Monday, October 1, 2012

nestle mom & me.



dulu2 rajin sangat kan nak mengupdate blog.. sekarang malas pulak nak mengupdate.. aku update untuk diari kehidupan aku.. untuk tua2 kang.. senang nak paksa anak cucu baca blog mak dan nenek dia ni ha.. kejam betol kau kan.. hehehe...xpe2 xpayah sibuk2 nak story2 kan.. bukan apa.. aku kan suka nak dengar zaman dulu2 mak aku.. so confirm anak kang ikut jejak langkah mak dia ni..xpe2 nak... mak dah siap2 kan untuk kau...so kalau banyak tanya.. kang mak link kan blog mak ni kat kau ye.. boleh isi masa lapang korang2 kan... baca dari mula tau.. jangan skip2.. hahaha..

eh melalut ke laut pulak kau kan. okey cukup jom kita sambung entry untuk kali ni.. hehe... =) =) perasaan malas tetap menjadi2.. tapi kalau dilayan memang xkemana kan. so seboleh2 nya aku nak lawan perasaan tu.. dan untuk melawan nya... perlukan kekuatan yang hakiki.... oh macam ni rasa nya bila mood tengah pregnant... malas... malas... malas... dan malas... huhuhu... kesian dekat diri sendiri.. kenapa lah engkau nak layan sangat perasaan malas kau tu puan muda ayu.. cepat2... masa xtunggu kita.. kita yang akan kejar masa tu. cepat2... cepat2...jangan malas... haip...babab kang...

baby baru nak masuk 5 minggu... 5.10.2012 ni second appointment dengan doctor.. kena scan lagi untuk tengok keadaan baby dan nak tentukan bila tarikh due... hari tu macam xberapa clear lagi.. so doctor suruh datang lagi 2 minggu. okey doctor.. =) hari tu doctor bagi sample susu.. susu nestle mom & me.. hehehe.. aku memang boleh minum susu.. tapi susu nespray  lah.. susu doctor bagi tu.. emm.. emmm.. emmm kena kuat kan semangat jugak lah...hehe.. kuat kan semangat untuk baby yang dekat dalam ni. mana boleh penting diri.. kena lawan semua tu... sila lawan.. jangan xlawan. 

doctor bagi ubat folic acid dan duphaston... folic acid untuk sebulan.. duphaston untuk 2 minggu. awal2 kehamilan memang penting kita amek folic acid.. korang boleh google lah dekat google tu.. malas nak cerita panjang2.. =) duphaston untuk kuat kan rahim.. insyaallah... kita berusah untuk menjaga sebaik mungkin. selebih nya berdoa kepada NYA. bab2 makan ubat.. semua encik iwan yang remind kan. setiap hari.. soalan feveret dia... ayg dah makan ubat?? aku pun jawab... dah... =) kadang2... eh2.. eh2.. lupa lah.. tolong amek kan dalam beg... terima kasih.. tengok.. malas kan. isyk2.. isyk2.

dan sekarang2 ni... makan kena ikut time. sila jangan melawan.. kalau x.. mula lah rasa nak muntah. huhu. bila dah rasa macam tu... haa. ni lagi lah hebat nak melawan nya. uwaaa.... susah nya nak telan... xpe2 paksa diri. go2.. go2... untuk baby. untuk baby. kalau dah sarapan pagi... tengah hari pukul 12.30 confirm perut dah berbunyi.. makan lagi.. yang time ni.. makan biskut je buat lapik perut.. eh2 lunch kang nak keluar kan. jangan makan banyak sangat.. kang lepas lunch mengantuk. tu kalau kerja office hour lah. kalau kerja shift.. makan tetap makan.. kang baby lapar..kesian diakan eh....????  hehe... =) =)




cik de... jangan amek gambar along.. along malu... malu... along nak minum susu kejap ni... hehehe... angah... kak ngah... pinjam gambar ye.. hehehe... ai ajmal.. boleh x nak cubit pipi along... geraammmm... eh berani buat lah.. along gigit kang... aippp... biasa ni nak cubit2.. sakit tau x???

dah2222.... pergi tidur lah puan muda ayu.. jangan nak melalut sangat lah... hehe.. okey bye. 


0 comments: