Monday, July 15, 2013

Perkembangan sebulan nur hana irdina..



masa umur dia sebulan.. perkembangan hana iridina... dia dah pandai ajak sembang... dah pandai senyum2 kalau kita sembang2 dengan dia.. bila senyum nampak lah lesung pipit kiri dan kanan dia. lepas tu dia dah nak belajar explore jari jemari dia.. comel nya jari2 kecik tu..

kalau mandi kan dia... huhuhu.. kena tahan telinga sikit lah.. bila mandi kan ikut belakang dia okey.. tang dekat depan tu yang dia confirm akan melalak.. dia gayat lah tu.. haaaa... ni ikut perangai mak dia ni ha.. dulu aku memang gayat.. lama2 okey cikit lah..

imiginasi terlalu tinggi.. fikir entah apa2. bila naik tinggi.. dalam kepala mesti fikir eh kejap lagi jatuh.. mati kalau jatuh.. hahaha.. kelakar kalau fikir2 balik. tapi sekarang dah xteruk macam dulu.. aku dah boleh control. dulu memang teruk... kesian.. kesian..

so bab2 gayat tu.. hana irdina memang ikut perangai mak dia ni ha. tapi lepas mandi elok je dia.. masa nak pakai kan baju dia.. dia ajak sembang... geram time ni.. alahai.. irdina.. irdina... =) lepas dah siap2.. dia mintak susu pulak.. lepas susukan dia.. lena terus...


dia xkan banyak ragam kalau... dah kenyang.. lepas mandi... sebab dah tukar baju lain kan.. lepas tu diapers dia kering je. maksud nya.. hai mama jangan malas nak tukar diapers irdina ye. aku memang kerap tukar. sebab kesian dekat dia kan kalau pakai lama2...

so.. itu lah perkembangan dia.. selama umur dia 58 hari ni.. nak tunggu dia meniarap pulak.. ni pun gaya nya macam cepat je.. tidur memang lasak dah dia ni.. kadang2 bila bangun pagi.. kaki dia dah dekat badan aku cikit dah..lepas tu bantal entah kemana...

p/s : semoga anak mama.. nur hana irdina.. membesar dengan sihat... love you so much... muaaahhhh3... =)

0 comments: