Saturday, March 29, 2014

Nebulizer pertama..


Semalam bawak hana pergi hospital. Sebab mak cakap badan dia panas. Cek suhu kat rumah 38•c.. Xpe. Pas isyak kita pergi ye. Dia pun merengek2 je xsedap badan. Mak cakap.. Dia main2 jap lagi kalau dia penat dia landing sekejap. Nasib baik masih aktif.

Start demam malam khamis lagi. Malam rabu tu badan dia debar2 je. Malam khamis tu dia xboleh nak tidur sangat sebab macam ada kahak je. Rimas kot. Bagi ubat macam biasa. Tapi semalam bawak jugak sebab risau.. Badan dia panas sangat. Kesian tengok.

Disebab kan kahak dia menganggu dia punya tidur.. So doctor suh buat nebulizer. Amek gas. Aku pun okey je. Sebab kesian sangat dah tengok dia time nak tidur malam2. Lepas je amek nebulizer tu malam semalam dia lena je tidur. Alhamdulillah.. Lega..

Doctor bagi supp voltaren dekat dia. Sebab badab dia panas sangat. Alhamdulillah.. Temperatue dia turun. Xde lah dia meragam sangat. Tapi masa dia buat nebulizer dia bising jugak lah.. Meraung sekuat hati dia. Mama xpeduli pun. Janji hana sihat..

berat dia dah turun 0.1kg. Sebab dia xlalu nak makan. Minum susu pun 2 botol je masa aku xde dengan dia. Bila aku ada. Dia nak melekat je. Nak manja2 lah tu. Alhamdulillah hari ini ayah dia kata dia dah okey cikit dah... Hana cepat sihat ye sayang. =) 

0 comments: