Wednesday, April 3, 2013

10 bulan sudah... =)



alhamdulillah... diam xdiam dah 10 bulan nikah dengan encik suami.. sekejap je rasa nya. rasa macam baru semalam akad nikah... rasa macam baru semalam sibuk2 prepare pasal kawin. tup.. tup.. eh dah 10 bulan. eh2... baru 10 bulan.. hehehe... semoga sentiasa dirahmati.. rezeki sentiasa melimpah ruah.. semoga hubungan ni kekal sampai bila2.. amin....... =) sayang dia sangat... sangat2.... =) =)

sejak mengandung ni rezeki encik suami semakin bertambah.. alhamdulillah... keluar rumah pukul 8 pagi.. sampai rumah pukul 9 malam... macam tu lah setiap hari.. tapi xpe aku xkesah pun... sebab tu tengah mengandung2 pun aku amek lesen kereta.. sebab kena berdikari sendiri.. xboleh nak harap kan dia sorang je drive ke sana ke sini.. nak naik motor.. bahaya... perut semakin besar...

mula2 memang xnak amek lesen kereta tu.. tapi bila fikir2 balik.. sampai bila ketakutan tu nak menguasai dirii. jadi kena lah lawan semua tu. kena jugak belajar. sekarang ni xboleh nak harap kan suami seorang je buat itu dan ini. dalam masa yang sama kita kena jugak pandai itu dan ini.. supaya kehidupan seharian kita akan jadi lebih mudah dan senang je.. xde lah setiap hari nak serabut je...

masa aku buat lesen tu pun ada jugak dalam 2 orang kakak tu.. kesian.. sorang tu amek lesen sebab laki dia meninggal... anak dia kecik lagi. nak beli barang dapur kena harap kan adik. lama2 dia pun serba salah.. terus amek lesen kereta.. lepas tu yang lagi sorang tu... pun sama.. suami meninggal... dia cikgu.. xde anak... susah nak kesana kesini.. last2 beranikan diri amek lesen jugak..

Dalam perkahwinan.. kita xboleh nak bergantung harap sangat dekat suami.. nak2 kalau duduk jauh dengan suami. lagi lah kena berdikari. kena pandai biasa kan diri. encik iwan xde lah jauh sangat. cuma dia kerja tu dekat KL tu.. keluar pagi.. balik malam... jadi nya.. apa2 pun kena settle dan handle sendiri. dia pun balik dah penat.. kesian jugak kadang2 tengok dia... xpe... yang penting rezeki halal..



alhamdulillah jugak couple pun dah masuk 6 tahun.. 6 bulan dan 1 hari... wahhh sangat lama...  bagi aku lama jugak lah... =) susah senang bersama... ingat lagi dulu pernah xjumpe dekat 6 bulan sebab encik iwan menganggur.. masa tu aku belajar dekat kolej.. tapi dah memang jodoh.. akhir nya milik dia jugak. alhamdulillah.... biasa lah dalam kehidupan kita ni saling melengkapi. mana yang kurang kita perbetulkan.

lepas je habis belajar.. encik iwan ajak kawin.. wah2... gatal ye masing2.. hehe.. nak bagitau mak abah malu... owh... serious sangat malu... huhu. last2 tunggu bulan 12 baru bagitau mak abah.. fuhhh nasib mak abah aku sporting... okey settle sudah.. tapi masa tu mak abah bagi bertunang lepas birthday aku yang ke 22 tahun. alhamdulillah jodoh pun sampai awal.. bersyukur sebab dengan takdir... yeaahh kawin.. hahaha =p


0 comments: