Tuesday, July 7, 2015

Muhammad haziq iman..

lagi 1 minggu lebih kita nak raya.. yahooo... pergi dekat mana2 semua dah display baju raya. iklan raya pun dah keluar. kuih raya memang bersepah2 dekat pasaraya. alahai... sekejap nya masa berlalu sekarang ni. kadang2 rasa macam eh macam semalam baru hari isnin.. tup2 hari ni dah hari sabtu. ha ni over. anak yang baby pun dah nak masuk 7 bulan. adik.. adik jangan besar cepat sangat. mama nak adik baby lama sikit. nak gomol2 adik.. muaaahhhhhh ........... sayanggggg adik. =)

sekarang haziq dah pandai angkat punggung. lepas tu dah pandai tolak2 badan kedepan. kiranya kalau letak barang dekat depan dia.. dia dah boleh capai. tup2 dia dah amek barang tu. jatuh katil pun pernah.. alahai mak ko ni dik.. maaf ye adik.. mama mengantuk sangat. nasib baik masa dia jatuh tu dia menangis sekejap je. lepastu xde muntah.. fuhhh semangat. nasib baik xde apa2. so sekarang kalau nak mandi bila time dia terjaga.. kena mandi cepat2.. takut sejarah akan berulang... =(

kalau tengah lipat kain lagi syok.. dia akan tarik apa2 kain @ baju.. dia duk masuk dalam mulut. tup2 bila aku tengok habis basah baju tu. sekarang ni apa yang dia dapat pegang dia akan masuk dalam mulut. mungkin dia tengah dalam proses.. memegang.. merasa dan mencuba. kalau letak mainan depan dia.. haaaa... laju je dia nak capai.. tapi kesian.. kadang2.. kakak dia kedekut.. "ajik ni kakak nye" xlama lepas tu uwaaa... adik menangis.. kesian2... sabar je la dik.. 

0 comments: