Saturday, January 15, 2011

Team work



bukan nak mengeluh... bukan nak apa2... tapi satu je nak bagitau... fuhhhhhhh... penat gile2 hari ni.. ramai sangat2 patient. dari pagi sampai lah pukul 1.30 petang gitu.. memang penat gila.. kaki ni macam nak tercabut dah. walaupun dispense hari ni.. tapi tetap la penat.. sampai aku rase nak cakap dengan patient pun xde suara.. huhu.... tapi yang duk prepare, key in.. dan double check pun memang penat jugak la kan.. xpe2 bile kerja dalam keadaan team work.. pasti beres..!!!!

emm.. kepala aku ni pening sangat2.. rase macam nak amek pain killer jer.. tapi malas nak manja kan sangat diri ni dengan segala ubat2.. selagi aku mampu tahan.. aku akan tahan la.. sebab...... kalau selalu sangat makan ubat...asal sakit jer telan pain killer.. lame2 resistant dah ubat tu dengan badan aku... huhu.... xnak la aku..... xpe2 aku masih mampu tahan lagi. tapi kalau xtahan sangat sampai rase nak hantuk je kepala dekat dinding... kena la makan.. huhu...

wow!! rase sekejap je kan.. masuk hari ni.. dah nak 2 minggu kite berada dekat tahun 2011.. huhu... semoga tahun ni... menjadi tahun yang lebih baik dari tahun2 sebelum nyer... harap sangat2... tapi semua nya terletak dekat diri kita... hanya diri sendiri je yang mampu nak ubah pape pun untuk diri ni kan.. dan yang aku yakin.. tekad tu adalah salah satu cara untuk kite merealisasikan segala impian yang kite mahu kan.. selain itu juga kite kena yakin pada diri sendiri... yakin bahawa kita mampu laku kan.. dan selebih nye kite tawakal.. dan berdoa... =)

peduli kan apa sahaja yang orang cakap... kalau positive tu kite boleh la ambil sebagai panduan dan masuk sekali dalam rancangan kite... tapi kalau dia dah start cakap yang negative tu.. sila la abai kan.. jangan sesekali mengalah kerana kata2 manusia yang kadang2 ni jealous bila lihat kite mahu berjaya dan bila tengok kite lebih daripada dia.. sebab manusia ni.. susah bile tengok orang senang....ade jugak yang senang lihat orang susah.... so... abaikan sahaja... huhuhu... =) =) =)

p/s : rindu sama encik idzuan bin rosly... huhuhu.... =) =)




2 comments:

n0n0i♥a'n'l said...

Awak nurse ek? ;D hehe..

r0se_lady85 here, blogwalking from vf ^_^

aYu said...

xla.. pharmacy assistant... =)
baru kerja 4 bulan...