 la pas ni...
laptop kat kedai... so susah la nak update..
hehehe =)
xpe la... duk bace buku je la okey.. !!!
k la tata... =)



Saturday, August 14, 2010

Chocalate time


cite ni da basi da..hehe.. minggu lepas punyer.. tapi nak juagk share2.
minggu lepas pas balik dari kampung..
iwan nak jumpe..
ajak teman dia makan..

sebab nyer bezday dia 6.8.. so ala2 nak sambut bezday dia la kan..
hehe.. tapi dia yang blanje aku.. hehe..
saba tau cayang!! kang saya keje.. saya blanja awak pulak..!!

iwan ajak g chocolate boutique.. wow!!
seronok2.. hehehe...
kalau diberi peluangkannnnnnn..
aku nak jer mek semua yang ade kat situ.... hehehe
tapi apa kan daya.. xmampu nak amek.. hehehe..
tapi xpe la kan at least aku dapat gak pe yang aku hajati.. hehe
puas gile aku makn tau...
AKU MEMANG SUKE CHOCOLATE SANGAT2







semua chocolate diatas sangat sedap okey.. ha xcaya try la..
huhu.. dark chocolate keluaran camior bez la.. xbapa nak pahit la..
aku suke.. =) =)
pape pun.. konklusi nyer semua sangat layan la apabila
masuk ke dalam mulut okey... hehehe =) =)
to.. mohd idzuan.b.rosly..
my bucuk2...hehehe..... happy bezday ye cygku!!
semoga awak terus berjaya dalam kehidupan awak.
sentiasa chat.. sentiasa happy...
dan sentiasa sayang n cinta kat sy jer ye..
opssssss!!!
open sangat pulak... hehehe..
sayang awak la... =) =) =)

nah amik la kek ni.. cepat2 tiup2 lilin tu.. kang cair kang..
emmm.. eh2.. xmau la tiup lilin yer.. xbaik tau..
ha..!! cepat2 potong2.. saya nak makan.. hehehe =p =p =p
dalam gambar jer saya bagi.. nak beli sebijik tuk awak
kek secret recipe xmampu lagi la.. hehe..
mampu pun beli satu slice jer.. huhuhu... =) =)




HAPPY BEZDAY TO YOU..
HAPPY BEZDAY TO YOU..
HAPPY...... BEZDAY...... TO.... YOU.......... !!!




-sempena bezday awak ni.. saya nak bagi satu lagu kat awak.. emm lagu ni bez tau..!!

NOTHING'S GONNA CHANGE MY LOVE FOR YOU (Glenn Medeiros)

If I had to live my life without you near me
The days would all be empty
The nights would seem so long
With you I see forever oh so clearly
I might have been in love before
But it never felt this strong

Our dreams are young
And we both know they'll take us
Where we want to go

Hold me now
Touch me now
I don't want to live without you

Nothing's gonna change my love for you
You ought know by now how much I love you
One thing you can be sure of
I'll never ask for more than your love

Nothing's gonna change my love for you
You ought know by now how much I love you
The world may change my whole life through
But nothing's gonna change my love for you

If the road ahead is not so easy,
Our love will lead the way for us
Like a guiding star
I'll be there for you if you should need me
You don't have to change a thing
I love you just the way you are
So come with me and share the view
I'll help you see forever too


YEZZZZAAAAAAAA...
NOTHING'S GONNA CHANGE MY LOVE FOR YOU... =) =)


Sahur

wa.. pepagi lagi aku da update okey!!!
heheheh =) =)
sebenarnye hari ni..
xmau tido pas sahur...
sebab kena siap kan ESEMAN !!!
ptg kang nak g print.. selasa or rabu present..
huhu.. takut la nak present..
hehehe... da2 nak abis ni la takut kan...
xpe2 kang aku wat relax2 je okey..
supaya aku dapat wat yang terbek la kan...
insyaallah... =) =)

seperti biasa menu sahur ku
roti - 2 keping
kurma - 2 biji
susu - segelas penuh..
n sedikit air kosong okey...
emm.. ni menu kalau kat hostel yer..
kalau kat umah tambah sepinggan nasi..hehe..tapi roti xmakan la...

bez nyer kalau sahur n berbuka kat umah...
mak......... rindu masakan mak...
nak balik... nak balik... huahuahua... =( =(
seminggu jer dapat pose kat umah..
tapi kire okey la kan..
de orang.. malam raya bary dapat balik..
so aku kire bersyukur la kan..
de jugak peluang nak berbuka kat umah kang..
kang da start keje... tah taun depan cam ane kan... =( =(

hari ni ak n the geng bangun lambat untuk sahur!!
5.28 a.m... ngan air xmasak lagi.. huhu
imsak kat negeri sembilan ni.. 5.42 a.m..
so de masa la lagi kan nak sahur..
cepat2 la sedia kan yang patut....
alhamdulillah sempat jugak kiteorang bersahur..

k la tata..saje je nak gatal2 update pepagi ni..
nak sambung wat esemen...
kul 10 kang nak g basuh baju..
bulan2 pose ni.. agak kemalasan ek nak basuh guna tangan...
hehehehe =)

p/s : nak balik mak........... naksahur kat umah n buke kat umah...
mak............ uaaaaaaaaaaaaaaa =( =(
hahahaha... mengada @ gedix lak kan... hehehehe =) =)
miss la mom... always miss u....!!!
muah..muah..muah...muah...muah mak kuh!!!!!!!

Friday, August 13, 2010

Puasa

masuk hari ni... alhamdulillah...
selamat sudah kite semua umat islam
menjalan kan ibadah puasa untuk hari yang ke-3..

hari ni rancang nyer kiteorang nak g bazar ramadhan
kat beranang..
tapi apakan daya kan... hujan pulak
pastu kilat pulak...
payung lupe lak nak bawak..!!
xde rezeki la nak membeli belah kat bazar hari ni kan..!!
huhuhu.. =) =)
hari ni xdapt la aku nak makan roti john..hehe =)
aku sangat suke roti john okey... =)=)
xpe la.. kang esok nak beli roti john.. HARUS tau..mengidam lak kang..
hehehe =)

so selepas bersantai2 kat dalam keta..
tengok ujan xnak berhenti2..
kite orang pun gerak la balik mantin.....
beli kat kedai bawah jer..
akibat hari ini...
terasa perut sangat lapar
maka aku pun amik nasi mengikut nafsu semata2 ...
ha mek ko.. time buka pose tu..
cam nak termuntah aku abis kan..
hehehe... tapi......
alhamdulillah... abis jugak aku makan..!!
kire xmembazir la kan.. !!

k la tata... xde pape da nak cerita..
kang sok2 update la yer.. !!!
tapi tengok la tahap kerajinan aku cam ane kan...
dan juga kelajuan internet... sebab internet slalu cam siput je..!!
hehehe =) =)


Thursday, August 12, 2010

Geram

huh !! (saba2 bulan pose ni okey)
kat mantin ni internet sangat lembap ye semua!!
kalau laju pun time2 kul tengah hari dan pepagi buta la..
seb bek da nak abis nih klas pagi jer..
so tengah hari dapat la internet kan.. dan pepagi buta!!
tapi kekadang tu mata lak ngantuk kan!!
huh!! bosan2 cam gini..
seb bek pose kan.. so tertahan la amarah ku ini..
hahaha =) =)

tension tau kadang2 cam gini..!!
hostel kat mantin ni bez..
umah sangat selesa.. dan bez la.. sebab ade 3 bilik air n 4 bilik..
nak cari makan pun senang..
nak kua duit pun kat 7e jer...
tapi tu la INTERNET susah nak dapat!!!
membazir jer bayar!!! huhuhuhu...
nak update pun susah tau!!
nak update susah apakan lagi nak bagi aku upload gambar kan..
memang darah aku nek la kan..
huhuhuhuhu...............!!!!
tapi xpe la..............
MAYBE SEBAB DAH NAK ABIS NI !!
KENA BLAJA JER KOT..
XPAYAH GATAL2 NAK BER INTERNET JER OK
HEHEHEHE!!
bese la kite bila ade masalah..
kena la sentiasa pikir yang positive2 je kan..
baru la kepala otak ni tenang jer...
nak2 lagi bulan pose kan.. kena la banayk bersaba ok!!
hehehe =) =) =)






Wednesday, August 4, 2010

Genting higland


huhu.. disebab kan da nak abis belajar xberapa nak lama lagi..
dan jugak elaun tuk bulan 7 da masuk kan..
so kiteorang2 ni merancang la nak gi genting sebelum
kiteorang semua abis blaja dan start berkerja..


NI GAMBA TIME BARU SAMPAI KAT GENTING!!..
SANGAT SERONOK TAU... HEHEHE =) =)

seb bek hari jumaat bersamaan 30.july.2010..
hajat kiteorang tercapai la... hehehe...
alhamdulillah =)
sebab pada hari tu kelas xde..
so kiteorang g la hari tu...

gerak dari mantin dalam kul 7 gak lah...
actually bajet nak gerak dalam kul 6.30 pagi...
tapi teksi lak sampai dalam kul 7 kan..
so xleh nak wat pape la kan..
just tunggu kedatangan teksi..hehehehe =)

tunggu2 teksi n tren sampai kat kl.sentral dalam kul 8 lebih kot..
g kat tempat nak beli tiket tu..
tapi cam kecewa jap sebab dia cakap bus ade dalam kul 12.30..
dia suh nek teksi.. kata nyer satu teksi dalam 100..
wow!!! sangat mahal da bajet akan lari..
maka... kiteorang pun gerak la ke titiwangsa...
mek bus kat pekeliling...

sampai kat citu dalam kul 8 lebih2 nak ke kul 9 gak la..
tiket bus kul 9.30pagi..
harge 6.60 bus nek sampai atas...!!
so de mase lagi la..
aku lepak kat toilet jap betol kan selendang..huhu
rimas aku.. rase xselesa..sebab siap kelam kabut
sebab nyer aku bangun lambat.. hehehe =) =)

then g jap beli makan kat kedai area2 tu..
beli nasi lemak... makan kat dalam bus..
emmm... aku memang xbap nak suka la..
sebab jalan nak nek genting memang sangat pening...
nak termuntah aku rase... huhu
seb bek x muntah...!!!

samapi da!!!!!!!!!!!!!
yeah2.... da sampai da kat genting!!!!!!!!!!!
sejuk2.... kabus banyak..hehehe
samapi kat sane dalam kul 10 lebih2 la gitu kan...
hehehehe =)
wah sangat happy la... =) =)

so gerak2 la kan... nak g beli tiket masuk..
kiteorang men outdoor... rm38 masuk.. then ko leh la nak men pape pun okey!!!
masuk2 letak beg..
n gerak g men semua nyer...
wa sangat seronok...
jantung aku rase sangat nak tercabut okey..
tapi walaupape pun tetap happy jer besame2 diaorang2 ni...

pae,phen.leha,emi n tasha.... =)
kami berenam menghabis kan mase bersama2 sebelum kami abis blaja..
sebelum kami start kerja.. memulakan kehidupan yang baru..
bertambah ka commitment kiteorang pas nih...
huhuhu =)

pae = puteri specialist kat johor
phen = damansara kat selangor
leha = sama ngan aku.. kpj selangor specialist kat shah alam
emi = perdana specialist hospital kat kelantan
tasha = sentosa specialist hospital kat area selangor..
hajar n kak ina = kpj kajang specialist hospital kat selangor
ada = kpj penang kat penang

JOM2 KITE LAYAN GAMBAR2 YANG DI SNAP..
TAPI XSEMUA LA OK..
BANYAK SANGAT KOT NAK UPLOAD SEMUA.. HEHEHE =) =)
SO AKU PILIH2 JE LA OKEY... =) =)


kat chocolate wonderland.. saya sangat suke chocolate okey!!!


ni pun kat chocolate wonderland !!

dalam toilet pun kami sempat snap jap... =) =)

tasha , aku , phen , pae , leha n emi


k la tu jer yang nak di story kan okey...
pape pun sayang la korang semua tau!!!
da 3 taun kite harungi suka dan duka bersama2.
gelak.. ketawa.. sangat happy okey!!
hope if da abis blaja pun hubungan kite ni xkan putus okey..
pas ni kite dah wat haluan masing2 kan!!
k la sedih pulak...!! hahahaha =) =) =)
k la tata semua... =) =)