Monday, March 25, 2013

30 minggu ++




alhamdulillah.. baby dah 30 minggu lebih.. hari ni buat check up dengan doctor.. insyaallah lagi 2 minggu masuk lah 8 bulan baby ni.. sejak2 nak masuk 8 bulan ni.. mak nya kerap ke toilet.. kadang2 macam penat.. sebab kerap sangat kan.. tapi nak buat macam mana.. terima je lah. =) tetiba sekarang ni macam.. okey dah pergi toilet.. lepas tu.. eh2.. nak pergi lagi... ha.. macam tu lah.

berat baby untuk 30 minguu ++ ni.. dah 1.75kg.. doctor cakap boleh tahan jugak baby awak ni ye.. huhu. okey baby.. jangan besar2 sangat ye... =) =) alhamdulillah.. doctor cakap baby sihat.. semua okey. tekanan darah mak dia pun okey.. =) sebelum2 ni appointment sebulan sekali.. untuk next appointment ni pulak lagi 3 minggu.. sekejap je rasa nya nak masuk 32 minggu bersamaan 8 bulan

rasa macam baru je pregnant.. rasa macam eh2 baru semalam je check... tup2 dah nak masuk 8 bulan dah baby ni. rasa macam xsabar pulak nak tunggu dia lahir.. sejak2 nak masuk 8 bulan ni.. active sangat dah dia.. suka keras sana sini.. huhu. kadang2 tersenyum sorang2. eh2 ni agak2 apa ye... kepala dia ke kaki dia ke..siku dia ke... alhamdulillah dapat merasa sendiri pengalaman tu...

tapi ada jugak tetiba rasa eh sakit nya... huhu.. tapi xlama lah.. tapi kalau datang keras yang sakit tu... rasa macam.. eh2 baby dah lah.. alih2 tempat lain ye.. =) =) makan kena ikut time.. kalau xikut time sila lah tanggung ke tidak sedapan badan... pagi... tengah hari.. dan malam.. jangan nak skip2 ye. dan ubat pun jangan lupa makan... aku makan ubat sebelum tidur.. senang xde lupa2.. huhu..

p/s : jom baca tentang baby untuk 30 minggu dekat baby center...


2 comments:

haswani said...

salam akak,
saya dapat kerja kat kpj damansara.
tp saya ada masalah transport sikit. boleh saya tahu tak nama taman yg sebelah je kpj damansara tu? plss
haswani - 0136342113

ayu iwan said...

Salam... Dik... Akak kerja dekat kpj selangor... =)