Monday, January 27, 2014

Kehidupan =)




kerja petang... jadi pagi boleh lah buat apa yang patut. kadang2 suka kerja petang.. kadang2 bosan. tapi kita sendiri yang letak kan benda tu suka atau tidak. kalau kita enjoy dengan apa yang kita buat.. mak semua nya akan berjalan dengan senang lah. sekarang kerja petang memang bosan sebab busy.. lepas tu staff 4 orang je. nak buat macam mana kan... selagi sarung uniform kerja kena lah kerja untuk rezeki yang halal.

minggu ni raya cina... xcuti sebab xapply... kalau dapat kena kerja ph.. aku kerja je... boleh cari duit lebihkan. dapat duit lebih boleh manja2 kan diri sendiri dengan penat lelah kita kerja masa ph. kerja ph pun busy jugak... penat.. staff 5 orang je. so kerja lah diam2. raya cina 2 hari kan.. dua2 tu kerja malam. kerja malam pun aku suka jugak.. sebab lepas kerja malam dapat 2 hari waktu untuk spend time dengan anak dan suami. boleh relax2 kan minda dan jiwa dengan kesesakan waktu berkerja...

bestkan kalau jadi surirumah tangga... boleh uruskan semua nya dengan tangan sendiri. boleh tengok anak membesar depan mata. boleh bangun suka hati. boleh pergi mana xpayah apply cuti. boleh rehat lama mana pun nak. boleh pergi bercuti lama mana pun tanpa had. boleh bawak anak jalan2. emmm... pendek kata best lah... tapi dengan syarat poket kena penuh lah. zaman sekarang ni... semua nya mahal.. jadi bila isteri berkerja dapat lah isteri guna kan duit dia untuk keselesaan dia sendiri...

tapi macam aku.. baru 3 tahun kerja.. terfikir jugak lepas habis born nak berhenti kerja. tapi macam bosan pulak..sebab dah hari2 kerja kan. tapi nanti kita fikir2kan balik. ikutkan encik iwan.. suruh aku berhenti kerja.. jaga anak dekat rumah. tapi aku cakap nanti aku fikir2 kan balik. bukan apa.. kita xtahu masa depan macam mana. emmmm... kadang2 malas nak fikir jauh sangat. sebab penat duk fikir itu dan ini. tapi yang penting... macam xnak kerja sampai tua.. nak cari income lain..

p/s : sayang encik iwan... huhu... tahun ni bulan 6 masuk 2tahun lah nikah dengan dia... =) 

0 comments: