Wednesday, July 21, 2010

Aku





> aku xsuka dipakse.. aku benci..
aku memberontak dalam diam !!

> aku xsuka buat sesuatu yang bukan kemahuan aku..
aku jadi xikhlas.. tapi demi mejaga persaan org. aku wat jugak!!

> bila aku marah.. aku cepat cool.. tapi nak maaf kan susah..
tah la.. susah nak lupe.!! pendendam ker ?? tah la ... =(

> bila orang sakit kan hati aku.. aku cam susah nak selesa ngan dia.. =)
nak pandang muka pun.. nak termuntah.. huhu !! tapi xbaik kan..
dalam rela paksa.. aku jadi la hipokrit.. tapi kejap je la..
lame2 aku okey balik.. tapi amik masa cikit... huhu =(

> aku suka tempat yang kemas + bersih..
bukan ap.. baru jiwa tenang n hati senang.. selesa kan?? =) =)

> aku sayang family aku xterkata..
sanggup wat apa sahaja asal mereka semua happy.. dan bahagia... =) =)

> aku sayang.. cinta..rindu kat iwan.. hehe =) =)
insyaallah ni yang terakhir... =) =)

> bila orang mintak tolong... walaupun aku buzy or de keje
+ ngah malas tahap gaban
aku tetap tolong.. !!
aku rase bersalah sgt2 bile xtolong !!
walaupun aku tau.. bile aku btol2 susah n perlu sgt pertolongan
xmungkin dia akan tolong.. tapi xpe.. aku xkesah.. aku paham..
bile kite wat baik jangan harap kan pape dari dia.. =)
sebab kite semua pun tau kan...
bukan senang nak cari kawan leh susah n senang same2.. =)

> aku boleh baik ngan semua orang..
tapi bila seseorang tu wat spoil ngan aku..
tah la aku jadi menyampah ngan dia.. =) =)

> aku suka bace novel..
abang aku cakap orang yang suke baca novel ni.. kuat berangan..
tapi xkesah ok.. hehe.. sebab aku memang suke berangan pun!!!
cam indah gitu bila bace novel kan... hehe.. kite cipta bayangan kite sendiri =) =)

> aku suka wat hal sendiri..
sebab.. bile cam ni.. aku akan rase puas.. sebab aku leh tenang kan diri aku..
aku leh relax2.. tapi kadang2 bile da bosan baru la pergi menyibuk kat bilik orang..
gosip2 jap..kacau hidup dorang haha.. =p =p =p

> kawan terbaik aku kat dalam hidup ni ade 2 orang jer...
1. mohd idzuan.. my boy la.. ntah la..
ngan dia aku selesa je cite pape..
dia paham ke tak.. aku tetap cite gak..
asal aku rase tenang bila ade masalah..haha =)
seb bek dapat pakwe yang memahami n penyayang n setia mendengar.. =)
2. norul amira.. ni lak best friend aku selama nya..
ngan dia pun aku selesa cite pape..
kite orang cam de persamaan yang membuatkan kami selesa dan happy jer!!
aku sayang dia.. =) =) dia la kawan yang terbek aku.. =) =)

> aku xmakan pedas sangat2.. kalau makan pedas sangat aku sakit perut.. =)
mane tak nyer.. bile blaja kat nilai ni la baru start blaja
makan pedas2 ni.. huhu...
al maklum la kawan2 kat cini ramai yang makan pedas2..
cam sedap lak kan.. so aku pun ikut2 la.. hehe
iwan lak makan pedas2.. wa.. cam ane ni..
kena blaja tambahkan kepedasan ni.. hehe =) =)
paling penting kena blaja wat sambal belacan n makan juga ok..!!! =( =(

> aku manusia biasa.. yang selalu wat kesalahan =(
a.ah.. btol tu.. blaja dari kesalahan supaya kita xbuat benda yang sama lagi =)



aku xtau nak cakap apa dah.. hehe.. ni la aku yang tetap cam ni..
siapa la aku ni.. walaupun rase serba kekurangan
dan xterasa pun ade keistemewaan
TAPI AKU RASE BERTUAH DAN TETAP...
rasa happy dan bahagia

* disamping keluarga yang tersayang dan sentiasa menolong aku..
yang sentiasa support aku..
walaupun kami xkaya harta benda..
hidup sederhana.. tapi cukup untuk makan n hidup..
tapi kami tetap bahagia dengan kasih sayang yang xterbanding..
ikatan adik beradik yang kuat dan rapat antara satu same lain..
ALHAMDULILLAH..=)

1. mak dan abah yang sentiasa mendoakan kejayaan aku..
yang sangat sporting.. yg sangat cool... yg banyak berkorban..
yg membuat kan aku sentiasa insaf bile teringat kat mereka..yg palin penting
AKU SAYANG MEREKA!!!!!!!

