Wednesday, October 15, 2014

Air gedegang.. Huhu...



Tadi si kecik ni ikut ayah hantar mama pergi kerja. Alahai.. time dah sampai hospital tetiba dia nak ikut mama. Yelah 2 hari berkepit dengan dia. Pastu mama nak pergi kerja. Mau xmelalak dia. Tersentak hati mama tau.

Last2 bawak dia pergi punch card pastu bawak dia pergi beli air mesin tu. Aku panggil air gedegang. Sebab bila jatuh bunyi gedegang kan. Hoho. Belikan air soya.. Bukan main suka dia.

Siap bila aku tata nak pergi pun dia xkesah dah.. Senyum2 lagi. Pastu kuat pulak dia pegang air tu. Alahai.. Senang je nak bagi dia diam.. Huhu. beli kan apa2 pastu xkisah mama nak pergi mana pun.. Bubye mama.. =) 

4 comments:

Anira Abdul said...

Anak zaman sekarang mmg bijak....sel2 otak sedang berhubung.

sakinah mat said said...

hihihi..air gedegang, zaman belajar2 dulu.. ad lg, rupanya.. skng dh susah nk jumpa.. kalau jumpa pun, dah rosak.. pastu, tak de stock.. tp, tak tahu lah kalau saudari mudah nk dpt gedegang nie..

ayu Shaklee said...

Tu lah kena bagi dia banyak belajar dunia luar. Seronok tengok dia happy kan =)

ayu Shaklee said...

Ada lagi.. =) dekat tempat kerja memang dia letak. Kadang2 xde stock jugak. Kadang2 ada.. =)