Saturday, August 18, 2012

Raya... hehe =)



yeaaahhh.. dah pukul 5 lebih... lagi beberapa jam je lagi nak balik. xsabar nak tidur.. mengantuknyalah... balik2 kang tukar baju... terus tidur... huhuhu. apa nak jadi.. jadi lah... otak ni penat sangat dah. dia nak rehat sampai pukul 2 petang. dapat tidur 6 jam jadi lah. tadikan dah kena bangun pukul 12 tengah hari. encik iwan ajak teman dia pergi servis kereta. mula2 macam malas... sebab mengantuk.. tapi bila encik iwan dah tanya 2 3 kali.. xsampai hati pulak. terus bangun siap2.. jom sayang.. aiiii dah siap.. =) =)

masa pergi okey lagi.. dekat tempat servis okey lagi.. sebab ada wifi free kan. haruslah online menghabiskan masa2 yang ada sementara tunggu baby persona di servis. lepas dalam kereta... kepala dah ting tong.. xboleh nak tipu lagi...hehehe... emmm.. cyg mengantuk nak tidur. xsempat encik iwan jawap.. aku dah lena.. mimpi dah pun... huhu. kejam sungguh engkau ayu. nasib lah dapat laki yang sporting dan okey. cuba dapat yang eh2 mana boleh. kan saya tengah drive..xboleh2.. teman saya drive... oh.... no2... no2... aduh.. =(




hehehehe.. nasib lah encik suami puan muda ayu x macam gitu. tapi aku kan.. kalau aku cakap... aku nak tidur.. aku tidur jugak....hehehe. bangun2... encik iwan kejutkan.. ayang nak pergi bazar dekat mana. eh dah sampai shah alam la.. alaaa... kenapa cepat sangat. xpuas lagi tidur ni.. hehehe. petang ni shah alam hujan... hujan lebat sangat. alhamdulillah syukur.. sejuk cikit dekat shah alam ni. emmm... niat memang malas nak masak. tapi disebabkan hujan dan kedai dekat  bazar seksyen 20 ni banyak tutup.. terus cancel..

sampai2 rumah pukul 6 petang gitu. solat asar... malas2 kan diri kejap... malas2 kan lagi.. emmm... go2 ayu... jangan malas.. bangun2.. lawan perasaan tu. dengan hati yang riang bangun terus start masak. waahhh... kelam kabut. yelah pukul 6 setengah okey start masak. lauk simple je hari ni.. sebab malas kan. ayam masak merah dengan telur dadar. lepas tu agar2 milo kelmarin... xhabis2 lagi.. hehehe. yelah.. duduk 2 orang je.. mana nak habis kalau buat sampai 2 bekas... issssyhhhh... xpatut2... hehe =)

dan hari ni kerja lah untuk second night. alhamdulillah kerja okey2 je hari ni.. dapat di kawal lagi mengantuk ni.. =) tapi ni... ni... ni... pukul 7.30 pagi.. confirm otak dah ting tong... ting tong... tidur2.. xpayah buat apa2.. bila dah bangun kang baru fikir nak buat apa. alamak... semua barang yang perlu dibawak untuk balik kampung x packing lagi... xpe2 ayu... tidur dulu eaaa... eaaa... kang2 dah bangun solat zohor.. tenangkan diri.. sabarkan hati.. muhasabah diri di akhir ramadhan... lepas tu.. jom start packing2...

p/s : esooookkk raya... eh2?? ye ke?? yeaaahhh raya... nak mak tunggu orang balik ye =)

2 comments:

man said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Maaf Zahir & Batin.

ayu iwan said...

Selamat hari raya =)