2. abang2 yang banyak tolong aku.. yang sentiasa ada bila perlukan pertolongan..
yang mengambil berat.. yang menjaga aku ..
yang berperanan sebagai abang @ bertanggungjawab .. hehe =) =)
along - walaupun pendiam..xbanyak cakap..wat hal sendiri..
tapi abang terbek... along masak sedap2 =)
angah - dulu bujang garang.. dah kawin bek da.. hehe
selalu g practical dia yang antakan.. time kasih angah.. banyak tolong orang..
abg arul - yang amik berat sebenarnya.. tapi kelakar.. haha =p =p
yang ni pun pendiam jugak.. sekarang2 ni je aku baru tau pasal hidup dia..
ye la dulu aku kecik2 lagi.. lembab2 alang lagi.. huhu... =) =)
banyak tolong aku jugak.. time practical kat cini..
dia yang amik n anta aku.. merempit ngan dia.. haha =)

3.kakak ipar yang sporting dan setia mendengar masalah aku
dan xberkira sgt ngan adik ipa dia.....terasa happy pulak..
rase cam ade kakak.. biar pun hakikat xde.. sebab aku la KAKAK... hehe =)

4. adik lelaki yang sentiasa perasan dia abang pulak
dan paling benci bila orang cakap dia abang aku... xsuke2..
kang bangga jer!! huhu.. hampeh... ( tapi xpe terasa lak mude.. haha)
......tau la dia lagi tinggi.. huhu
tapi aku tau dia sayang aku.. hahahaha..aku kan KAKAK!!. laki kan ego kan.. =) =)

5.adik2 perempuan aku... yana dan alin...
time aku darjah 5 baru dapat adik ppn..
aku rase happy sangat2 hidup aku..
sebab dari kecik sampai la umo aku 10 taun aku sorang pompuan..
men pun gadoh2 jer.. tumbuk2 jer.. da semua lelaki..!! huhu!!
dulu aku ratu air mata tau.. haha.. =) =)
tapi sejak dapat adik aku da semakin matang..
dorang ni la penyeri keluarga kiteorang..
aku sayang adik2 aku sangat2...
aku sentiasa hapar dorang ni akan jadi perempuan yang okey..
jauh dari gejala sosial.. amin~~
aku nak adik2 aku happy.. xsuke orang sakit kan hati dorang..
xsuke tengok sape2 marah dorang...
xsuke kawan2 yang buli dorang... aku benci!!!!!!!!!!!!!!!!

* disamping pakwe yang penyayang dan memahami aku..
alhamdulillah... syukur2 di ketemukan dengan dia..
dia paham aku.. dia sentiasa cube nak happy kan aku..
dia kelakar.. dia bertanggungjawab..
berdikari... dia matang.. dia TEGAS.. huh!! susah nak ubah.. hehe.....
xperlu da aku nak mencari orang lain..
sebab dia da cukup sempurana bagi aku.. dia da wat hidup aku indah.. =)
kadang2 gaduh jugak.... tapi kejap je.. =) =)
hope ni la yang terakhir.. sebab da serik rase kecewa..
tapi... terserah juga kepada jodoh..................


* disamping kawan2 aku yang selalu mengembirakan
terutama norul amira.. BFF ku...
thanx korang... aku happy kenal korang2 semua..
maaf kalau aku ade terkasar bahasa..
gurau terlebih.... maafkan ye kawan2.. =( =(
and to myra... thanx myra.. aku sayang ko..
hope kite still kawan sampai bile2..
time kasih sebab ko sudi jadi kawan aku yang terbek..
sudi dengar masalah aku yang tah pape..
sudi wat aku gelak2 jer.. =) =)
THANX MY MYRA!!

ini la aku.. yang len2.. aku xtau..
sebab kadang2 aku rase aku cam ni..
orang tengok aku cam tu lak.. hehe..
so sape2 yang fikir2 aku cam ane pun.. terima je la..

AKU TETAP AKU...=)





0 comments: