Monday, February 18, 2013

Cream anti stretch mark...




Sebamed Anti Stretch Mark cream helps to prevent stretch marks, reduce existing stretch marks, helps to restore connective tissue. Does not stain clothing, compatible with sonograms and suitable as a massage cream.


Apply twice a day using circular motions. Apply from the beginning of pregnancy until several weeks after birth. May be used during breast feeding



selamat malam =) emmm... sampai rumah tadi dalam pukul 9.30 malam. hari ni kerja petang.. duty dekat dispense... oh dugaan betul hari ni. kenapa lah ada manusia yang macam tu kan. xpe lah dah nama nya kerja. redha je lah. =) =) sekarang ni xboleh nak jalan laju2. sebab kalau jalan laju.. perut akan sakit.. hahaha. tu lah padah nya kalau xsedar diri tu mengandung kan. aiii... apa lah kau ni.

minggu depan 25hb check up dengan doctor lagi... macam biasa.. check tekanan darah... normal ke tidak. lepas tu scan. mintak2 masa scan kang dah nampak lah jantina baby. senang nak beli baju2 dia. senang nak beli barang2 dia. macam xsabar pulak kan. biasa lah anak first.. excited terlebih. lepas siap scan doctor prescribe ubat pulak. okey ubat untuk sebulan... sila makan jangan skip2.

berat emak dia sekarang ni dah 75kg. owh... tidak2.. bila tengok timbang sangat lah ngeri sekali. kenapa begitu banyak sekali berat ini bertambah. seram nya... huhu. setiap hari mesti akan timbang berat sendiri. xnak lah berat sangat. kang lepas beranak susah pulak nak turun. kadang2 stress... sebab kenapa lah berat sangat. kadang2 happy je.. sebab... eh2 suka hati aku nak makan apa je... hahahaha...

untuk mengelak kan perut dari tidak cantik... akibat stretch mark... maka harus lah prevent awal2 kan. setiap pagi semangat aku sapu krim sebamed tu ha. bau dia pun okey.. xde lah teruk sangat. sapu dekat perut. biasa lah... bila mengandung ni... potensi untuk dapat stretch mark sangat lah tinggi. jadi lebih baik kita elak dari terlambat. kalau xnak pakai yang ni.. pakai lah apa2 pun yang berkenan dihati.

0 comments: