Thursday, November 25, 2021

Balik kampung



Aku dengan husband kerja shift.. jadi bila nak balik kampung tu kena plan betol2.. kena apply cuti. sebab sabtu ahad... public holiday pun tetap kena kerja. Tapi hari tu kebetulan aku dengan husband dapat cuti sama2 ,  jadi aku pun bagitau la husband jom balik kampung..  

Alhamdulillah seronok dapat balik kampung ziarah mak dan abah.. tu la ikutkan memang aku nak sangat balik kampung selalu.. tapi jadual kerja tak mengizinkan aku untuk selalu balik kampung. Bagi aku balik kampung tu da seronok sangat dah.. 



Ahad tu aku dah gerak balik dah.. sebab malam ahad tu husband nak kerja dah.. jadi dalam perjalanan nak balik tu husband ajak amek gambar dekat sekinchan. masa ni bendang tengah penuh padi.. musim menuai.. dapat la tunjuk dekat anak2 dari mana beras kita makan hari2 tu.. 

Dan nak ambek gambar dengan anak2 sangat la susah ye. jenuh aku duk tarik tangan 3 orang tu.. katanya panas la mama.. kenapa kena amek gambar panas2.. huhu. Tapi mama nak jugak amek gambar. 


Aku harapkan dapat la selalu balik kampung.. bila dapat balik kampung rasa tenang je....