Saturday, July 21, 2012

Selamat bersahur.. =)




alhamdulillah... syukur kepada MU ya allah. kerana memberi kesempatan untuk bangun sahur di hari pertama ni. tersedar pukul 5 pagi.. ya allah.. mintak2 lah sempat kan. sebab aku ni kalau sahur memang makan nasi.. lepas tu makan 1 @ 2 biji kurma.. dan segelas air susu.. oh.. nikmat nya.. rasa macam perut tu xlapar lah sepanjang hari.. dan bertenaga lah sikit kan nak buat kerja seharian... =) =) so bila berbuka tu xde lah lapar sangat.. relax2 je...

kelam kabut jugak lah.. dalam hati tawakal je.. okey disebab kan saya ni xpandai masak sangat macam mak. jadi masak lah telur je.. hehe.. biasa lah sebelum2 ni recipe main google je.. kadang2 call mak mintak recipe.. tu lah dulu2 malas lagi nak belajar masak kan.. haip.. hehe.. xpe2 dah kawin ni kita belajar slow2 ye. xpe lama2 kang pandai lah kan. so menu sahur hari ni ialah telur goreng... =) syukur2... ada jugak makanan kan.. syukur ya allah.. =)

first2 bangun tu masak nasi dulu. alhamdulillah nasi ku sempura dengan izin NYA... masak dengan elok nya.. emm dalam hati tawakal je.. mintak2 lah sempat nasi ni masak. dan alhamdulillah... sempat jugak. lepas tu buat air susu 2 gelas.. sedia kan semua2 lah. eh2 sekarang ni dah 2 gelas susu. dulu 1 gelas je.. hehe. lepas dah siap2.. tengok jam pukul 5.30 pagi. owh lupa azan subuh lambat lagi. dalam hati legaa... =) yeaahhh sempat lagi nak makan

lepas dah siap2 semua.. kejutkan my hubby baby..hehehe... sayang bangun sahur.. wah hebat sekali je terus bangun.. senang je kejut.. =) dan makan2... eh2 encik iwan basuh kan pinggan.. bagus2. yeaahhhh pukul 3 petang kan nak balik kampung sabak.. seronok nya.. nak berbuka dengan family dikampung.. lepas tu minggu depan rumah mak mertua pulak. ahad 1 lagi dengan kawan2 kolej.. lepas tu balik kampung sabak lagi.. lepas tu raya lah... =) =)


0 comments: