Thursday, June 4, 2015

Vaccine untuk anak2..

hari ni mama dan ayah cuti. dua2 off day.. aku dah bagitau husband jangan lupa 4.6.2015 nak bawak anak cucuk. kakak ikut kan kena bawak cucuk 1 tahun 6 bulan. tapi disebabkan masa tu aku dalam pantang maka delay la lepas dah balik shah alam. duk delay2 sekali stock vaccine tu xde daaa... company problem.

so bila dia dah 2 tahun baru diberi kesempatan untuk bawak dia cucuk untuk amek booster DTP. xpe lah janji hana cukup semua vaccine. mencegah sebelum terlambat. xpe selebih nya berserah pada Allah. adik pulak amek DTP yang ke2. bulan lepas terpaksa skip sebab xde stock.. kecewa jugak. tapi apa boleh buat.. dah company problem terpaksa lah mama redha ye haziq. bulan 7 datang untuk amek yang ke3 pulak.

balik2 settle semua hal yang dah tertunggak. emmm mintak2 lah semuanya berjalan dengan lancar. berserah pada Allah semoga sentiasa dilindungi dari segala macam yang xdingini. esok kerja double... dush2... walaupun penat tetap kena gigih jugak. penat dari hari sabtu sejak adik bertunang xhilang2 lagi. nasib sekarang dah start makan jamu. hoi2 badan kena jaga dari muda. kalau kita sakit sape nak jaga kita.

p/s : muda2 nak kena jaga badan. sebab bila kita sakit belum tentu orang nak jaga kita.

0 comments: