Sunday, January 26, 2014

Semangat yang gitu





3 JUNE 2012


hari ni off day.. masa untuk merehatkan minda dan semua2 lah. hari ni abah ajak pergi kenduri rumah kawan dia...anak nya kawin..  dah lama xmakan nasi kenduri.. hoho. xsempat nak pergi kenduri sebab kerja yang shift lintang pukang. so hari ni jom lah kita jalan2. emmm tapi memang dah lama lah rasa nya... kenduri kawin kakak sedara pun xdapat pergi sebab kena kerja.. sori ea... 

hari ni hari ahad... abang2 pun nak datang rumah... emmm seronok nya. ajak mak dan abah duduk cini.. senang cikit. xpayah nak balik kampung.. huhu... mak cakap nak duduk 5 tahun je... sebab bila adik2 habis sekolah nak pindah balika kampung balik. dekat sana dah ada rumah sendiri kan. hoho... ikhlas aku cakap.. kalau boleh nak duduk dengan mak 24jam... boleh x?? nak jugak.. huhu

nak tengok mak depan mata... nak jaga dia depan mata.. kalau dalam telephone mak bukan nak jujur pun kalau sakit. mak tipu... sebab dia xnak bagi anak2 dia susah hati. sebab dia tahu anak2 dia busy. so bila mak dah depan mata ni.. senang.. kalau mak xsihat terus cari ubat. xde nak kena tunggu cuti baru balik kampung. mak tu bukan sihat sangat pun... dia buat2 kuat je.. heroin keluarga HN..

kadang2 kagum dengan semangat mak.. walaupun sakit yang xtau bila akan baik.. tapi mak tetap kuat. kadang2 tu nak tengok mak jalan pun... alahai... sedih nya.. tapi dia tetap bersemangat jugak. mak disahkan oleh doctor spinal cord dia mengecil akibat banyak kali jatuh terduduk dan jatuh yang lain2. mak jugak pernah terlibat dengan kemalangan.. jadi xtau punca yang mana..  

bila spinal cord mengecil jadi darah nak sampai ke badan xsenormal kita lah.. badan sebelah kanan mak kebas2 dah. bila2 mak boleh lumpuh kalau dia jatuh sekali lagi. doctor suggestkan untuk operate.. tapi risiko amat lah tinggi.. nak2 umur mak dah atas 50 tahun. mak sendiri xnak operate... jadi kita turutkan je lah.. operate untuk pasang besi.. bagi spinal cord tu terbukak cikit...

semoga kami adik beradik.. mampu balas jasa mak.. melahirkan.. membesarkan kami semua. semua sayang mak. mak kena kuat tau.. orang akan ada untuk mak. orang sayang mak. kalau boleh nak duduk bawah ketiak mak 24jam. ni kawin awal sebab jodoh dah sampai.. hihihi =) =) go mak.. go... orang akan ada untuk mak bila mak perlukan... sayang mak sampai bila2...

p/s : terima kasih mak untuk semua nya... terima kasih xterhingga..semoga mak sihat2 je.. =) 

0 comments: