Thursday, November 29, 2012

Lesen kereta...





hari ni off day... =) sebab sabtu n ahad ni night duty.. emm boring night duty jatuh weekend... huhuhu... tapi apa boleh buat.. kerja kan.. jangan banyak songeh... kang lempang kang... hehehe =p ahad lepas bawak adik2 pergi mandi dekat i-city.. i-city buat tempat mandi2. untuk dewasa rm35 untuk kanak2 rm30. okey lah... dekat pun dekat. dalam area shah alam je..

so mandi lah sampai kecut2 jari2 tangan dan kaki. maka habis lah sunburn muka masing2. tapi2... xkesah pun.. hehe.. sebab dah kawin kan.. hahaha.. kejam... lantak lah kang2 okey lah sunburn ni. emm... berbalik kepada off day.. aktivit hari ni.. pagi tadi pergi training lesen kereta.. bagus anak aku.. xbuat hal... bangun pagi2 xmuntah2.. steady je... thanx my baby... =) =)

aku buat lesen dekat metro.. disebab kan dah ada lesen motor.. maka nya proses cepat sikit lah.. dengar ceramah 6 jam. lepas tu tunggu L.. dah dapat L tu start lah training. dulu2 bukan xnak buat.. nak.. sapa lah xnak bawak kereta sendiri kan.. bukan apa hidup kena berdikari.. masa depan kita.. kita xkan tahu macam mana.macam2 boleh jadi kan..  cuma dulu2 xcukup duit..

sibuk sangat nak kawin kan.. hehe.. so budget untuk buat lesen kereta xberapa nak ada. last2 buat lesen motor dulu.. xpe lah kita buat satu2.. kalau semua nak buat... lama2 boleh tension.. huhu. lepas dah ada lesen motor.. beli motor pulak. ni dah pregnant ni.. encik iwan agak berat hati nak bagi aku bawak motor.. so bila dah ada rezeki lebih cikit.. jom lah kita amek lesen kereta ye..ye...

cepat2 lah habis buat lesen ni..  hehe.. lepas ni boleh pergi kerja naik kereta.. nak pergi beli barang2 dapur semua tu boleh pergi sendiri..  susah jugak kalau nak harap kan encik iwan sorang je.. kalau naik motor aku reti la.. hehe.. tapi kalau beli barang2 dapur tang mana nak sumbat semua benda tu kan. lagi pun kita xtahu apa akan terjadi di masa hadapan.. =) =)

p/s : sabtu ni start lah mengemas rumah... huhu... kehidupan back to normal... =) =) encik iwan kita buat sama2 ye... =)

0 comments: