Tuesday, September 4, 2012

Cerita raya 2012.



hai semua..wah lama nya x update blog... hehehe... maklum lah raya kan. sibuk menyibuk kan diri ni. huhu.. yang pasti raya tahun ni memang sangat enjoy dan terbaik. syukur YA ALLAH... cinta lepas nikah tu amat indah sangat. terima kasih cinta hati ku... mohd idzuan =) =) semoga akan berkekalan... insyaallah =) jom nak share sikit pasal raya aku. raya tahun 2012 sebagai isteri encik iwan.

ikutkan perancangan dan peraturan... raya first kena raya rumah mak mertua. tapi tu lah untung jugak kalau satu kampung ni kan. mak dia pun balik sabak jugak. maka kiteorang pun tidur lah rumah mak aku. wah bila balik tu bukan main suka lagi mak abah. yelah 22 tahun malam raya ada.. tetiba tahun yang ke 23 anak sulung perempuan mereka tiada dimalam raya. haruslah sedih kan. sob2.. sob2..

bila dah masuk rumah... salam mak.. abah... abah peluk aku... sebak rasa nya... dia cakap balik jugak anak abah. hehehe... eh abah.. no2.. no2... kang habis rumah tu banjir dengan airmata anakmu ni.lepas dah salam2   mak.. abah semua. terus lepak2 kan diri. alah niat memang nak tolong mak kemas2 tapi aku ni kalau sampai2 kampung...  mood malas tu lagi penting dari semua nya. malas.. malas.. dan malas..

malas.... malas... lepas dah malas.. malas lagi.. lepas tu mak suruh sediakan makan.. mak cakap.. emm sediakan semua untuk iwan.. okey mak baik... alamak.. lupa sudah aiii dah berlaki kan. hehe. selalu nya time2 bujang waktu2 macam gitu sedang mengigihkan diri untuk mengemas rumah. mak ai.. penat xpayah nak cakap lah.. sebab tu suka membebel. nasib lah sapa jadi mangsa kan. hehe =)

malam raya tahun ni dapat tidur awal.. sebab kak long tolong sama2 kemas dapur. so kerja semakin cepat lah siap kan. dan mood happy.. sebab pukul 2 lebih dah boleh tidur dengan aman dan damai nya. terima kasih.. terima kasih. esok bagun pagi.. malas lagi.. aiii.. malas betul puan muda ayu ni kan. dia memang.. kalau mood malas tu datang.. suruh lah dia buat apa pun.. soriii... dia xkan buat.. =)

lepas tu kelam kabut sebab baju raya xiron lagi. hehehe. eh2 tahun ni baju raya encik iwan dan diri sendiri je yang kena iron kan. baju adik2 dan semua dah xpayah iron kan lagi.. hehe... kalau x.. tugas meng iron kan baju semua adalah tugas utama saya ye. xpe redha je.. saya ikhlas.. hehe. tapi tu lah.. bila xcukup tidur.. mood memang macam budak2.. aisyhhh... sabar ayu.. sabar ayu.. xmau2.. =) =)

lepas dah mengelabah iron baju laki bini.. terus tolong mak basuh pinggan semua. lepas tu eh2 semua dah balik sembahyang raya... aku xsiap2 lagi.. aku xmandi2 lagi.. huhuhu.. mintak maaf semua. aii memang macam ni.. kalau boleh nak settle kan semua baru lah nak mandi sebelum pergi beraya tinggal kan rumah. sebab kang dah balik xpayah penat2 nak mengelabah kemas rumah. boleh relax2 je..

penat lah... esok lah sambung  ye.. sebenar nya.. start dari malam raya lagi penat ni xhilang2.. huhu. rasa macam nak demam pulak ni. tapi raya tahun ni memang seronok... terima kasih encik suami.. sayang awak... =) =) mencintai dan menyayagi lah orang yang mencintai dan menyayagi diri kita.. hidup pasti akan lebih bermakna.. sebab apa saja yang boleh buat kita bahagia.. dia akan lakukan..

semoga kebahagian ini akan berkekalan hendak nya...  amin.. amin...  =) =) yeaahh dapat jugak baju sama. hehe.. suka2.. emm sebenar nya baju tu hataran time tunang. nak buat baju nikah. last2 paktam cakap semua masuk pakej..minta apa je.. akan dituruti... rezeki2.. alhamdulillah. dan terus lah jadikan baju tu baju raya untuk tahun pertama kitaorang.. so masih boleh lah feeling2 pengantin baru lagi.. hehe.. =)

p/s : to encik suami... terima kasih untuk semua nya.. sayang awak sangat2. =) peduli lah apa orang nak cakap.. saya akan tetap ada untuk awak cyg. kita kenal pun dari zaman sekolah menegah. dari kita 0-0 sampai lah sekarang ni.. lagi sebulan je nak masuk 6 tahun. dari kita masing2 melidi.. sampai lah tembam2 ni.. hehe.. alhamdulillah... jodoh tu rahsia ALLAH... bersyukur YA ALLAH... =) =)

emm nak bagitau.. walaupun xde sapa kesah... hehe.. kerusi tu dari aku darjah 3 lagi... 1998... wahh sangat lama dia berkhidmat untuk keluarga hamid dan noraziah. mak sayang sangat kerusi tu... hehe

0 comments: