Friday, April 2, 2010

Practical di hospital

wawawa.. awal nyer ak bgun.. klau mak ak tau ni.. mesti dye sayang ak lebih2... hahahahah...=p
ALA AK TAU MAK AK SYG AK CAMANE AKU SAYANG DYE..... " ANAK MAK KAN" ~lalala~
umm... semua da siap.. kul 11.45pg aku nek bus.. so dok de mase dan xtau aku nak wat apa kan..
meh la aku nak update blog aku kan.... (",)

ha ni aku nak cite pasal PRACTICAL.. practical?????? huhuhuhu.. okey la tu kan...SYUKUR2...
ummmm.. kolej aku akan anta student2 nyer gi practical setiap semester.. + SPECIAL SEMESTER.practical lak len2 tempat... tapi kat KPJ HOSPITAL JER...so ade bek nyer kan.. kite leh biasa ngn environment time keje.. n then familiar ngan semua situasi.xde lah kang mule2 keje.. kaku cam xtau nak wat pe... tu xtau.. ni xtau..so time blaja ni la nk blaja. HUHUHU.. BAGI AKU LA KAN.. ORANG LEN XTAU LA AKU...HUHUHU =)

So start SPECIAL SEMESTER 1 aku and classmate ak da dihantar gi practical kat mane2 KPJ SPECIALIST HOSPITAL.... !! wa.. ak ni da la penakut... huhuhu.... TAPI WAT2 RELAX SUDAh..hehehe.. kena la control kan... hahahahaha.. kang kantoi la kan.... (",)
so ak n 5 org lgi dihantar ke KPJ IPOH SPECIALIST HOSPITAL KAT IPOH 2MINGGU. wa... gle takut kan... huhuhuhu.. yer r first time kan... huhuhuhu!! ha nak dijadikan cite ipoh ni busy gak la.. xmenang tangan kan...huhuhu.. so de la sorg staff suh ak prepare prescription...(ala yang doktor prescribe tuk patient2 nyer) so ak ngan blur pun wat la.. wa tulisan doctor satu habuk pun ak tarak paham... hahahaha.. aku pun duk2 tanye2 staff kat citu pe ni..pe tu.. aku pun cari la ubat2 nyer... wawawa.. GLE PUNYE GELABAH TGK STAFF WAT KEJE LAJU GLE.. HA AMEK KO... TIME AK NGAH PREPARE INDERAL TABLET(tah bp mg) AK LUPE NAK ZIP PLASTIC NYER... HAHAHAHA.. AK TONGGENGKAN.. JATUH R SEMUA TABLET NYER.. HAHAHA....30 TABLETS LAK 2.... hahahaha.. seb bek preseptor ak bek... huhuhu..!!!! ha 2 la cite kat ipoh yang ak xleh lupe... smpai skrg ak still ingat lagi.. huhuhu~~~

SECOND time semster 2 ak n 2 org kwn ak g KPJ KUANTAN SPECIALIST HOSPITAL 2MINGGU. time ni time pose.. so xde la banyak keje sangat kan... lek2 jer.. tapi boring la.. asyik duk tengok jam jer.. hahaha... ble masuk keje tgk jam..ummmm baru kul 8.30 a.m..huhuhu
gle ak baru masuk da tgk jam... hahahahaha.. setiap mase la duk tgk jam.. huhuhu...tunggu time rehat n balik... wawawawa... TIME2 POSE NI REHAT DIGUNAKAN TUK TIDO..TIDO...
huhuhu.. bkn pe nak tambah ENERGY... wawawawa.. GLE MENIPUKAN?? huhuhuhu =p
time ni bez... ak duk umah mmber ak seminggu n umah nenek ak seminggu.. mak su ak la duk anta g umah mmbr ak kat indera mahkota...maksu ak keje cikgu kat sekolah menengah semambu..so on da way dye anta la anak sedara dye yg bek ni... hahahahaha.. TIME KSIH MAKSU... (",) kat kuantan ak nyer duit belanja xsentuh pun tuk makn.. hahahaha.. semua nyer tuk ak wat beli barang2 pe ak nak... hahahah... SKE2..HEHEHEHE...~~ "opah, makngah, n sepupu2 ku.. time kasih lah semasa ak di umah opah.. layanan bek nyer.. time kasih2.. hehehehehehe ~~

pastu masuk SEMSTER 3 AK and the geng g lak WAT PRACTICAL TUK CDR... kami2 ni dapt DAMANSARA SPECIALIST HOSPITAL 3MINGGU..ha.... gle kan? huhuhu... nape gle??? xde pape la... wawawawawa =) . tapi damansara ni bez... still enjoy and learning... PHARMACIST INCHARGE.. ak ske dye.. dye seorag ppn yang berkarisma dan systemetic... ske la tgk dye.. (",) so kami2 ni wat la bende2 yang patut... sem ni kena tgk CDR kan.. so tgk la abg2 yang terlibat wat CDR.. ubat tuk canser.. huhuhu.. tgk dari lu jer.. yang selebih nyer abg 2 aja teori jer.. teori pun teori la.. pe ak dapat tangkap ak ingat la... hahahaha... bese la mendengar ni kan xbyk yg leh masuk dlm pale otak ak..huhuhu.. practice baru ak senang ingat...AK LA KAN.. ORG LEN XLAK AK TAU...huhuhuh~~~

SEMESTER 4 ak and the geng g practical kat AMPANG SPECIALIST HOSPITAL 2BULAN BP MINGGU TAH... wa... syok gak la practical kat cini.. besa.. staff ramai gak lak.. ramai mude2... kat cini busy gile beb..!! same cam ipoh.. huh. penat nyer ak rase.. tapi xpe demi mase depan ak.. ak kena la bekorban kan..
ak kan mude lagi.. so tenanga masih kuat ma... hahahahah... (",) da la g keje busy.. blik lak kena wat esemen.. wa... banyak nyer keje... huhuhuhu.. lek2 suda.. lek r weh.. jgn mengelabah2...
huhuhuhu..."COOL" ... huhuhu~~

SEMESTER 5 ak n de kakak classmate ak g practical kat KPJ SELANGOR SPECIALIST HOSPITAL 2BULAN BP MINGGU TAH.. huhuhu.. yang ni bez... STAFF2 SEMUA BEZ.. huhuhu.. caya la wa ckp lu... hehehehe =) ... ske sgt2 tau.. hahaha.... kat cini la berat ak turun 3KG... hahaha.. wa bangga tau.. uwekkkkkkkkkkkk =p ...... !!!!!! yela kat cini byk sgt esemen..da xlarat da nak wat tau tapi ak kuat kan semangat ak... nak kena wat case study lagi.. g la kat ward...WARD???? ummm mcm2 pengalaman wo walupun 2 ari jer g.. huhuhu... !!!! macm la.. hanye ALLAH jer yang tau kisah nyer.. tapi xpe ak terima semua nyer ngan hati yang terbuka.. semua ni dugaan kan... so kite kena lah tabah kan... =)

SEMESTER 6 akan tiba.. dan nk diikiutkan awal bulan 6 ni g la practical lagi kan... sampai akhir bulan 7. kate nyer ak akan g KPJ SELANGOR LAGI.. huhu..ok la kan.. leh ak explore lagi sal KPJ SELANGOR.... !!!! semua nyer di tangan ALLAH so pape pun ak terima nga hati yang terbukan la kan.. ak arap2 pas ni akan berjalan ngan terbek la... yelah da nak last sem kan...

~~AMIN~~

k la da xde pape da nak cite kang de lagi pape ak update lah blog ak ni kan..
ak cume arap yang terbek la kan dlm hidup ak nih... =)

0 comments: