Thursday, August 4, 2011

Ramadhan ke 3


4.8.2011... emmm.. maka.. sempurna sudah lah kite berpuasa untuk hari yang ketiga...sekejap lagi masa untuk kite bersahur dan menjalani ibadah puasa untuk hari yang keempat... alhamdulillah... kite masih diberikan keselesaan yang xterhingga nikmat nyer...masih mampu untuk berjalan dengan sempurna.. masih mampu merasa makanan dengan penuh rase bersyukur.. alhamdulillah... rezeki yang ALLAH berikan kepada hamba2 nya yang berusaha dan bersyukur.

jalani lah ibadah puasa kite pada tahun ni dengan penuh makna dan hargai lah... jangan sia2 kan semua nya dengan umpatan.. cacian.. kutukan...perasaan hasad dengki... hindarilah... jom kite same2 mencari keberkatan di bulan yang mulia ini dengan memperbanyak kan bacaan AL-QURAN, berzikir... berdoa.... kita xpernah tau bila ajal akan menjemput kita.... mungkin esok.. lusa... bulan depan... entah.. xsiapa pun yang tahu... jadikan ibadat puasa kite untuk tahun ni.. dengan beribadat bersungguh2... seperti ini lah ramadhan kite yang terakhir................





8 comments:

ijat_asni said...

nice info
nice blog too

^_________^

aYu said...

time kasih2... =)

sekamar rindu said...

salam..

singgah folo ur blog..

nuruhuda_329 said...

salam ramadhan:)

aYu said...

nuruhuda_329 : salam ramadhan untuk awak jugak... =) =)

aYu said...

salam.. sekamar rindu.. thanx =)

fahmie firas said...

InsyaAllah.. tersusun kemas je blog ni.. sejuk mata..
Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

aYu said...

salam =) thanx... =)