Monday, March 18, 2013

Kekurangan kalsium..





semalam off day.. dan encik suami pun cuti jugak... yeaahhh seronok nya. rasa nya macam dah lama sangat xdapat cuti sama2 macam ni.. dan duduk rumah diam2. hehe... so semalam lepak2 sahaja lah dekat rumah. siap sarapan.. jom lah kita mengadap tengok tv.. aku tengok sekejap je.. lepas tu terus bangun kemas rumah. ikutkan rumah ni xde lah sepah mana.. cuma bersih kan habuk2 je...

start dengan vacuum rumah dulu.. tapi stop sekejap.. sebab nak bersihkan habuk2 dekat almari bilik2.. habuk dekat almari tv.. dekat semua2 lah. lepas tu cuci kipas kasi bersih cikit. alahai patut lah slow je kipas dekat ruang tamu ni.. rupa nya atas bilah dia tu yang banyak habuk.. ciss... patut lah. tengok dari bawah macam xde lah kotor sangat kipas tu.. rupanya atas nya yang banyak habuk..



lepas dah bersih kan semua tu.. jom kita vaccum pulak.. emm rumah ni cepat sangat berhabuk lah. tension aku. stress tengok habuk2 ni...huhu. kali ni malas nak sapu.. vacuum je.. senang... sedut dan sedut lepas tu settle. okey jom kita mop lantai satu rumah.. waahhh puas nya hati sebab berjaya jugak siap kan. tukar cadar... basuh kain.. lipat kain.. yeaahhhh puas sangat2 lah hati...

lepas dah siap semua tu.. eh2 lupa lah aku mengandung.. hehehe.. okey sila tanggung azab sakit nya pinggang lepas tu. nasib lah ada encik suami yang kuat.. mampu nak support bila bini dia ni nak bangun.. hehe. lepas siap semua2 tu..jom tidur.. badan sangat lah penat. tengah2 tidur.. eh hujan pulak lah.. ingat nak keluar makan dekat luar.. tapi batal kan niat.. jom kita sambung tidur.



okey jom bangun.. perut dah lapar... keluar kan ayam dari peti ais.. semangat sangat nak masak ni. semangat sangat2 dah ni.. last2 xlarat pun nak masak.. give up je lah. dah xboleh dah nak lawan2 lagi. redha je lah.. hehehe.. sayang2 jom makan dekat luar... xlarat lah nak masak.. perut dah lapar sangat dah ni.. kesian anak nak makan ni.. kesian dia lapar.. dah tendang2 dah ni..

siap2.. terus keluar... okey makan je dekat luar... senang order sahaja..tapi entah lah aku makan xhabis pun. xde selera sangat lah nak makan.. kalau penat macam tu lah.. xpe baby pun dah kenyang... hehe.. mak dia pun dah kenyang.. jom kita balik. alhamdulillah dah 2 hari ni.. sebelum tidur encik suami urutkan kaki.. sapu minyak panas... lepas tu tidur kena pakai stokin...

bukan apa hari tu 2 hari berturut2 pagi2 je kaki krem... sakit sangat okey.. dah lah perut dah besar cikit dah.. lepas tu nak merasa kaki krem.. sangat lah xbest. menganggu saja tidur. nasib lah senang je nak kejut encik suami.. kejut 2 kali je terus segar... dan tanya kenapa.. takut lah tu.. takut bini nak beranak dah lah tu.. hehe... kena makan kalsium banyak2 ni... kekurangan kalsium lah ni.... =)



0 comments: