Sunday, March 1, 2015

Kehidupan baru 2015...

alhamdulillah selamat dah semua nya... selamat sudah melahirkan anak yang kedua.. selamat sudah mengharungi waktu berpantang... berpantang kali ni jauh lebih tenang berbanding berpatang anak yang pertama. mungkin da ada pengalaman jadi xde lah nak over kelam kabut sangat. kiranya nak handle baby tu okey cikit lah. alhamdulillah... =)

lepas tu berpatang kali ni macam xde la nak over meroyan.. hahaha. anak pertama dulu memang macam meroyan cikit. bukan apa.. malam2 je anak xnak tidur.. nak melekat je... mana xstress tahap maximum. nasib baik masa tu husband berulang alik dari kl ke sabak bernam.. boleh dikatakan hampir setiap hari. so terkawal jugak la meroyan tu.. hihi..

anak yang kedua ni ayahnya jarang balik. sebab nak ulang alik pun pakai duit kan. minyak lagi.. tol lagi.. so kalau apa2 just call or whatsapp je. masa anak pertama rezekinya lain cikit. anak kedua ni rezekinya lain. xpe setiap anak ada rezeki masing2. semuanya Allah dah tetapkan. dan yang paling best seronok sangat dengan ada nya anak yang ke2 ni.. =)

walaupun nak handle dua2 anak ni agak kelam kabut disebabkan jarak setahun je.. tapi aku tetap rasa best. sebab kadang2 rasa macam.. eh2.. anak aku da dua.. feeling busy tahap mak2 dah ni. haha. sekejap2 nak buang air. kejap2 nak susu. kejap2 nak mandikan..  sampaikan mak dia ni nak makan pun xde masa.. huhu. xpayah diet.. best kan.. hihi =)

p/s : nanti2 lah sambung... rasa malas nak type.. bubye.......... 

0 comments: