Tuesday, May 10, 2011

Tanggungjawab


hari ni duty dispense 1... sangat2 penat tapi okey jer...... macam biasa... duduk jer depan tu diam2... tunggu yang lain2 prepare kan ubat then front liner macam yang duty dispense tu... kena siap sedia.. huhuhu... kena simpan suara......sebab nak dispense kan.. kena sabar2.. kena senyum.. kena layan customer dengan tip top... remember customer always right.... yes...!!

so...sangat2 enjoy aku berkerja pada hari ni... walaupun ramai.. tapi keadaan dikawal dalam keadaan yang agak smooth sahaja... dimana semua okey.. terkawal dan besttt... caya lah... =) walaupun agak letih nak dispense.. tapi sebagai pharmacy assistant... kite ade satu tanggungjawab untuk memberitahu dekat patient ini.. itu.. sekian.. sekian.. ubat dia.. =)

jangan lah kite larikan tone sendai nya dia xpahamm...jangan2 xbaik.. cube letak kan kite dekat situation dia ker.. atau kite letak kan mak ayah kite dekat situation dia... so.. disitu kita akan pamer kan keikhlasan untuk menjalan kan tanggungjawab kita... insyaallah... sebab bila dah name nya tanggungjawabkan... maka disana nanti akan dipersoal kan.. so??? fikir2kan dan selamat beramal... =) hehehe =) =)

dulu2 pernah jugak mengeluh... kenapa lah patient ni... banyak sangat songeh.. huhu... tapi sekarang dah boleh paham... kena sabar2.. sabar2.... semua ni rezeki kite.. kena lah ikhlas... xnak dah mengeluh2... kena tabah.. eceeehhhh... hehehe !!! sebab kan bila kite seronok buat kerja... maka semua nya akan berjalan secara best... abai kan semua2 manusia yang menyakit kan hati...lalalalalala... ah!! yang ni dekat mane2 mesti ade... so... masuk telinga kanan... keluar telinga kiri... =) AKU SERONOK DENGAN KEHIDUPAN AKU.. YES.. SANGAT2... =) =)



0 comments: