Tuesday, March 3, 2015

march 2015



eh2 dah masuk bulan 3 da.. alahai sekejap je rasanya. dulu2 rasa macam lama lagi nak masuk tahun 2015. tapi sekarang kita da pun dan sedang lalui tahun 2015. sekejap je kan?? emm apa boleh buat masa xkan tunggu kita walau sesaat pun. kita sendiri yang kena bajet2 masa.. silap langkah sikit pun kita mungkin akan melakukan kesalahan paling besar dalam kehidupan kita.. paling besar dan berat.. huh..

alhamdulillah umur pun dah 26 tahun. masih lagi diberi peluang untuk bernafas dan bersama dengan orang2 yang disayangi. hidup ni sementara je. bila2 masa je Allah boleh tarik nyawa kita. mood insaf. mengharap dan berusaha nak settlekan semua hutang2 sebelum mata ni tertutup. hidup secara sederhana je.. tengok cermin ukur baju dibadan sendiri.. kalau mampu baru senyum lebih2 sikit kan... hihi...

sekarang nak rehat sekejap. lagi 2 tahun nak tambah lagi sorang anak.. ha?? boleh ek macam tu nak bajet2?? huhuhu. semua nya bergantung pada rezeki.. kalau Allah nak bagi awal lagi aku terima je. kalau takat ni je pun aku redha je. bila umur da 35 tahun dah stop nak produce anak. eh semua ni perancangan je. selebihnya aku bertawakal kepada Allah.. qada dan qadar kan dah ditentukan..

anak ramai tu penat.. tapi seronok. seronok bila rumah kecoh2 dengan suara anak2. seronok nak handle diaorang hari2. seronok tengok diaorang main2 sesama diaorang... eh aku belum lagi lah.. tunggu hujung tahun bila adik nya da setahun. haaa... time tu confirm lagi huru hara bila dua2 dah pandai sepah2 kan mainan... xpe anak2 kan penghibur.. syukur alhamdulillah.. rezeki 


0 comments: