Sunday, May 5, 2013

Jom checklist barang2 yang perlu dibawa kehospital




checklist barang2 yang perlu dibawa ke hospital 


BARANG BABY : 

baju dan seluar baby
sarung kaki dan tangan ( mitten & booties )
topi baby 
wet tissue untuk lap ek2 dia.. 
lampin 
tuala
set mandian 
minyak telon 
barut
diapers ikut suka banyak mana
nappy cream 

BARANG MAMA : 

buku biru sebab check up dekat hospital tempat aku kerja. 
ic semestinya kena bawak
kain batik dalam 3 helai
t-shirt dalam 3 helai 
baju masa discharge... sebab terus nak balik kampung.
nursing bra 
set mandian pandai2 lah budjet.. 
maternity pad
disposable panties je senang


yang lain2 kalau ada jugak yang xcukup suruh encik iwan balik amek dekat rumah.. nasiblah rumah dekat je dengan hospital... alhamdulillah... tapi rasa2 nya... semua dah settle... =) =) 

-
-
-
-
-

dan paling penting... yang banyak aku baca... diaorang cakap asingkan satu beg.. barang2 baby untuk nurse mintak masa lepas selamat bersalin nanti... senang xpayah encik suami nak susah2 cari dekat dalam beg tu. dah susun cantik2 dan kemas2... kang dah kelam kabut.. habis sepah... dah susah pulak nak kemas kan.. 

baju dan seluar sepasang
barut 1 helai
lampin 1 helai
topi 1 je
sarung tangan dan kaki sepasang
diapers 1 je.. 
set mandian yang travel set punya
tuala baby

sediakan je.. agak2 mana yang staff nurse xnak tu.. tu ikut suka dia lah... janji kita senang kan kerja dia.. dan kita senangkan sekali kerja encik suami...  maklum lah anak first kan.. mesti kelam kabut encik suami nanti nak tercari2 dalam beg baby tu. so settle dah semua nya... alhamdulillah... semoga semua nya dipermudahkan dan semua nya selamat... amin... =) =) 



0 comments: