Thursday, December 1, 2011

Shah alam.. =)


alhamdulillah.. =) =) welcome back cik ayu.. welcome back cik ayu.. semoga bekerja dengan baik. tadi xsempat nak makan pun. mak goreng kan nasi tadi.. suruh makan dekat bus stop. tapi ade kucing... takut pulak aku nak makan.. takut kucing tu terkam makanan aku.. seram aku.. huhu. kang elok2 aku nak makan..dia pun join sekaki kan..aku satu suap..dia satu suap..hehe...

last lepak2 je dekat bus stop tu.. tunggu bus 15 minit jugak lah. huh!! xsuka tunggu lama2. tapi nak buat macam mana kan. sila lah redha. lapar okey... tapi terpaksa batal kan niat nak makan..sebab keadaan yang xmengizin kan. xpe2 tahan perut.. singgah beli biskut je. makan dengan penuh rase bersyukur... dan hasil nya... erkkk..alhamdulillah... kenyang. nasib baik aku ni bukan jenis memilih dalam makan.

pukul 5.30 tadi dah sampai rumah. sampai2 terus kemas barang2. malas nak tangguh2 kan keje. malam ni nak tidur awal. esok dah start kerja.. kerja pulak pukul 8.30 pagi. semoga esok boleh lah aku bangun awal kan. dah sepuluh hari bangun lambat je.. huhu. esok...adalah esok... hari ini adalah sejarah. teruskan hidup walaupun terpaksa mengharungi pelbagai dugaan. yakin lah kita mampu hadapi.

semangat ke nak kerja esok?? semangat ke nak buat semua tu?? ikhlas ke?? jawapan...WAJIB... sebab ni kan punca rezeki aku.. xbaik nak mengeluh sangat kan. cukup bulan dapat gaji.. gaji nak buat macam2...nak bayar itu ini..nak belanja adik2..mak..ayah.. pastu untuk kite makan.. kan jadi darah daging. isyk.. so ken lah kerja betul2.. ikhlas..tulus..dan saksama..jangan tau cakap je.. keje entah kemana.


0 comments: