Monday, August 8, 2011

Ahad

dah nak seminggu kan kite semua berpuasa... sekejap sangat2 rase.. rase macam semalam jer baru nak start puasa. emm.. nasib baik dekat depan hospital ni ade bazar.. so senang lah aku nak 'shopping' makan.. huhu.. eh2.. no2.. jangan membazir.. xbaik..

dekat section 20 ni.. bazar dia okey lah... aku paling suka tepung pelita inn.. memang sedap lah.. aku pun memang suka sangat2 tepung pelita.. lepastu aku suka roti jala... aku suka minum air soya. tapi tahun ni.. setiap hari aku beli air lain2.. bosan dah minum soya... jom moh lah kite try air yang lain2 pulak..

sepanjang seminggu berpuasa ni.. tadi lah first time aku beli nasi.. nasi kerabu.. sedap nasi kerabu makcik tu masak. ikutkan hati aku malas nak beli nasi.. nak makan laksa atau laksam jer... tapi aku malas nak jalan sangat tadi.. peeeeennnnaaat.. so aku main terjah jer kedai mana2 yang aku nak.

dekat section 18.. lagi best... huhuhu... memang macam2 nak beli lah.. gila banyak makanan dia... memang rambang lah mata aku.. rase macam nak beli jer semua.. tapi apa boleh buat kan.. perut aku ni xlah besar mane pun.. so sila lah sedar diri cik ayu =) dekat sec 18 tepung pelita inn bukak 2 booth.. so senang.. dekat sec 20 ni.. satu jer booth dia.. so.. kalau pukul 6 tu dah abis.. huhu..

wah2... ingat2.. kalau pegi bazar tu.. bawak duit rm10 jer... jangan lebih2.. kang xabis... lepas tu hancusss... diet ko... no2.. xnak berat naik tau cik ayu.. kang nak sarung baju pengantin susah... kena buat tempahan khas... OMG... mintak2 dijauhkan... (kena jage makan.. dah 6 orang cakap aku dah nampak berisi..huhuhu...)



sebelum tido.. jom kite minum lactolite ye.. =) bagus untuk perut.. sebab ade probiotik and prebiotik... bagus untuk cuci perut kite.. ade bacteria baik. =) usus kite memerlukan bacteria baik tau... so muda2 ni jaga lah berat badan n usus kite.... MENCEGAH ADALAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT... =) jom minum 1 paket sebelum tido.. =) nite semua.. =)

saya suka product kesihatan.. kerana saya lebih suka mencegah dari muda... anda macam mane?sayangi lah kesihatan.. bila kite sihat.. kita bahagia.. =) sebab macam2 boleh buat..... (",)

4 comments:

Sarah Sayuri Hartnett said...

sedap ke lactolife?

O_o?

aYu said...

okey jer rasenyer... =) yang penting usus kite chat... =) =)

Atiqah Wadiah said...

waaa..pengantin to be lar ni ek??congrat dear :)

aYu said...

atiqah : huhu... thanx =)