Monday, December 17, 2012

Hari ini punya cerita...



"aku ada kerna engkau ada... tercipta hati ku hanya untuk mu... jalan ku berhujung pada mu... kemana pun kan pasti kembali " - muara hati : hafiz & siti nurhaliza... 
-
-
-
-
-


hari ni night duty... first night. so pagi2 ni lepak2 kan diri dulu lah. bagun awal.. tengok encik iwan siap2 pergi kerja. lepas dia dah pergi kerja mata aku x boleh nak lelap balik. dok golek kanan... dok golek kiri.. bukak ipad.. tengok fb.. pun xmengantuk2 jugak mata ni. last2 jom kita bangun... lepas tu lepak2 depan tv pulak. bukak laptop. dekat ipad xberapa nak best. laptop jugak yang aku suka guna. sebab ada keyboard. ipad just guna bila dekat luar rumah lah.. senang nak angkut ke hulu hilir.. ringan pun ringan. 

semalam pagi2 dah bangun. pergi training lesen kereta. buat last training sebab jumaat ni dah test jpj. cikgu metro ambik dekat rumah pukul 11 pagi gitu. lepas tu ambik student len. terus ke puchong tempat training. habis training pukul 3 lebih.. sampai rumah pukul 4 lebih macam gitu. lepak2 sekejap. ajak encik iwan keluar. ada kerja cikit nak buat. bosan okey duduk rumah lama2. asyik pergi kerja.. balik kerja.. bosan2. jom kita pergi jusco bukit tinggi. nak beli seluar untuk ibu mengandung... haha.. skema =p 




cari punya cari... yes jumpe dah.. selesa. boleh pakai pergi kerja malam ni. pakai kain leceh lah. kalau pakai baju labuh terus ke kaki xpe lah. ni pakai kain... lepas tu pakai baju megandung. rimas aku. tapi semua tu terpaksa.. huhu. baju kurung aku okey lagi tapi kalau baju mengandung ni aku rimas cikit. nak buat macam mana.. baju kurung dah xmuat.. so terpaksa lah pakai baju mengandung tu. lagi pun pinjam baju kakak dekat situ je. malas nak buat baju sendiri. alah lagi 5 bulan je lagi.. xpayah susah2 buat baju... 

kalau baju sendiri.. mungkin aku selesa cikit kot. sebab saiz memang ngam2 dengan badan kita kan. tapi tu lah malas kan nak buat. huhu. tengok lah kalau ada rezeki lagi 3 tahun aku buat baju sendiri.. eh2?? lagi 3 tahun?? hehee...okey lah masa umur 27 tahun pulak. =) =)  bergantung kepada rezeki ALLAH =) rezeki ALLAH jangan tolak. sebab setiap anak ada rezeki kan. macam baby first ni... encik iwan dapat kerja sebagai staff tetap. sebelum ni just kerja under agent je. ALHAMDULILLAH...

lepas tu balik singgah carrefour beli barang2 dapur. garam dah habis. kesian dia.. dah 2 hari habis. nak beli.. asyik esok2 je.. last2 xbeli2.. huhu. lepas dah beli barang2 tu... terus balik rumah... puan muda ayu dah xlarat... sebab seharian xrehat. malam sakit pinggang cikit2. nasib xsakit sangat. so dapat lah tidur dengan aman. hari ni macam biasa... vaccum rumah.. sidai kain.. lipat kain... kemas2 apa yang patut. bila dah penat... petang kang kita tidur ye... sebab malam kang nak kerja... okey... bubye... =) =) 


0 comments: