Friday, May 25, 2012

Pre wedding story part 5





masa encik iwan ajak kawin dulu.. rasa macam xberapa nak percaya kan.. gatal punya budak ni.. hehe.. xpe2 kalau dah sampai seru tu elok lah.. couple lama2 pun bahaya jugak kan.. macam2 boleh jadi.. sekurang2 nya bila kawin awal ni dapat lah mengelak kan maksiat. semoga kekal semalam nya.. dan dapat mengharungi dugaan yang mendatang bersama2. insyaallah. emm berbalik kepada cerita tadi lepas je encik iwan ajak kawin tu.. emmm.. alamak macam mana ek nak bagitau mak dan abah ni ye.. dengan bismilah mula2 bagitau mak dulu.. mak2 kalau orang nak bertunang mak bagi x?? mak jawab tanya abah dulu.. lepas tu malu2 kucing nak bagitau abah.. hehehe.. abah pun jawab kalau diaorang rasa dah boleh.. apa salah nya.. benda baik kan.. wahhh very the sporting nya lah abah aku... terima kasih abah... terima kasih mak.. sebab izin kan kami ni melangkah ke tahap seterus nya... =)




maka setelah dibincang2 mak mintak pihak sebelah iwan datang merisik awal bulan 1 tahun lepas. maka dengan izin ALLAH.. datang lah rombongan encik iwan ke rumah cik ayu pada bulan 1 itu merisik cik ayu. nasib baik pakai baju elok.. bukan sua panjang dengan baju je.. huhu.. sebab diorang nak sarung cincin dekat ruang tamu tu ha. emm.. aduhaiii berdebar2 nya lah rasa. okey settle dah bab merisik.. setelah dibincang2 dan dikaji2 maka... 29.2.2011 majlis pertunangan dilangsungkan. erkk... ingat kan nak sarung cincin dekat bilik je... tapi dekat ruang tamu jugak... alamak... serious memang nervous lah..berapa kali tarik nafas tah bila suruh keluar bilik tu.. hehehe.. malu2..malu2... last2 terpaksa jugak keluar.. apa boleh buat kan.. hehe.. keluar2 mak ai.. kenapa lah ramai sangat orang tengok aku ni.. dush2.. malu okey. nasib baik pipi dah merah kena make up... kalau x.. memang merah lah pipi tu..huhu




settle majlis pertunangan... bincang2 kedua2 belah pihak.. maka next step akan berlangsung lah pada bulan 6 tahun 2012. dan sekarang tinggal lah beberapa hari lagi.. waaaahhh hebat betul debaran dihati ni menanti tarikh tu kan.. sekarang ni rasa macam.. cepat2 lah settle.. penat dah rasa nya badan dan kepala ni.. huhuhu. syukur sebab diberi peluang untuk merasa adat merisik.. adat bertunang... debaran semasa merisik.. debaran semasa bertunang... sungguh indah memori2 itu.. rasa macam xpercaya pun ada jugak.. sebab 23 tahun dah nak kawin kan.. xpe2 elak kan maksiat diusia muda... eh2 lagi beberapa hari lagi status akan bertukar... dari cik ayu..kepada puan ayu.. okey.. ulang balik... puan ayu ye... bukan cik lagi.. insyaallah urusan akan dipermudahkan.. insyaallah...semua nya akan berjalan dengan lancar...  insyaallah.. amin... amin... amin...


0 comments: