Wednesday, March 14, 2012

Motor ego LC ku



hari ni kerja 8.30 pagi.. rehat pukul 2 petang. memang kerja dekat tempat aku ni rehatnya 2 shift.. pukul 1 dan pukul 2. kadang2 rehat pukul 1 best sangat2.. kadang2 rehat pukul 2 lagi best.. sebab lepas dah habis rehat tinggal 2 jam je lagi nak balik.. tu pun kalau kerja 8.30 pagi lah kan baru ada rehat.. balik haruslah sharp on time.. pukul 4.59 petang dah ready amek beg... jalan2 pukul 5.01 minit punch card.. sangat bagus.

hari ni balik lambat cikit.. alah biasa lah kan.. dekat mana2 mesti kena kira stok.. ye lah kalau xkira stok tu susah jugak nak monitor. macam dekat tempat aku kerja ni.. setiap 3 bulan akan ade stoke take. sebelum stoke take kena buat mini stoke take.. kira nya macam aku jaga injection.. ha.. sila lah compare kan amount dalam system dan on hand. sungguh bosan buat benda ni.. hehe.. =) =)

alhamdulillah pukul 6.30 petang siap jugak kerja kau. punya lah semangat kan nak balik.. ye lah 1 jam 30 minit aku stay dekat hospital okey.. sangat x fun. tengah nak balik.. alaaa... hujan... sila lah redha.. nak redah bahaya.. hujan sangat lebat. kebetulan leha pun datang balik hospital untuk buat mini stoke take tu kan. so aku tunggu dia je lah.. nak tumpang balik. nasib baik ada leha... 

bila dah lepas maghrib tu hujan pun semakin reda.. kebetulan leha pun dah habis buat mini stoke.. moh lah kita balik.. mula2 macam nak tinggal je motor dekat hospital.. esok pergi je kerja jalan kaki kan.. alah rumah bukan jauh mana pun. tapi sayang pulak nak tinggal motor tu.. kang rindu.. sebab motor jauh di mata kan.. haha.. over. last2 aku redah je naik motor.. meredah hujan yang masih renyai2..

eh2 sampai rumah.. alhamdulillah... sampai. balik2 lepak kejap... alamak esok kata nya xde air kan dari pukul 8 pagi sampai 8 malam khamis.. 36 jam kot. entah dengar2 je orang cakap. okey siap tadah air. mintak2 cukup lah bekalan air aku tu. mintak2 esok perut ni baik2 je.. esok harus kurang kan minum air.. kalau x susah jugak kan.. mana nak cari air. eh kenapa ek xde air?? entah orang cakap kat aku.. hehe.


ni aku copy dari blog orang




SHAH ALAM - Kawasan-kawasan di wilayah Kuala Langat yang terlibat akibat gangguan bekalan air berjadual bermula pada jam 8 pagi esok sehingga 8 malam lusa disebabkan oleh kerja-kerja penggantian 'Sluice Valve’, pengantian ‘Delivery Sluice Valve’ dan ’Suction Butterfly Valve’ bersaiz 1450mm di Rumah Pam Air Bersih dan serta kerja-kerja penyenggaraan ’Feeder’ elektrikal No.1

WILAYAH KUALA LANGAT

1. Tmn Perwira Sijangkang

2. Tmn Sri Medan Sijangkang

3. Meter Pukal - Kebun Baru Ke Bkt Kemandol

4. Tmn Sijangkang Indah Sijangkang.

5. Tmn Sijangkang Jaya

6. Rancangan Rumah Murah Sijangkang

7. Bt 8 Sijangkang

8. Bt 8 1/2 & Bt 9 Kg Medan Sijangkang

9. Bt 9 Kg Medan


10. Bt 9 Sijangkang

11. Bt 10 Kebun Baru


12. Ladang Telok, Telok Panglima Garang

13. Tmn Sri Panglima, Telok Panglima Garang

14. Tmn Panglima, Telok Panglima Garang

15. Tmn Dato Hormat , Telok Panglima Garang

16. Tmn Emas , Telok Panglima Garang

17. Tmn Halijahton , Telok Panglima Garang

18. Tmn Indah Jaya , Telok Panglima Garang

19. Jln Kenanga Sijangkang

20. Tmn Telok , Telok Panglima Garang

21. Tmn Gembira (Jaya Utama) , Telok Panglima Garang

22. Tmn Jaya Utama , Telok Panglima Garang

23. Tmn Pahlawan

24. Tmn Medan Indah , Telok Panglima Garang

25. Tmn Perkasa, Telok Panglima Garang

26. Tmn Pertiwi (Jalan Pertiwi 1,3,5) , Telok Panglima Garang

27. Kg Mujahiddin Bt 9 Kebun Baru

28. Jln Gotong Royong Bt 8 Sijangkang

29. Jln Telok Mengkuang , Telok Panglima Garang

30. Jln Kubur , Telok Panglima Garang

31. Tmn Desa Wira , Telok Panglima Garang

32. Jln Manggis Kg Medan

33. Jln Pisang Kg Medan

34. Jln Helang Kebun Baru

35. Jln Merak Kebun Baru

36. Jln Sekolah Bt 9 Kebun Baru

37. Jln Murai Bt 9 Kebun Baru

38. Jln Siantan Bt 10 Kebun Baru

39. Jln Masjid Bt 10 Kebun Baru

40. Jln Cempaka Bt 10 Kebun Baru

41. Jln Enggang Kebun Baru

42. Jln Rajawali Bt 9 Kebun Baru

43. Jln Besar Sijangkang

44. Ladang Telok , Telok Panglima Garang

45. Pekan Telok , Telok Panglima Garang


eh2 xde pun dia tulis shah alam section 20... hehe.. sian aku.. lurus sangat2 kan.. jangan ikut2.. puan ayu sejak2 nak kawin ni memang kesian... penyakit pelupa tu pekara biasa untuk dia. hehe. puan muda ayu.. sila lah bersabar ye.. lagi 2 bulan je.. kang settle lah. sabar2... jangan stress2.. jangan tension2.. relax2 je.. biar gelabah dalam hati je.. luar jangan tunjuk... relax2.. alah 2 bulan je... kang settle.. =)

tapi memang betol lah... bukan senang kan nak urus kan pasal majlis perkahwinan nak2 lagi... kalau tu majlis kita.. lagi lah sakit kepala ni.. stress nya melampau2... kadang2 nak makan pun xberapa nak lalu.. tapi perut demand nak macam2 kan. dalam kepala asyik duk fikir.. itu.. ini...itu..ini..eh2 itu lagi nak kena fikir.. eh2 ini lagi nak kena fikir.. emm.. YA ALLAH permudah kan urusan kami YA ALLAH..amin.......

encik iwan : luv u... hehe =)

0 comments: