Thursday, March 20, 2014

Happy xterkata




Semalam encik iwan ajak pergi LHDN.. Nak settle kan urusan dia. Alahai dah janji kena lah tepati. Walaupun mata mengantuk akibat hana irdina merengek tetap gagah kan diri untuk teman encik suami. Nak manja2 pulak2... Alololo..

Bangun2.. Mandi.. Hana kena tinggal dengan opah dan tokwan sebab mam dan ayah nak dating.. Eh xde lah sebab nak cepat. Alahai nak cari parking penuh je. Dalam bangunan plaza perangsang tu penuh je parking. Stress sangat2 okey.

Last2 parking per entry rm2.. Jauh nak menapak.. Dekat sebelah maybank. Xpe redha je.. Panas. Jalan pegang tangan dia kuat2. Saje nak feeling zaman xde anak. Oh rindu nya.. Hihi. Dah ada anak mana nak sempat nak pegang2 tangan.

Oh sebenar nya nak nak bagitau... Saje try sua jean masa zaman anak dara. Mak ai.. Macam xpercaya dah muat. Yahooo ya bedabedu. Akhirnya setelah 10bulan.. Akhirnya muat jugak. Ni yang semangat nak turun kan sampai 60kg ni.. Tunggu..

Berat start kerja: 56kg
Berat lepas tunang: 58kg
Berat lepas kawin: 60kg
Berat sebelum ngandung: 63kg
Berat last ngandung 18.5.13: 85kg
Berat lepas bersalin 22.5.13: 75kg
Berat sekarang lepas 10 bln : 64kg

hana lahir kedunia : 19.5.2013

Tinggi aku 162cm.. 

Aku nak turunkan sampai 60kg. Bila badan besar ni rasa macam malas dab cepat letih. Lagi pun prinsip aku kurus untuk sihat. Yeaahh... Yes lagi 4kg je lagi.. Kena gigih ni. Target 1 bulan dari sekarang... 60kg tunggu aku datang!! Encik iwan pesan jangan kurus melampau. Nanti xbest... Macam papan katanya... =)

0 comments: