Sunday, February 7, 2016

Bila sama2 kerja shift.

Selamat pagi.... Yeaaahhh hari ni off. Daaaaaaa lama xoff ahad.... !! Tapi husband keje.. Xpe la nak buat macam mana... Dia memang jarang dapat off ahad. Xpe aku ok je. Paham kerja shift macam mana. Anak2 pun ok je. Janji salah sorang ada.. Nanti kalau ada masa bawak la g giant ke... Tesco ke... Pusing2 ke... Ha... Tu da happy da. Pastu singgah kedai beli mainan egg magic... ;) tu la cara nak tackel hati anak2 kalau dua2 kerja shift. Setakat ni alhamdulillah... Masih boleh handle. Allah permudahkan urusan . syukur sangat2.

Okey hari ni mood rajin daaaa datang... Jom kita kemas rumah... Semalam malas sangat2. Asyik baring je... Lemah. Lepas je makan sayur sawi yang pahit2 sikit tu... Terus rasa bertenaga je badan... Eh tiba2?? Tenaga sudah kembali... Jadi banyak2 la makan sayur supaya xlemau macam semalam. Cian anak2... Tu la nak kata kuat sangat tu xde la... Tapi bila ada anak2 kecik yang perlu kan kita... Terus kuat tiba2... Nak baring je terus rasa serba salah.. Sebab kalau lemau je sape nak bagi anak makan... Cian kan..

Xkan nak fikir perut aku je yang kenyang... Zalim sangat tu. Terus rasa macam mak yang xberguna... Huhu !!!! Aku kalau penat macam macam mana pun goreng telur letak kicap dah ok da... Janji bagi anak2 makan. Sebab bila tengok anak2 makan2 rasa happy sangat2.… rasa ohsem.... Haha. Penat mengandung rapat2 ni. Tapi kita sendiri kena enjoy kan diri. Xpe penat sekali harung je... Pas ni leh relax2... Jaga diri betol2... Insyaallah... Rezeki anak2 lain2. Allah kan ada... :) yakin je... ;)

P/s : kita mampu untuk kuat kalau kita nak... Percaya la.... ;)
  

0 comments: