Sunday, February 25, 2018

ShyGirl ( IMANNI SKINZ )




ShyGirl ( Light | Natural )

RM128.00  


  • Chubby brush
  • Gorgeous serum
  • Blossom cake foundation ( light /natural ) 


Kebaikkan Chubby Brush  :
  • Material : High grade quality fiber , hypoallergenic , aluminium & wood 
  • 100% Cruelty-Free make up brushers 
  • Brush bristle color : dark chocalate to black 
  • Brush are labelled with imanniskinz
  • Fine and amooth hair , soft , skin-friendly 
  • Synthetic hair

Kebaikkan Gorgeous Serum :
  • Mengandungi Ekstrak P-Terra dan Collagen
  • Melembapkan kulit dan menjadikan kulit kelihatan tidak berminyak
  • Sesuai dijadikan pelembap sebelum dan selepas sapuan mekap
  • Mencerah dan merawat kulit wajah
  • Bersumberkan Organik Habbatus Sauda sebagai sumber khasiat untuk kulit
  • Kulit lebih ‘glowing’ seawal 2 minit dengan penggunaan bersama Blossom Cake Foundation
  • Penggunaan yang berterusan dapat menghilangkan jeragat dan parut jerawat


Kebaikkan Blossom Cake Foundation :
  • Tekstur ringan dan tidak berminyak
  • Dapat menutup bintik-bintik hitam, parut dan lingkaran di bawah mata.
  • Melembap dan mencerahkan kulit
  • Mengecilkan pori-pori
  • Tahan sehingga 12jam
  • Bekas yang bercermin dan span percuma di dalam
  • SPF5




Alora blusher ( IMANNI SKINZ )


 

RM34.00RM34.00
Kebaikkan Alora Blusher :
  • Dalam ramuannya terdiri daripada Organik Habbatus Sauda.
  • Rasa tekstur yang lembut, ringan dan warnanya tahan lama.
  • Mudah disapu pada wajah.
  • Campuran kandungan bahan-bahan telah disemak dan disahkan selamat.
  • Sesuai digunakan selepas menggunakan Blossom Cake Foundation.
Warna pilihan :
  • Coral, Apricot, Pink

Irish Lash Mascara ( IMANNI SKINZ )






RM45.00
Kebaikkan Iris Lash Mascara :
  • Kaya dengan Organik Habbatus Sauda
  • Mengandungi Fiber Untuk Melebatkan Bulu Mata
  • Tidak Mencomotkan Mata
  • Berus Yang Fleksibel
  • Senang Dicuci
  • Kandungan 12ml

Chubby Brush ( IMANNI SKINZ )



RM35.00RM30.00
Kebaikkan Chubby Brush  :
  • Material : High grade quality fiber , hypoallergenic , aluminium & wood 
  • 100% Cruelty-Free make up brushers 
  • Brush bristle color : dark chocalate to black 
  • Brush are labelled with imanniskinz
  • Fine and amooth hair , soft , skin-friendly 
  • Synthetic hair

Blusher brush ( IMANNI SKINZ)



RM19.00
ImanniSkinz Blusher Brush :
  • Material : Fiber Berkualiti Tinggi, Hypoallergenic, Aluminum, Wood
  • 100% Cruelty-Free Make Up Brushes
  • Brush bristle color: Dark Chocolate to Black
  • Brush are name labelled with ImanniSkinz
  • Fine and smooth hair, soft, skin-friendly

Cattleya Eyeliner ( IMANNI SKINZ )




RM28.00
Kebaikkan Cattleya Eyeliner :
  • Mesra wudhu/mesra solat
  • No silicone
  • Mudah tanggal & tak perlu makeup removal untuk tanggalkan.
  • Mudah dibentuk

Azalea Loose Powder ( IMANNI SKINZ )





RM42.00
Kebaikkan Azalea Loose Powder :
  • Tekstur yang sangat halus
  • Mengandungi ekstrak aloe Vera dan Vitamin E
  • Tona Kulit akan kelihatan lebih sekata
  • Kaya dengan Organik habbatus sauda sebagai sumber khasiat untuk kulit
  • Menghalang sinaran UV terhadap kulit (SPF20)

Black Blossom Cushion Foundation ( IMANNI SKINZ )





 RM100.00
RM78.00   Kebaikkan Black Blossom Cushion Foundation  :
  • Liquid foundation
  • Mengandungi minyak habbatus sauda
  • Mengandungi p-terra
  • Lembap dan lebih ringan
  • Tahan sehingga 2-3 bulan 
  • Full coverage dan tahan lama 
  • Spf 50
  • Mudah dicuci dan dibersihkan untuk senang wudhu 
  • 2 pilihan warna ( Light & Medium ) 



Lavender Scrub ( IMANNI SKINZ )




RM33.00
Kebaikkan Lavender Scrub :
  • Kaya dengan Organik Habbatus Sauda sebagai sumber khasiat untuk kulit.
  • Membantu menanggalkan bintik hitan & putih pada wajah.
  • Mengandungi ekstrak yis untuk kulit lebih sihat & berseri.
  • Mengecilkan pori-pori wajah.
  • Membantu menanggalkan sel kulit mati.

Gorgeous serum (IMANNI SKINZ)




RM52.00
Kebaikkan Gorgeous Serum :
  • Mengandungi Ekstrak P-Terra dan Collagen
  • Melembapkan kulit dan menjadikan kulit kelihatan tidak berminyak
  • Sesuai dijadikan pelembap sebelum dan selepas sapuan mekap
  • Mencerah dan merawat kulit wajah
  • Bersumberkan Organik Habbatus Sauda sebagai sumber khasiat untuk kulit
  • Kulit lebih ‘glowing’ seawal 2 minit dengan penggunaan bersama Blossom Cake Foundation
  • Penggunaan yang berterusan dapat menghilangkan jeragat dan parut jerawat

Zinnia radiance serum ( IMANNI SKIZ)



RM60.00
Kebaikkan Zinnia Radiance Serum :
  • Diformulasikan dari Teknologi Terkini dari France
  • Memutihkan dan mencantikkan kulit wajah secara semulajadi
  • Menghilangkan kesan parut jerawat
  • Kaya dengan Vitamin C dan Vitamin E
  • Kaya dengan Organik habbatus sauda sebagai sumber khasiat untuk kulit

Zahrah cleanser ( IMANNI SKINZ)




RM42.00
Kebaikkan Zahra Cleanser :
  • Mengandungi Vitamin C dan Vitamin E
  • Mengandungi Aloe Vera dan Yis untuk mencantikkan kulit
  • Bebas dari Paraben, SLS dan ALS
  • Bersumberkan Organik Habbatus Sauda sebagai sumber khasiat untuk kulit
  • Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit

Blossom cake foudation (IMANNI SKINZ)






RM49.00
Kebaikkan Blossom Cake Foundation :
  • Tekstur ringan dan tidak berminyak
  • Dapat menutup bintik-bintik hitam, parut dan lingkaran di bawah mata.
  • Melembap dan mencerahkan kulit
  • Mengecilkan pori-pori
  • Tahan sehingga 12jam
  • Bekas yang bercermin dan span percuma di dalam
  • SPF50 
  • Mempunyai 2 pilhan warna ( Light & Natural  ) 

Tuesday, February 20, 2018

Shift worker


Image result for shift worker


Bila suami isteri kerja shift anak2 kesian jugak la... macam aku dan suami la. dulu aku je yang kerja shift.. lepas tu husband pulak start kerja shift. bila da dua2 kerja shift ni banyak benda nak kena atur dan fikir. dulu husband kerja dekat Go shop. shift dia xmenentu sikit kadang pagi.. lepas tu petang.. dan malam. tapi shift dia tetap terbaik untuk pekerja2 nya.. sebab bukan shift pakai masuk je.. dia masih utamakan tahap pekerja punya kemampuan. so masa dekat Go Shop tu kira kiteorang boleh jaga anak gilir2. hampir 1 tahun jugak la.. bergilir tukar shift.. contoh dia masuk pagi.. aku amek shift petang.. dia masuk petang aku amek shift pagi. kalau dia malam aku xkan masuk malam.

Allah mudahkan perjalanan kehidupan kami. ingat lagi masa tu hidup agak susah jugak la.. tahun 2015.. anak da masuk 2.. fikir macam mana nak anta pengasuh.. duit memang xcukup nak anta anak2 ke pengasuh.. sebab susu.. pempers anak2.. minyak kereta lagi. oh.. stressnya masa tu. cuma dalam stress aku selalu doa "Ya Allah sesungguhnya mudahkan la dalam kami suami isteri dalam mengatur jadual kerja supaya mampu jaga anak2" setiap hari aku doa macam macam tu. dan alhamdulillah... hampir 1 tahun lebih.. perjalanan kehidupan berjalan dengan lancar.. memang boleh gilir2 jaga anak2. kawan walau ada yang xnak bagi shift.. dorang tolong jugak.. haha.. tq ye kawan2.. muaaah ciked.. =)


Image result for shift worker


lepas tu tengah tahun 2015 mengandung pulak anak ke3.. emm.. gaji husband masa tu dah naik sikit.. cuma pening jugak la.. sebab nak masuk 3 kan.. mesti kos kehidupan semakin bertambah. xpela dah Allah beri rezeki anak lagi.. nak xnak.. redha je la. alhamdulillah alahan masa tu xteruk sangat. mudahnya mengandungkan anak ke3. still lagi risau kan macam mana nak jaga anak. doa dan terus berdoa supaya dipermudahkan urusan.. sampai lah lepas bersalin.. anak ke 3 kena masuk ward. suami ulang alik dan ada EL banyak kali. sebab aku dalam pantang.. stress.. aku perlukan sokongan suami.. dan dia sanggup EL sebab nak bantu emosi aku.. huhu.. xkuat sebab penat masuk ward bila dalam pantang.

anak ke 3 masuk 3 bulan suami kata dia nak pergi interview kerja lain.. sebab gaji dia offer okey dan naik banyak dari tempat kerja lama. aku mula2 macam emmm takutnya. masa suami pergi interview dia baru habis nite shift.. dia balik kata macam xde harapan sebab dia jawab ntah apa2. aku cakap dengan dia.. xpe kalau Allah kata tu jalan terbaik.. Allah mudahkan urusan. dan alhamdulillah... suami berjaya interview. syukur sangat. sebab Maxis dia dapat shift petang. aku cakap dengan dia.. aku xboleh nak masuk pagi je..  kompem kena sound je kang. aku xsuka kena sindir2.. haha... so dia kata xpe.. dia shift petang.. dia dapat elaun rm500. aku kata okey.. aku cari pengasuh murah2..


Image result for shift worker


duk kira2.. aku congak2.. rm600 je aku mampu untuk spend bayar pengasuh anak2. aku cari la pengasuh yang jaga anak aku dalam range 15 hari je. dan alhamdulillah dapat. sejak dia kerja Maxis ni.. shift petang agak mencabar jugak.. sebab habis shift kompem pagi2... 1 pagi / 2pagi / 3 pagi. so bila kena dengan shift malam aku.. aku gundah da.. huhu. sebab anak2 kena anta dekat orang. dulu x decided dekat pengasuh nak anta malam. tapi bila asyik dapat malam je.. aku stress da.. aku xsuka serabut dengan jadual kerja.. aku suka bila tu jadual aku.. aku kerja je. sebab dah penat 1 tahun arrange shift. dan sekarang aku nak relax2 pulak..dan alhamdulillah pengasuh sudi jaga sampai husband habis shift.

sedih?? haaaa... sape xsedih bila anak2 kena tidur rumah orang lain sampai 2/3 pagi.. aku terpaksa redha je la.. doa semoga anak2 dilindungi semasa dekat jagaan pengasuh. aku yakin.. doa seorang ibu diperkenankan. nak berhenti kerja memang x.. sebab zaman sekarang mana boleh suami kerja sorang2. dan kita xtahu masa depan macam man. cuma perancangan aku.. aku nak cari kerja office hour. sebab kesian dekat anak2 bila mak ayah kerja shift. husband pulak cakap tunggu dia permanent.. nak mintak tukar dekat branch Maxis.. huhu. xpela.. setakat ni alhamdulillah dipermudahkan lagi. xpela anak2 da besar kang xyah g umah pengasuh da malam2. insyaAllah.... doa yang baik2 je la.....

p/s : doakan ayah cepat2 permanent.. sebab ayah kata bonus pertama dia nak belanja mama macam2.. hahaha.. 6 tahun da mama tunggu bonus ayah... hahaha. susah senang sama2 ye suami.. =p =p