Sunday, January 5, 2014

Perancangan awal..





yeaahhh akihir nya masaalah air dah settle. tuan rumah dah suruh orang datang repair. tq.. tq. macam ni lah tuan rumah yang bertanggungjawab. sesetengah tu sewa je mahal tapi bila tang nak suruh repair tunggu lah.. esok lah.. macam2 alasan ada. macam tuan rumah ni setekat ni sangat berpuas hati sebab masa rumah kena pecah tu.. dia datang jugak tengok keadaan rumah ni. siap cakap lagi nanti dia tukarkan pintu baru. kalau dia cakap sila repair sendiri... memang aku cut lah dari bayaran bulan tu.. hehe.

dia tukarkan pintu yang ada teropong tu.. senang nak mengintai jiran depan ni ha... eh2 xbaik lah. lepas ni agak2 ada bunyi ke apa.. terus laju2 pergi dekat pintu.. kalau mencurigakan terus call 999. tapi sekarang xberapa nak takut dah. sebab rumah aku sentiasa ada orang. kalau x lepas kejadian rumah kena pecah tu. macam fobia cikit. nak mandi ke apa ke semua rasa takut. sampai kan kalau kerja balik pukul 5 petang. sanggup tunggu encik iwan balik kerja. duduk lah dekat hospital tu...




entah lah.. dalam kepala macam2 fikir. orang cakap senang.. sebab xberlaku dekat dia kan. tapi aku malas nak jawab. aku senyum je. biar lah... kita yang alami.. kita yang tahu macam mana. bertapa risau nya dengan keselamatan diri dan anak kecik ni. sampai kan terfikir nak pindah rumah lain je.duduk cini sebab nak cari privacy.. xnak riuh2 sangat. xnak ada jiran yang busy body sangat. huhuhu. last2 sama je. rasa macam waste je duit duk bayar sewa mahal. tapi bila fikirkan takdir.. redha je lah...

ni bila dah ajak mak abah n adik2 duduk cini ni.. rasa macam lagi berkobar2 nak pindah rumah.. kalau boleh nak cari rumah dua tingkat. insyaallah.. sebab kalau nak mitak parking lagi satu.. kena tambah rm200 sewa rumah.. so lebih baik cari rumah lain. tapi tuan rumah dah cakap.. kalau nak pindah kena bagitau awal 2 bulan. sebab hari tu letak deposit 2 + 1 kan. 2 bulan terakhir xpayah bayar lepas tu rm1000 akan pulang bila nak keluar rumah. tapi bergantung kepada keadaan rumah lah...

macam terfikir nak beli rumah. tapi nanti2 dulu la.. sebab aku bayar bulan2 pun macam sama je kalau ada rumah sendiri. xnak beli lagi sebab xtahu nak duduk mana lagi.. dulu ingat bila dah okey semua.. nak pindah duduk kampung.. kerja dekat dengan mak. tapi tu lah mak dan abah dah duduk cini. jadi perancangan kena lah tukarkan. tengok lah mana ada rezeki lebih baru kita fikir ye. insyaallah... macam xsangka dah nak dekat 2 tahun dah duduk rummah ni.. bulan 6 ni masuk 2 tahun lah..




0 comments: