Monday, September 13, 2010

Raya ke3

hari ni pagi2 lagi da ade orang datang..
mule2 pagi2 lagi mak long n family dia datang..
pastu anak embah yah.. (embah=nenek @ atuk)
pastu mak ying n suami dia pulak datang.. ni adik abah yang num 5..
pastu anak2 mak ngah... merangkap sepupu aku la kan..

pas jer rase2 da agak reda dari kunjungan sedara mara.
kiteorang pun siap la nak g beraya kat umah sedara mara..
ingat kan mak nak tunggu angah...
sebab hari ni angah balik kampung..
tapi mak cakap angah sampai malam..
so kiteorang gerak dulu la kan..
dalam kul 12 gitu gerak la menuju ke belah perak..

kat perak nak g umah sedara mare belah mak n abah..
ade yang duk kat sane.. memang tiap2 taun mesti nyer pegi umah2 dorang nih..
mule2 g umah sedara abah..kat rungkup..
kat umah yang first ni.. de rombongan bertunang..
so dapat la makan nasi.. yum2!! sedap betol lauk2 dia masak.. =) =)
pas jer da makan.. n duk2 jap.. gerak g umah sedara mak pulak..
kat citu2 gak.. duk2 makan2..
mak cakap kat belah perak nu..
makan lemang ngan kaya..
mule2 aku rase cam pelik kan.. ye la selalu makan ngan rendang...
tapi sedap wo.. kaya tu xla pekat sangat.. cair2 jer..

pas jer da g umah yang ni.. gerak g umah sedara mak jugak..
lepak2 jap.. umah ni makan kueh jer...
pas da lepak2 dalam 20 minit.. kiteorang blah la kan..
g umah seterus nyer...g umah sedara abah kot...
kat mane tah.. tapi area2 perak jer..
mak ko.. jem teruk gile.. korang2 leh tido jap dalam kete..huhu
kiteorang mek jalan short cut jer..
xsanggup nak tunggu nok.. huhuhu =) =)

balik umah.. lepak2 jap.. tunggu angah sampai..
malam ni just g beraya kat sabak2 jer.. da malam kan..
malam tu dalam kul 8.30 g umah embah yah..
lame jugak la lepak kat sane..
sampai kul 10 jugak la.. hehee
pas tu.. gerak g umah embah onah...
kat umah embah onah lepak2 sampai kul 11 malam..
yeah2... embah bagi aku duit raya.. yahooooooooo... hehehe..
walaupun xbanyak duit tu.. tapi bernilai tau.. hehehe =)
time kasih embah onah.. =) =) =)

esok mak cakap nak g beraya jugak..
tapi pas zohor baru gerak.. sebab ade sedara nak datang.. !!
wah2.. raye2 nih aku kena control makan lo..
macam2 makanan aku makan.. aku tibai jer..huhu
sekarang rase cam da insaf jap..
sebab rase badan macam da nek.. huhuhu =) =)

0 comments: