Tuesday, February 9, 2016

kenapa dengan iberet folic ni. ??



okey disebabkan HB xberapa nak cantik... asyik bacaan bawah 11 sahaja. so doctor yeen suruh tukar pramilet tablet kepada iberet folic. bila dengar iberet folic terus rasa macam... alamak... muntah lagi ke?? xpe la kali ni kita try je.. mana tahu okey... mintak2 la HB cantik je untuk next check up. 

cubaan hari pertama berjaya... bangun pagi xmuntah pun... terus semangat membara... rasa hebat tiba2.. huhu. dan semalam  makan... bangun pagi 8.2.2016 pukul 6.30 pagi tekak dah rasa loya...air liur bertakung je... tahan punya tahan last2 tersembur jugak segala isi makan yang makan semalam.

emmm keluarkan semua yang ada... sambung iron baju kerja... mandi semua.. drive la dengan hati yang tenang.. xde rasa apa2.. masuk kerja pukul 8am. eh2 dekat jalan xde kereta.. mana semua pergi kereta?? mana??? jelous nak mamp... uwaaaa... xpe hujung bulan ni mak datang shah alam.

sampai letak beg semua... beli sarapan... xmakan sebab xberapa nak lalu.. sekali tengah kerja... kenapa pulak ada rasa nak muntah lagi... uwaaa... berlari la ke toilet... emmm... sedih2... rasa nya semalam dekat 3 kali aku muntah... ingat nak balik rumah je.. tapi tahan jugak sebab jam dah pukul 10.30

tiba2 rasa macam pening... ayoiiii... kenapa ni... malas nak layan.. sebab tengah kerja... last2 beli air gedegang... air lemon.. terus rasa betenaga balik.. lepas tu baru lalu nak makan. kadang2 sakit macam xboleh nak layan sangat.. tapi kalau dah xmampu.. apa boleh buat... rehat je la... huhu.. =)

iberet oh iberet... kenapa la side effect ko teruk sangat.. tolong la baik2 sahaja... makan ubat lain xpernah pun macam ni.. teruk sangat dah aku rasa.. dah la bila muntah muka bengkak.. lepas tu kua bintik2 merah.. alahai lagi 2 bulan je lagi... bertabah la dengan ko ni iberet folic!!



2 comments:

blogmumu said...

Same la ayu..mkn iberet mesti nk muntah..last2 mkn ubat dgn jus,mkn mlm pastu terus tido..alhamdulillah ok..tp bile nmpak ubat nie mcm seriau..huhu

nor hidayu said...

aah.. doctor ada bagitau.. makan waktu malam sebelum tidur n time perut kosong... sekarang dah okey sikit sebab makan ubat iberet dengan vitamin c... hihi... xde la muntah.. :)