Wednesday, September 12, 2012

Rezeki... alhamdulillah.. =)




ni gambar 2 minggu lepas... dah bersawang dalam camera... malam ni baru sempat nak transfer dalam laptop. masa ni sangat lah bosan sebab jalan jem.. jadi harus lah snap gambar yang entah apa2.. hehehe. encik suami... xkesah apa pun puan isteri nak buat bila dalam kereta... hehehe... yang paling puan isteri suka bila masuk kereta.. adalah tidur... huhuhu...


hehehe... alhamdulillah...  nikah dah masuk 3 bulan.. akhir nya.. disah kan pregnant..macam xpercaya pun ada... hehehe... =) =) syukur ya allah dengan rezeki yang telah engkau berikan.. semoga semua nya berjalan dengan lancar... dan selamat hendak nya... ami... amin... amin. emm macam mana ek nak start cerita... hehehe... emmm.. okey2 aku try ye cerita... kalau xpaham tu.. buat2 paham lah ye.. hehe... =)

cerita nya bermula.. kenapa dan mengapa aku tergerak hati nak beli pregnancy test.. sebab 21hb tu bos suruh aku pergi team building dekat PD sebab aku bagitau dia.. hours aku xcukup.. baru ada belas2 je. dalam setahun kena kumpul 30 jam.. masa tu aku bagitau dia main2 je.. masa tu dia dekat meja clerk. "puan2 hours saya ada berapa belas je.. xde ke course" lepas tu dia jawab nanti saya tengok kan.

tiba2 dia tanya aku nak xpergi team building.. wahh berbunga2 lah hati. owh semalam 10.9.2012 encik suami cuti.. so dia lah hantar dan ambil aku. lepas je balik.. terus bagitau encik suami dapat pergi PD... dan cakap dekat dia.. jom kita pergi watsons dekat tuttt... (dirahsiakan) encik iwan yang turun sebab aku malas sangat nak keluar. dia masuk2 je kereta.. dia tunjuk kan... nah.. aku cakap.. kenapa sampai 2 cyg..


dia cakap entah harga dia dalam rm12++ (jenama watsons tu) just tambah lagi rm1.. dapat 2.. owh.. okey. bila dah sampai rumah tu.. apa lagi encik iwan cakap cepat2 test.. huhuhu.. sabar ye cyg. try2 tunggu dalam 1 minute... eh 1 line je yang keluar. lepas tu bagi encik iwan.. dia dengan excited nya cakap ayanggggg.... 2 line lah... aku pun... ye ker??? dalam hati excited... tapi xnak tunjuk sangat... hehehehehe

xlama lepas tu aku pun buat lah lagi 1... hehehe.. hasil nya pun 2 line jugak.. tapi still lagi xnak tunjuk perasaan tu.. last2 malam tu ajak encik iwan pergi ke tempat yang sama nak beli yang dip n tell tu.. eh2 ada 2 line jugak lah.. hehehe... cuma yang dip n tell tu line yang 1 lagi xberapa nak nampak sangat. aku still relax2 lagi... sebab nak jumpe doctor esok nak buat urine test dekat hospital pulak.. hehehe...

bukan apa nak betul2 confirm baru lah lega dan puas hati kan.. so setelah 4 kali test semua nya positive.. baru lah hati ni berbunga2.. eh2 aku pregnant lah.. eh2 aku nak jadi mama dah... yeahhh.. syukur. alhamdulillah... semoga semua nya selamat.... semoga semua nya okey... encik suami orang yang paling happy dan seronokkkkk... hehe.. mak abah pun sama.. adik2 lagi lah.. hehehe.... =) =)



doctor sah kan dah 4 minggu... owh patut lah kebelakangan ni mood aku xberapa nak okey sangat. sensitive.. hehe. lepas tu lapar je.. padahal pagi dah makan nasi lemak dah... tengah hari tu nak makan lagi.. malam pun sama.. bila makan xingat dunia ni.. berat pun naik lah.. ye lah puasa tu 60kg... sedar2 lepas habis puasa tu berat dah 63kg. pastu demam.. sakit belakang. huhuhu.. owh rupa2 nya tu tanda2...

masa balik kampung baru2 ni.. mak ada cakap.. ni demam ni ada apa2 ke.. aku senyum je.. hehehe. entah rasa macam okey je. tak nak berharap. so disebab kan nak pergi PD.. berlasak2.. dengan mak dah tanya macam tu.. dengan encik iwan yang asyik nasihat cek doctor. dengan keadaan fizikal badan dah lain.. dengan xsihat nya.. dengan semua tanda2 awal kehamilan ada... maka aku pun beli lah pregnancy test tu.

emmm yang xbest nya.. masa pergi beli yang kali ke2 tu aku yang turun.. mungkin macam budak2 kot muka aku.. hehehe.. entah aku rasa lah.. masa pergi tu aku pakai biasa2 je.. tudung pun sarung je.. muka memang bersih dari sebarang krim dan bedak. aku ambik dip n tell tu 1 dan teringin nak makan coklet.. aku pun ambik lah... masa nak bayar tu.. aku dengar budak lelaki tu cakap ni pregnant lah ni..



huhu muka dia memang mintak lempang laju2 je dengan aku.. tapi aku sabar je.. eh2 ada ke layan customer macam ni.. i dah nikah okey.. i kan kawin muda... owh xpe2 fikir positive.. muka aku nampak macam budak2 lagi kot.. sebab tu dia berani cakap macam tu. hehehe.. kurang ajar punya staff. nasib aku xambik port sangat.. kalau aku nak.. aku sound je.. tapi xbaik pulak.. tempat dia kan.. hehehe =)

lepas tu masa pergi dekat emergency tu doctor MO  tu xbest.. cakap dengan staff pun entah apa2. ada ke nada tu xberapa nak betul sangat. geram sangat rasa nya. dah lah sekarang ni sensitive kan.. be professional lah doctor... ye pun staff bila i datang minta khidmat u.... sila layan i as a patient okey. nada tu kasi betul sikit. oh mungkin dia xpaham jawapan aku kot.. rasa nya aku jawap macam dah betul.. macam lah...

oh asal nya dia tanya aku period ada delay ke.. aku cakap x.. lepas tu dia tanya kenapa aku buat urine test.. ha masa tu nada dia dah xberapa nak nice sangat. lepas tu aku pun relax2 je. sabar2 ayu. lepas tu aku terang kan kenapa aku buat.. sebab nya nak pergi team building tu lah.  dia tanya period semua.. aku jawab je lah... emmm.. entah lah.. lantak lah dia. tapi aku sedih + geram jugak lah.. kenapa lah dia layan macam tu kan.

p/s : eh ayu.. jangan nak sedih sangat lah... peduli lah dengan doctor... dengan staff watsons tu. yang penting puan ayu sihat dah selamat. dan syukur alhamdulillah. =) =) doa kan saya ye kawan2 semua... =) =) owh aku buat urine test tu kan sebab nak confirm kan betul2.. hehehe... aku nak kan kepastian. baru aku boleh happy2 kan2... =) =)  4 kali buat baru lah aku yakin... alhamdulillah... =) =)



selamat hari raya suami ku.. terima kasih untuk semua nya. semoga kita berbahagia dan berkekalan... saya sayang awak... hehehe =) =) gambar raya tahun ni... insyaallah.. tahun depan bertiga pulak.. =) amin.. amin.. amin... =) =)


3 comments:

Anonymous said...

Salam..akk ayu..dip n tell tu beli kt mane?? Kt watson juge ke? Berapa rm??

ayu Shaklee said...

Salam entanh lah xingat... Murah je. Bawah rm20 kot... Kalau yang digital tu rm30++ kot...

yui said...

dip n tell tu kalau single strip tu pregnant ke