Saturday, October 6, 2012

Perbezaan dulu dan kini...




hari ni masuk kerja pukul 10 pagi.. tapi bangun tetap awal... sebab semalam pukul 11 dah start mengantuk.. emmm.. keadaan anak tekak hari ni kurang baik. pukul 8 pagi kejut kan encik suami... mintak tolong belikan sarapan..sebab kang masuk2 pukul 10 pagi mesti dah ramai patient. sarapan sangat lah penting bagi aku sekarang...kalau xsarapan kang takut pengsan pulak... emmm... susah nya lah nak telan nasi lemak tu... nak habis kan nasi lemak tu pun makan masa hampir 40 minit. 

encik suami cakap kalau xlarat jangan paksa... tapi sayang pulak tengok nasi tu habis.. dan berusaha lah untuk menghabis kan. nak bagi dia cikit.. dia pun dah kenyang sangat. so terpaksa lah aku habiskan sendiri2.  owh macam ni ye tekak orang pregnant ni.. ada yang cakap mengada2.. tapi bukan kita sengaja pun nak buat mengada2... entah kenapa macam ni. dulu aku memang makan apa je.. aku jenis xkesah pun. janji kenyang dan makanan tu halal lah. sekarang ni je lain macam sikit.. =)

kalau makan dekat kedai nak nasi goreng cina je.. nasi goreng lain2.. rasa macam kembang je tekak ni. puas dah nak melawan.. tapi tetap xberjaya.. hehe. xpe2 first trimester.. bulan 12 dah masuk second trimester... mintak2 aku akan kembali seperti sedia kala. setakat ni mabuk2 yang teruk tu xde lagi.. alhamdulillah.. mintak2 xde lah kan. sebab lain orang lain dugaan nya masa pregnant ni. bila dah rasa sendiri pregnant ni... baru teramat lah sedar... betapa besar nya pengorbanan seorang ibu tu.

mak semoga mak cepat sembuh.. dan boleh berjalan tanpa bantuan tongkat.. rindu mak. bila balik kampung je.. xsampai hati nak tengok mak lama2. sebab orang takut orang menangis depan mak. orang xnak menangis depan mak.. baru2 ni balik kampung sekejap. sebab adik ipar ayah meninggal dunia.. al-fatihah untuk arwah pakcik. emmm.. lepas je ziarah tu.. terus gerak balik sabak. malam tu masuk bilik mak.. mak sedih sangat2. dia cakap... dia nak sangat berjalan macam dulu2.

mak2.. orang tau mak kuat kan... sayang mak sampai bila2. mak cakap dia mimpi dia dapat berjalan macam biasa. sebenar nya orang sedih bila mak cakap macam tu... tapi orang kan kuat.. xnak menangis depan mak. orang cover perasaan orang... orang tukar topik... dan akhir nya mak pun lupa lah cerita tu.. hehe. mak2 kita sama2 berusaha ye.. kita berubat. mak pasti boleh sihat seperti sedia kala.. mak jangan berputus asa ye.. xnak sedih2... xmau nangis2 lagi... tunggu tau.. pukul 5 kang orang balik kampung =) =) 

p/s : sayang mak sangat2..sangat2. sangat2. 

0 comments: