Tuesday, June 12, 2012

Kehidupan baru =)


 
selamat pagi semua... emmm... alhamdulillah puan muda ayu sudah bangun.. awal lagi dah bangun.. biasa lah dah kawin kan.. maka kehidupan akan berubah 360 darjah.. kalau dulu time2 cuti boleh suka hati kan.. xnak bangun pun xpe.. xde sapa nak kesah.. nak peduli... tapi sekarang ni xboleh.. sebab husband puan muda ayu ni kerja office hour.. so kena lah bagun pukul 6 pagi.. eh2 6 ke?? hehe... tengok keadaan.. kadang2 terlajak pukul 6.30 pagi jugak. bangun2 pagi... iron kan baju dan seluar encik iwan. lepas tu solat... then sediakan lah sarapan... emm... roti bakar je sempat nak buat kan.. hehe.. =) lepas tu kena sediakan air kosong untuk encik iwan bawak pergi kerja.. encik iwan suka minum air kosong.

semantara cuti lagi ni masih sempat lah nak ironkan baju pagi2.. kalau puan muda ayu dah start kerja khamis ni.. kena lah puan muda ayu ni ironkan malam2 sebelum nak tidur.. kalau dibuat nya esok tu shift pukul 7 pagi kelam kabut jugak kan. tapi bersyukur sangat2 dipertemukan jodoh dengan encik iwan.. dia memang xbanyak songeh.. xbanyak kerenah.. xbanyak complaint. kalau puan muda ayu penat.. dia ironkan sendiri baju dia.. dia cakap xpe... cyg dah biasa buat kerja sendiri. emmm.. bersyukur nya dapat husband yang sangat memahami.. sori ye.. sebab sejak pindah rumah sewa ni.. puan muda ayu penat cikit.. banyak nak kena setting barang2. nak kena kemas sana sini.. dan semalam siap jugak akhir nya... =)

p/s : sekarang lega rasa nya sebab semua nya dah settle.. lega sangat2.. sekarang masa untuk menjalani kehidupan yang baru bersama yang tercinta dan tersayang. semoga kami tabah menghadapi semua nya.. dan bersama2 sehingga akhir hayat.. dan insyaallah disana jua... =)


0 comments: