Wednesday, February 13, 2013

Satay hut tanjung karang



gambar macam biasa... main google je... thanks google image  =) 


hai semua... wah2 suka ye cuti lama2. =) =) alhamdulillah... aku pun dapat jugak cuti... jadi lah 2 hari dapat cuti. hari selasa dah start kerja macam biasa dah. hari sabtu lepas balik kerja pukul 4 petang. balik2 rumah.. lepak2 sekejap. ingat nak terus balik sabak bernam.. tapi bila dah lepak2 terlebih... badan pun xberapa nak larat... penat.. maka pukul 6 lebih baru gerak dari rumah. tapi sebelum tu singgah rumah angah dekat klang sekejap ambil barang. ohhh... hari sabtu tu rasa macam nak demam.

lepas maghrib baru gerak balik sabak bernam. dalam pukul 8 malam... singgah dekat tanjung karang... sebab mak teringin nak makan satay hut. ingat nak lepak2 basah kan tekak dengan air2 yang sejuk. tapi ramai nya lah orang dekat kedai tu. dalam 2.. 3 kali usha keadaan sekeliling... last2... emm xpe lah.. kita bungkus je satay. teruskan perjalanan... sampai rumah mak dalam pukul 11 malam macam tu. beli satay 25 cucuk. punya lah besar satay tu.. makan 3 cucuk je dah kenyang.

kalau saiz besar harga nya rm1.30... kalau yang saiz biasa2 tu harga nya rm0.70. nasib lah satay yang besar tu aku bungkus 25 cucuk je. ingat nak bungkus 35 cucuk. sedap satay nya.. puas hati... kuah nya pun best. patut lah nak lepak minum2 pun xde tempat. kalau nak try boleh lah ke tanjung karang. kedai nya tepi jalan je. senang nak cari. kalau xtahu.. boleh lah guna khidmat mr.google ye. hehehe =) malam tu kitaorang cuma larat habis kan 20 cucuk je... lagi 5 simpan dalam peti ais je.


0 comments: