Monday, January 21, 2013

Kerajinan yang tiba2 .... =)




Hari ni kerja malam lagi.... =) hari ni tukar duty dengan kakak dekat tempat kerja... Saje je... Kalau xtukar kerja pukul 8pagi... Xpe2 disebabkan ada hal... Maka semangat lah kerja malam. Hari ni bangun pukul 10 pagi.. Bangun2 mandi... Ajak encik suami pergi sarapan sekali lunch lah kira nya... dekat section 19... Lepas tu balik rumah pukul 12.30 tengah hari...

Balik2 lepak2 sekejap... Rasa macam bosan sangat... Sebab kerja xde pun nak di buat nya... Last2 amek penyapu... Sapu je sampah yang aku rasa xde pun... Huhuhu.. Lepas tu... Lipat baju yang cuma 5 helai... Lepas tu basuh kain buruk. Lepas tu iron baju... Yeaaaahhhh saya rajin sangat2 hari ni... Baju kerja saya siap iron untuk 2 malam...

Seluar kerja encik suami siap digosok.... Baju kemeja siap 3 helai.. Khamis cuti... Jumaat dia pakai t-shirt tempat kerja dia. So siap untuk seminggu... Wah2 ni lah kalau rajin terlebih2... Cuba kalau malas?? Esok nak pergi kerja baru kelam kabut pagi tu nak iron baju.. Kan best kalau mood rajin macam ni datang tiap2 hari.... Huhuhu




Petang tu pulak dalam pukul 5... Teringin nak makan cucur bilis... Minyak habis lupa nak beli.. Suruh encik suami beli dekat kedai bawah... Cucur bilis... Teh o panas... Makan bila hujan sangat lebat diluar tu... Waaaahhhh nikmat nya... Makan pulak dengan encik suami... Lagi bertambah2 best... Seronok bila tengok dia kekenyangan... =)

Lepas siap2 basuh pinggan yang digunakan... Jom lah kita tidur sekejap... Malam ni nak kerja kan. Pukul 7 petang baru terjaga... Lepak2 sekajap.. Bangun2 masak sardin je...sebab tekak teringin nak makan sardin... Dah lama xmakan.. Asyik makan ayam... Ikan... Ayam... Ikan.. So jom lah kita makan sardin... Yum2 sedap nya makan dengan nasi panas2...

siap2 solat isyak.... Siap2 cepat nak pergi kerja. Encik suami hantarkan... Bubye encik suami.. =) esok pagi kita jumpe pagi... Tapi sekejap je lah. Awak pergi kerja pulak... Malam ni kita jumpe balik ek... Tapi sekejap je lah... Saya pergi kerja untuk second night pulak... Huhuhu. Xpe2 selesa saya sleep day dannnnn rabu cuti... Khamis pun cuti.... Yeaaaahhhhhh.... =)

P/s : alhamdulillah malam ni kerja xde lah busy sangat... =) =)








0 comments: