Sunday, July 15, 2012

Senyum itu harus...





hari ini hari ahad... hari ahad kena kerja... apa boleh buat dah namanya kerja kan. entah lah kenapa hari ni penat sangat2. xtau lah. mungkin xcukup tidur kot. emmm.. hari jumaat lepas double duty... wahhh sangat penat okey... pagi dispense. okey datang2 relax2 dulu... makan semua... dan mula kan duty dengan sangat ikhlas... xde pun nak merungut... syukur sebab masih diberi kesempatan untuk bernafas dihari jumaat itu.

tapi jumaat tu banyak sangat kerenah2 patient yang nak kena layan. waaa... kena marah... xsuka kena marah. nak lawan apa dia cakap boleh je.. kang lepas tu dapat lah surat warning latter... huhu.. xnak lah aku kena berhenti kerja disebab kan perangai2 manusia yang rasa dia hebat. xpe kita kan kerja dengan patient @ customer... jadi kena lah senyum walaupun malu sangat2...sampai hati marah kita.. huhu =) =)




muka confirm merah je time tu... tapi sabar je... senyum dan terus senyum.. boleh dikatakan setiap sejam lah masalah ada... dugaan dipagi jumaat. once dah terima masalah kena settle kan sampai habis. mana boleh buat kerja separuh jalan. yang penting kena pantas.. xboleh nak lambat2 ni kang lagi lah kena marah. xsuka nya... huhuhu... muka kena senyum.... senyum... senyum... haaa.... macam tu lah....

nasib baik lah sabtu tu okey je xberapa ramai sangat patient yang datang... masih boleh dikawal. hari sabtu balik pukul 4 petang. serious memang penat sangat. balik kena jalan kan tanggungjawab.. xpe ikhlas... mak aii... semalam entah kenapa.. kepala aku sakit sangat2. encik iwan urut lega kejap.. lepas tu datang balik. last2 terpaksa jugak telan painkiller... tidur sekejap... bangun okey dah...



hari ni hari ahad... encik iwan buat semua kerja rumah.... waahhhh.. terima kasih lah sayangku.... terima kasih sangat2... balik2 solat dan lepas tu lepak depan tv... perlukan tenaga... sangat2 penat. rumah ni setiap hari kena sapu... sebab cepat sangat berhabuk. nak2 dekat tempat letak tv tu.. apa boleh buat.. dia nak suruh jadi rajin extra lah tu... sila lah sapu setiap hari ye... jangan malas2.. haiiippp...

yeah... minggu depan balik kampung... dapat berbuka dengan mak dan adik2.. seronok2.. xsabar nak balik kampung berbuka dengan mak.. abah.. dan adik2.. owhhh semua. tunggu kan kedatangan saya ye... saya rindu sangat2 dekat semua.. yana... alin.. tunggu kak ayu tau.. rindu korang sangat2... hehe... tahun ni puasa penuh2 ye... yang tahun ni i up kan lagi duit raya... hehehe.... =) =)



0 comments: