Tuesday, January 5, 2016

6 bulan




hari ni check up dengan doctor... baby da 6 bulan. da scan 2 kali.. gender baby adalah boy... xkisah la mana2. janji baby sihat n mama sihat. berat baby da 837g . doctor nasihat suh jaga makan.. sebab mak ada kencing manis. lepas tu berat meriah sangat naik. takuttt...

masa haziq bila da 9 bulan last berat 75kg.. ni baby baru 6 bulan berat mama da 72kg. alahai boleh cecah ke 80kg ke?? seram nya.. macam mana nak turun ke 58kg balik ni?? masa dalam pantang kena betol2 ni. tapi nak diet sangat pun.. kang susu xbanyak pulak. huhu. 

yang lain2.. baby okey sahaja.. xde apa2. hari khamis check up dekat klinik 19 pulak. kali ni bukak buku merah.. sebab nak bersalin dekat kampung. emmm... kena minum air gula.. sebav mak ada kencing manis..  huhuhu... risau sangat2.. mintak2 okey je... amin.

due bulan 4.. mintak2 la baby kua dalam belas2 haribulan je. kalau 19 lagi cun. sama ngan kakak hana. xnak 20..xnak 21hb.. huhuhu... baby kua sama tarikh ngan kakak hana ye. baby kali ni active sangat. asyik tendang je.. habis la ayah nak jaga 2 anak lelaki... semput okey... !!! 


0 comments: