Friday, November 6, 2015

Haziq.. 11 bulan..


muhammad haziq iman. masa ni dia xboleh merangkak laju2 lagi. rindu masa dia baby. sekarang akal da banyak. bila perhatikan.. sebenarnya dia yang suka kacau kakak dia. huhu... hai anak bertuah bijak ni. lepas tu dengar la dia menangis... kena gigit dengan kakak. alahai bising rumah. 

lepas tu kalau mama ada baring dekat dengan dia... dia xkisah pun.. panggil pun just pandang senyum2 lepastu sambung buat sepah balik. tapi kalau mama nak pergi toilet ke dapur ke.. ha... start la dia melalak nyaring tu... siap keluar lagi air mata. hoi over ye. xkan mama nak mandi pun ang nak ikut haziq. 

haziq ni manja sikit. tapi rasanya... bukan sikit tapi banyak. kadang2 tu bila tengah baring dia datang golek2 sekali dengan kita. mudah sangat terhibur dia ni.. acah2 sikit da gelak terbahak2. eh mama gigit nak x? nanti tahun depan haziq da jadi abang. jaga adik n kakak tau. tengok gaya macam dah nak berjalan sebab kadang2 dia lepas tangan joget2.. huhu...

cepat2 jalan.. senang kalau g mana2 xpayah bawak stroller. sebab awak tu kadang2 bukan nak duduk dalam tu. haziq nanti jadi anak yang solleh dan bijak ye. bijak untuk kawal keadaan.. bijak untuk atur masa depan... amin. muhammad haziq iman... awak anak yang baik.. mama sayang haziq... kakak pun mama sayang... tahun depan kita jumpe adik baru ye.. insyaallah... ;) 




0 comments: